Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 25. 3. 2024.

| Ekonomija

Za stadionske stolice u boji zastave Opština Aleksinac izdvaja 50.000 evra

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne Vesti
Gradski stadion Aleksinac
Stolice u crvenoj, plavoj i beloj boji; foto: FK Mladost Batušinac

Opština Aleksinac platiće 4.940.000 dinara, odnosno 5.877.492 sa PDV-om firmama Multitek Elektronik iz Leskovca i Musculus iz Beograda za nabavku i postavljanje skoro 2.000 stolica sa naslonima na Gradskom stadionu. Stolice moraju biti postavljene u crvenoj, plavoj i beloj boji čime bi simbolizovale zastavu Srbije, ali i izdržati temperature od minus 30 do 80 stepeni.

Postavljanju stolica na Gradskom stadionu u Aleksincu, predhodiće molersko-fasaderski radovi, a iz Opštine su u javnoj nabavci tražili da pre nanošenja fasadeksa, površine za bojenje budu premazane fasadnom podlogom “rologrund” ili sličnom.

Horizontalni elovi tiribe bi trebalo da se oboje pre montaže stolica, dok će vertikalni delovi tribine biti obojeni nakon montaže stolica, uz adekvatnu zaštitu folijama i krep trakom, traže iz Opštine i napominju da su u povrišinu za bojene obuhvaćene kompletne tribine sa zidovima, stuboima i gredama prema terenu, kao i bočne strane tribine.

Nabavka materijala, popravka betonskog venca ispod ograde, obiti oštećeni dotrajali sloj maltera, neravnine popuniti građevinskim lepkom, naneti prvi sloj lepka, zatim izvršiti utapanje staklene fasadne mrežice u isti, nakon sušenja nanošenje drugog sloja lepka, nanošenje fasadne podloge, i završna obrada fasadnim malterom- kulirplastom - navodi se u nabavci.

Stolice bi trebalo da budu izrađene, kažu od PP (Polypropilene Copolymer) sa UV stabilizatorom, a moraju imati i postojanost na temperaturi od -30 do +80 stepeni.

Boje stolica su crvena, plava i bela, i montiraju se baš tim redosledom tako da simuliraju zastavu naše države. Na zapadnoj (većoj) tribini, stolice se postavljaju u 7 reda, dva reda crvene boje, tri reda plave boje i dva reda bele boje. Na severnoj (manjoj) tribini, stolice se postavljaju u 3 reda, takođe u boji državne zastave, 1 red crvene, 1 red plave, i 1 red bele boje - piše u javnoj nabavci.

Za ugradnju stolica na tribinama stadiona, kažu da je potrebno 1.830 stolica, ali da je izvođač u obavezi da obezbedi po 50 rezervnih u svim bojama, koje će biti iskorišćene nakon, eventualnih oštećenja.

Rok za završetak posla, kažu iz Opštine Aleksinac, ne može biti duži od 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Na Gradskom stadionu publika trenutno može gledati petoligaški fudbal, jer je najbolje pozicionirani klub OFK Napredak 1929 koji nastupa u zoni "Centar".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stadion

    03:24 // 7. 4. 2024.

    Na tom stadionu sam proveo ukupno 4 godina od kad se aktivnije bavim sportom, do pre 5-6 godina stadion je bio u izuzetno ruiniranom stanju, trenutno je rekonstruisan, za stolice mi je drago.

    I ne, necete verovati, nisam bot, vec ovo pisem iz postovanja prema stadionu, jedina mana stadiona je sto se ne mogu preskakati da radim rane jutarnje i kasne vecernje treninge kao nekada.

    Pozdrav :)

  • Mile

    18:24 // 26. 3. 2024.

    U opštini se ne zna ko je veća cepanka. Sve ih familijarno zaposlili pa moraju da ćute i trpe. Vucic samo da potraži spisak rodbinskh veza, blokirao bi ceo propali gradić

  • Torpedo

    20:21 // 25. 3. 2024.

    Ajde, ajde, glasaci sekte, ne jogunite se, naredjenje iz centrale, mora se sprovesti. Dodjoste i vi na red, nema opustanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: