Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 23. 1. 2024.

| Ekonomija

Za tri meseca stotine miliona dinara Međarčevoj i firmi "Trace" za puteve i ulice u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
vodogradnja međarci
"Vodogradnja" ima ugovore do 2026. godine za izgradnju i rekonstrukciju ulica; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Skoro 418 miliona dinara vredni su ugovori za rekonstrukciju, zimsko održavanje i izgradnju puteva u Nišu koje je Direkcija za izgradnju potpisala za poslednja tri meseca u 2023. godini sa pukovačkom Vodogradnjom u vlasništvu porodice predsednika Opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca i firmom Trace u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva.

Udarne rupe su među problemima na koje se Nišlije svakodnevno žale, a probijanje rokova, neuređene i neasfaltirane ulice takođe muče građane.

Ratka Sofijanića rupa Nišlije nezadovoljne kvalitetom i brzinom izvođenja radova; ilustracija; foto: čitalacIpak, niška Direkcija za izgradnju sa Vodogradnjom i firmom Trace Srbija ponovo ima 4-godišnje okvirne sporazume, koji važe do 2026. i čija se vrednost meri milijardama dinara, a koji se odnose na rekonstrukciju i izgradnju ulica.

Trace ima i 2-godišnji ugovor vredan 40 miliona dinara za zimsko održavanje puteva u seoskom području Niša.

U periodu od 1. oktobra do kraja 2023, sa tim firmama nadležna Direkcija sklopila je bila ugovore čija je ukupna vrednost oko 417,9 miliona dinara.

Oko 90,8 miliona je namenjeno rehabilitaciji puteva i ulica, oko 308,8 miliona izgradnji saobraćajnica i oko 18,3 miliona za zimsko održavanje puteva, odnosno čišćenje snega na putevima u niškim selima.

dragana sotirovski, vrtic, foto ljubica jocic I Sotirovski nezadovoljna brzinom izvođenja radova; ilustracija; foto: Ljubica JocićPodsetimo, i sama gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je prošle godine da nije zadovoljna brzinom izvođenja radova na niškim ulicama.

Inače, Vodogradnja iz Pukovca ima problematičnu prošlost - zbog navodnih malverzacija 2014. godine bili su uhapšeni i Goran Ljubić, naprednjak koji će naredne četiri godine biti predsednik Opštine Doljevac, što mu je već sedmi mandat, kao i njegov rođeni brat Zoran.

Direktor te firme sada je Đorđe Aleksić, a suvlasnici su Miloš Ljubić i Dušan Ljubić. Do maja 2021. godine 100% vlasništva imao je Miodrag Ljubić.

Zajedno sa firmom Trace Srbija u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva, ugovore za održavanje i izgradnju puteva na dve godine dobijali su i 2019. i 2021. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saska

    20:58 // 25. 1. 2024.

    Vazno da je ona zadovoljna, a narod kako zna i ume. Tuga

  • Milica

    17:15 // 25. 1. 2024.

    Auuuu koja suma novca, pa pvo pola grada moze da se sredi, kad bi hteli.

  • Solomon

    19:45 // 24. 1. 2024.

    Nikad se ovako nije pljačkalo kao sada. Drpaža para na veliko ko može više i bolje u režiji državnih organa vlasti. Milijarde dinara i evra se "peru" za nikakav uradjen ili delimično uradjen posao. Ulice pune rupa u gradu, a u prigradskim naseljima možeš da prođeš ribarskim čizmama ili čamcima. Dok je ovaca biće bogatih ovčara ili u prevodu, dok je budala pametni će da se bogate. Živela Srbija!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: