Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:28, 19. 3. 2021.

| Ekonomija

Za uređenje pešačke zone u Prokuplju iz gradske kase 2 miliona dinara, rok za završetak oko 30 dana

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
pešačka zona
Rekonstrukcija pešačke zone u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Postavljanje rampe na ulazu, zamena oštećenih behaton ploča, nabavka novog mobilijara, samo su neki od radova na uređenju pešačke zone u centru grada koji su počeli. Vrednost radova koji bi trebalo da se završe za tridesetak dana je oko 2 miliona dinara.

Nadležni u Gradskoj upravi Prokuplja kažu da je krajnje vreme da se najomiljenije šetalište građana rekonstruiše, te da je ovo prva veća investicija i popravka oštećenih delova od 2008. kada je sagrađena. pešačka zona Radovi u pešačkoj zoni biće završeni za 30 dana; Foto: Lj. M.

Radovi na sanaciji šetališta počeli su uklanjanjem oštećenih i ugradnjom novih behaton ploča, a u nastavku rekonstrukcije ovog dela centra grada, predviđeno je postavljanje rampe na ulazima u BID zonu. Rampe će omogućiti ulazak na gradsko šetalište samo vlasnicima poslovnog prostora, stanarima, vozilima hitne pomoći, vatrogasne službe i drugih prioriteta, a biće otvarane samo u predviđenom vremenskom intervalu – kažu u Gradskoj upravi.

Ističu da će BID zona imati oko 15 novih klupa, a postaviće se i kante za odlaganje smeća i ostali inventar koji će doprineti da omiljeno šetalište svih Prokupčana postane lepše i uređenije.

Inače, BID zona u centru Prokuplja je sagrađena 2008.godine i do danas važi za jednu od najskupljih investicija u Prokuplju za koju je izdvojeno preko 80 miliona dinara, a kako su uzeti krediti za njenu realizaciju sa kamatom košta preko 300 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    08:20 // 20. 3. 2021.

    Ulica je uradjena 2006 godine. Od kraja avgusta do januara 2007 sve je bilo gotovo, znaci za 5 meseci. Kompletna zamena instalacija, vodovoda, struje, rasveta, poplocavanje. Zamislite danas koliko bi radili ovako nesto. Godinama verovatno.

  • Otpor

    12:08 // 19. 3. 2021.

    jel mozemo iz Nisa da pozajmimo te majstore da naprave most od 20m?
    Hvala Vam

  • Ахм

    09:12 // 19. 3. 2021.

    Из искуства Ниша и Лесковца,тих тријес дана је три године,и та дрва на слици сва ће бити посечена.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: