Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 7. 2. 2010.

| Ekonomija

Zakazana nova prodaja 'Radio Leskovca'

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

Radio Leskovac, jedina medijska kuća u vlasništvu lokalne samouprave u gradu na Veternici, uskoro bi trebalo da dobije novog vlasnika.

Agencija za privatizaciju zakazala je prodaju Radio Leskovca za 19. februar, a, kako Južne vesti saznaju, potencijalnih kupaca ima.

Početna cena na aukciji biće 188.000 dinara, a minimum investicija 996.000 dinara, navodi se na sajtu Agencije.

Pre nekoliko dana ova kuća našla se u centru pažnje, jer je na sednici Gradske skupštine razrešena dužnosti direktora Olgica Petrović i izabran novi v.d. direktora Nebojša Pešić, diplomirani inženjer tehnologije.

U vreme prve neuspele privatizacije, pre dve godine, Radio Leskovac takođe je bio u centru pažnje zbog odluke Agencije za privatizaciju da raskine kupoprodajni ugovor sa portirom toga kolektiva, Srđanom Jovanovićem, koji je sa još četvoro novinara i tehničara kupio "svoj stanicu", za čak 21,1 milion dinara, što je133 puta viša cena od prvobitno utvrđene, jer na vreme nisu uplatili prvu ratu!

Posle te privatizacije iz kolektiva je otišlo 22 radnika, koji su iz tzv. socijalnog programa uzeli po 366.000 dinara, ali su mnogi vraćeni na stara radna mesta, jer su bili preko potrebni kako bi ova stanica mogla da priprema i emituje informativni program.

Radio Leskovac osnovan je 1968. godine, ali je zvanično počeo da emituje program 1. maja 1971. godine. Posle decenija velikih uspeha, njegov položaj je veoma težak, jer zbog ogromnih dugovanja preti blokada inače praznog žiro računa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: