Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 13. 3. 2019.

| Ekonomija

Zatvara se pijaca na Delijskom visu, upitno šta će je zameniti

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
pijaca
Prodavaca nema od početka rada; foto: A.C.

Tri godine posle otvaranja i ulaganja od 2 miliona dinara, pijaca u niškom naselju Delijski vis biće uklonjena jer je ekonomski neisplativa, potvrdili su iz Opštine Palilula. Napominju da nije određeno šta će se naći na mestu pijačnih tezgi, te da će nova namena prostora zavisiti i od Ministarstva odbrane koje je vlasnik zemljišta.

Pijaca je od samog otvaranja, koje je bilo pompezno i u jeku predizborne kampanje, bila pusta i nije zaživela među građanima ovog naselja. Nakon nekoliko peticija građana da se ukloni, danas su zajedničku odluku da se ona zatvori doneli predsednik GO Palilula Aleksandar Ždrale i direktor JKP Tržnica Goran Đorđević.

Ždrale kaže da su zbog peticije, ali i činjenice da je pijaca neprofitabilna, morali da reaguju.

Tržnica će ukloniti tezge sa ove pijace, a čelična konstrukcija će se demontirati ukoliko se za to ukaže potreba ili kada se zemljište vraća Ministarstvu odbrane, zbog privođenja zemljišta nameni ili po zahtevu Ministarstva. Gradska opština će navedeni prostor u narednom periodu oplemeniti sa odgovaraćujim sadržajem i održavati kako ista ne bi propadala zbog vremenskih uslova - zaključci su sastanka.

Predsednik Opštine Palilula kaže da će u narednom periodu biti rađena analiza sa žiteljima Delijskog visa kako bi se odredila “najcelishodnija buduća namena tog dela katastarske parcele, sve do privođenja zemljišta urbanističkoj nameni od strane Ministarstva odbrane, kao vlasnika zemljišta”.

Inače, na sastanku su Ždrale i Đorđević ukazali na ono na šta godinama ukazuju meštani Delijskog visa - da pijaca nije zaživela i da ljudi nisu stvorili naviku da tamo kupuju voće i povrće.

Otežavajuća okolnost je bila što je u međuvremenu došlo do otvaranja velikog broja marketa u neposrednom okruženju koji se u svom objektima bave prodajom poljoprivrednih i piljarskih proizvoda - rekli su na sastanku.

Podsetimo, pijacu u naselju Delijski vis otvorio je 2016. godine pre izbora tadašnji predsednik Opštine Palilula Boban Džunić, koji je tada naveo da su pripreme za njenu izgradnju i opremanje trajale godinu i po dana.

Da ima problema videlo se odmah, pošto ni nakon 2 meseca nije bilo nijednog prodavca na 12 tezgi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    20:17 // 14. 3. 2019.

    Izgovori su prijemcivi za zatucane gledaoce Pinka i propalih niskih televizija a deca iz niskih vrtica bi bila nepoverljiva i rasplakala bi se na ovakve izmisljotine.

  • Kica Z

    12:50 // 14. 3. 2019.

    Ja sam gladan.

  • Parking plac

    11:08 // 14. 3. 2019.

    Idealno za parking plac poljoprivrednika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: