Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 11. 8. 2017.

| Ekonomija

Zatvorena poslovnica “Air Serbia”-e u Nišu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Lokal u Voždovoj
Poslovnica radila do kraja jula; Foto: čitalac

Posle 4 decenije, poslovnica “Air Serbia”-e nekadašnjeg “JAT”-a prestala je da postoji u Nišu. Objekat u Voždovoj ulici u centru grada je potpuno iseljen, a prestao je da radi 1. avgusta.

Kako nezvanično saznaju Južne vesti, zatvorene su sve ispostave nacionalne avio-kompanije van Beograda, a bilo ih je, osim u Nišu, u Novom Sadu i Užicu.

U niškoj poslovnici bilo je troje zaposlenih, a iako se avio-karte prodaju preko interneta, predstavništva kompanija služe ukoliko putnici imaju reklamacije ili druge probleme, specijalne zahteve prilikom putovanja i potrebne su im slične usluge.

Prema zasada nepotvrđenim informacijama, taj objekat “Air Serbia” nije iznajmljivala već je bio u vlasništvu kompanije, a godinama je na izlogu bio veliki prepoznatljiv logo srpske nacionalne kompanije “JAT Airways”.

Kompanija je još ranije najavila otpuštanja 30 radnika, što je potvrdio i predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali. Inače, "Air Serbia" je deo “Etihada” iz Emirata, koji je prošle godine bio u gubitku 1,87 milijardi dolara.

Kako su zaposleni u ovoj kompaniji kazali za list Danas, oni veruju da je razlog otpuštanja to što kompanija želi da uveća profit, ali su tvrdili i da smanjenjem obima usluga “Air Serbia” ide ka statusu low cost prevoznika.

Podsetimo, avioni ove kompanije ne lete iz Niša od 2009. godine, a iako je bio najava da bi možda mogli ponovo da imaju komercijalne letove sa aerodroma "Konstantin Veliki", ovo se nije dogodilo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    12:32 // 29. 8. 2017.

    Baš me briga za ersrbiju, ionako su na državnim jaslama (al ne'e još dugo) !! Nego da Niš renovira, proširi aerodrom, nova pista (bar još jedna), novi restorani, freeshop-ovi... Broj putnika ruši sve rekorde, sa dva, tri aviona u isto vreme gužve su neopisive(a i organizacija rada svih službi na aerodromu, nije bas efikasna) !!

  • Pero Peric

    17:47 // 13. 8. 2017.

    @Kaljari...
    Upravo tako. Time kompanija pokazuje da je nije briga za (tamo neki) Niš ili Novi Sad, već samo Beograd. Mislim da će značajno da uštede (od tih 1,8 milijardi gubitka) ukidanjem 30 radnih mesta u Srbiji. I da prodaju te objekte, zaradiće ne više od nekoliko stotina hiljada evra, što znači da treba prodati bar 5000 takvih objekata. Takođe, treba videti i kome će da ih prodaju.

  • Kaljari

    21:02 // 12. 8. 2017.

    @meda-promasio si temu i uhvatio za jedan segment komentara!Ispade da sam ja retrogradan a ti si,pobogu,moderan!Smisao je da svi gradovi sa aerodromima imaju predstavnistva velikih avio kompanija,bilo u gradu ili na samom aerodromu.Eto,internet ce ti pomoci da se uveris u to!

    • Меда

      12:11 // 14. 8. 2017.

      Каљари,
      интернет анализе и интерполација закључка вреде колико за филозофске бисере летњих ноћи пред задругом, након 2-3 гајбе пива.

      Нити сам ја модеран нити си ти ретрогардан.
      Понекад је добро проверити "чињенице" пре остављања коментара.

      Ер Србија није српски превозник нити лети из Ниша и нема за шта да држи пословницу ван Београда.

      Где је представништво Виз Ер-а?

      (даље је бесмислено...)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: