Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 9. 6. 2023.

| Ekonomija

Završava se jedan bazen na akva parku u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Akva park
Uskoro će biti završeni radovi na bazenu sa talasima; foto: S. V.

Uveliko su u toku radovi na izgradnju akva parka i trenutno se radi na zatvorenom i rekreativnom bazenu, lenjoj reci, mašinskoj sali, letnjem ulazu, a prema rečima direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušana Radivojevića, uskoro će biti završen bazen sa talasima. Grad je obezbedio novac za izgradnju gasovoda, a očekuje se da kako radovi odmiču, interesovanje investitora za taj deo grada raste.

akva park Grad obezbedio i novac neophodan za igradnju gasovodne mreže; foto: S. V. U novom Programu lokalnog ekonomskog razvoja Grad Niša za 2023. godinu navodi se da će Grad obogatiti turističku ponudu izgradnjom sportskorekreativnog kompleksa na Loznom kalemu. Ugovor za izgradnju potpisan je 2021. godine u vrednosti od 1.698.650.000 dinara, a Grad je obebedio i novac neophodan za igrašnju gasovodne mreže.

Tehnička dokumentacija je izrađena, pripremni radovi su izvedeni, dobijena je građevinska dozvola. U toku je izvođenje radova. Grad Niš je u međuvremenu obezbedio finansiranje i izgradnju nedostajuće gasovodne infrastrukture do kompleksa Akva parka preko preduzeća za izgradnju gasovodnih sistema- Jugorosgaza - navode u Programu.

Kako kažu iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, u toku su arhitektonsko-građevinski radovi.

U toku je realizacija radova na hidrotehničkim, elektroenergetskim, telekomonukacionim i signalnim instalacijama na bazenu sa talasima, toaletima i tuševima, na zatvorenom, rekreativnom, splash bazenu, Vitality bazenu, lenjoj reci, mašinskoj sali, letnjem ulazu, radovi na bazenskoj tehnici, na osnovu dobijene građevinske dozvole - navode iz KLER-a.

Dodaju da se iznos koji je naveden na Portalu javnih nabavki od 747.209.254,50 dinara, odnosi na vrednost zaključenog pojedinačnog ugovora koji je u realizaciji, a ne na ukupno potrošena sredstva do sada.


Moguće nove investicije

Direktor KLER-a Dušan Radivojević se nije javljao na pozive novinara Južnih vesti, ali je za televiziju Zona plus izjavio da se završava bazen sa talasima i da radovi idu planiranom dinamikom.

Provide se kraju radovi na bazenu sa talasima. Krenula je i izgradnja objekta iz temelja koji treba da funkcioniše 12 meseci u godini što smo smatrali značajnim jer akva park neće raditi samo sezonski već će biti u funkciji cele godine. Izvođač se drži planirane dinamike, ugovoreni rok je tri godine i ne očekujem neka pomeranja - rekao je Radivojević.

Hotel Srbija-Niška Banja-foto-M. J "Zainteresovanost investitora za samu Nišku Banju će rasti"; foto: M. J. On smatra da će akva park privući investitore pa ostavlja mogućnost neki hotel upotpuni sadržaj.

Mi tamo imamo još nekih nešto manje od desetak hektara slobodnog zemljišta koji je planiran za neki turističko-rekreativni-zdravstveni sadržaj. Sve su opcije otvorene u skladu sa zakonskom regulativom Republike Srbije, tako da tamo svakako fali jedan ozbiljan hotelski kompleks koji bi upotpuni taj sadržaj. Ja sam siguran da kako će poodmaknuti radovi na akva parku, da će i zainteresovanost investitora za samu Nišku Banju, ne samo za Lozni kalem, porasti - izjavio je Dušan Radivojević.

Podsetimo, i predsednik Opštine Niška Banja rekao je da su zbog sve izvesnijeg završetka radova na izgradnji akva parka, mnogi investitori zainteresovani za kupovinu privatnih i državnih parcela na kojima bi gradili hotele i ugostiteljske objekte. Kako je istakao, jedan od njih će graditi novi objekat pored zapuštenog hotela Srbija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Qgo

    12:02 // 11. 6. 2023.

    Samo da vas podsetim, kada se od samodoprinosa gradio bazen u Cairu na tabli kod ulaza u gradiliste je pisalo "Rok izgradnje 14 meseci." Gradili su ga vise od 10 godina.

  • Niški

    17:38 // 10. 6. 2023.

    Bolje da kupi opština jedan trimer i pokosi onu prašumu na Loznom kalemu,ovako bolje da organizuju safari koliko ima raznoraznih zveri u onom rastinju!

  • Var tehnolog

    17:06 // 10. 6. 2023.

    O, Radivojevicu i Kleru, nepotrebno je trositi reci- gomila sns aparatcika, neradnika i foliranata.
    A, niski Akva park, bice jos jedan ,lokalni,Skadar na Bojani ! Ova decica, sto sada imaju 10 godina, ako se uopste zavrsi, imace decu za udaju i zenidbu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: