Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 28. 5. 2022.

| Ekonomija

Završena i druga faza radova na uređenju privredne zone u okolini Prokuplja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
privredna zona u prokuplju
Privredna zona u Prokuplju spremna da primi investitore; Foto: Lj. M.

Izgradnjom pristupnih saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže za otpadne vode i kanalizacione mreže za atmosfersku vodu, kao i dve trafostanice, telekomunikacione i signalne instalacije i saobraćajna signalizacija, završena je druga faza projekta Infrastrukturno opremanje privredne zone "Hisar" u Prokuplju.

Radove u iznosu od oko 77,8 miliona dinara finansiralo je nadležno Ministarstvo privrede dok je Grad Prokuplje učestvovao sa oko 14 miliona dinara. trafo stanica Opremljena kompletna infrastruktura u Privrednoj zoni Hisar; Foto: Lj. M.

Uveren sam da će zainteresovanost investitora za ulaganje u Privrednu zonu biti veliko, budući da je lokacija na izuzetno značajnom mestu imajući u vidu izgradnju novog auto puta Niš-Priština koji će imati značajnog uticaja na privredni razvoj čitavog Topličkog okruga- rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Aranđelović naglašava da će najvažniji kriterijum za dovođenje budućih investitora biti broj radnika i visina plate, a zauzvrat biće im ponuđen kompletno opremljen poslovni prostor.

On podseća da su radovi u drugoj fazi, koje je izvodila grupa izvođača čiji je predstavnik SZR Beton stil Raca iz Aleksandrovca počeli krajem jula prošle godine, a da je rok za završetak bio 18. maj 2022. godine.

Inače, radovi na infrastrukturnom opremanju površine od oko 16 hektara gde je planirana privredna zona “Hisar” počeli su krajem novembra 2020. godine i kako je ranije rečeno, ukupna investicija opremanja čitavog prostora je oko 491 milion dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Жвалави пастир Шизоје

    12:22 // 28. 5. 2022.

    Свака част!
    Ево, и кућицу сте ми направили да има хде да се склоним кад чувам стадо.
    Хвала!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: