Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 30. 1. 2020.

| Ekonomija

Završena obuka krojenja i šivenja za nezaposlene u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
obuka
Polaznici obuke krojenja i šivenja; Foto: Privatna arhiva

Ukupno 250 časova praktične i teoretske obuke prošlo je 5 osoba sa invaliditetom koje su bile na evidenciji prokupačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, tokom osposobljavanja za posao krojenja i šivenja. Po završetku obuke, izvršena je provera znanja, a oni koja su prošli obuku, dobiće sertifikat kako bi lakše došli do posla ili pokrenuli sopstvenu firmu.

Obuku je organizovao Kulturno-obrazovni centar “Toplica“ u Prokuplju, u saradnji sa Agencijom za obrazovanje iz Čačka i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Sredstva za realizaciju obuke, obezbedila je Nacionalna služba za zapošljavanje po osnovu usluge obrazovanja i profesionalnog osposobljavanja nezaposlenih lica, osoba sa invaliditetom u Prokuplju.

Obuku je držala Suzana Koprivica, diplomirani tekstilni inženjer sa dugogodišnjim iskustvom - rekla je direktorka KOC-a Ljiljana Krasić.

Direktorka ističe da je obuka počela 21. oktobra prošle godine i trajala do 27. januara 2020., te da su oni kao organizatori zadovoljni kako je sve proteklo i smatraju da su polaznici opravdali očekivanja, kao i da su sada potpuno osposobljeni za posao pa i pokretanje sopstvenog biznisa.

Obuku je organizovao Kulturno-obrazovni centar “Toplica“ u Prokuplju, u saradnji sa Agencijom za obrazovanje iz Čačka i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: