Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 4. 7. 2014.

| Ekonomija

Završeni objekti stoje prazni zbog nedostatka novca

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
dom-sindikata-pk.jpg
Zgrada Doma sindikata u Prokuplju

Zgrade Doma sindikata u kojem se većim delom nalazi prokupački Dom kulture i novog obdaništa u Sokićevom bulevaru u Prokuplju u potpunosti su završene spolja, ali prema najavi iz prokupačke Opštine, neće skoro početi sa radom.

Zvaničnici tu situaciju pravdaju nedostatkom novca za unutrašnje uređenje, iako su godinama unazad ove zgrade postavljane kao prioritet.

U kratkoj pisanoj izjavi za Južne vesti presednik Opštine Miroljub Paunović kaže da lokalna samouprava nema para.

- Činimo napore da iz sopstvenih sredstava i finansijskih sredstava donatora završimo navedene objekte i privedemo ih nameni - kratko je odgovorio Paunović.

2 Novo obdanište u Sokićevom bulevaruObe zgrade započete su sa gradnjom 2011. godine. Građevinske radove za Obdanište je sa 80 miliona dinara finansiralo tadašnje Ministarstvo za ekologiju, a po dogovoru, lokalna samouprava je trebalo da izvrši unutrašnje uređenje koje je po projektu iz 2011. godine koštalo 7 miliona dinara. Iako je bilo kraćih prekida u radovima, obdanište je pre više meseci završeno.

Dom sindikata je sa 35 miliona za građevinske radove finansiran iz NIP-a . I tu je ostalo da se uredi unutrašnjost koja je pala na lokalnu samouopravu. U više navrata su prekidani radovi, pa ponovo nastavljani, da bi se konačno pre dva meseca i završili.

Lokalna vlast je više puta najavljivala otvaranje Doma sindikata i useljavanje Doma kulture čiji radnici već dve godine koriste hol ruiniranog bioskopa “Toplice” kao kancelariju. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sta kazete na ovo

    20:44 // 8. 7. 2014.

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100005970647118

  • POSTENO

    22:28 // 7. 7. 2014.

    BITNO DA STE RADNIKE ISPRIMALI BEZ KONKURSA Dom kulture ima vese kancelarija nego prostora za kulturna desavanja Bas me zanima kome treba da ponudim pare za posao ako neko zna neka mi javi DAJEM 4000e

  • prle

    16:19 // 7. 7. 2014.

    A znate li samo koliko je ljudi zapošljeno za zadnje 2 godine u tom, nazovi, ''Domu kulture'' koji je privremeno smešten u holu bioskopa? GOMILA, i svi oni uredno primaju platu iz budžeta - NI ZA ŠTA!

    • Dosta Je Bilo

      15:50 // 8. 7. 2014.

      Pa neka otpuste oni koji neznaju da rade i molim lepo.Šta je tu problem?Ali ne,SNS isto kao prethodni,samo lepe stvari da rade i da koriste privilegije dok su na vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: