Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 8. 6. 2015.

| Ekonomija

Završni račun budžeta Niša usvojen sa nekoliko nula

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina
Odbornici usvojili završni račun budžeta; foto: JV arhiva

Pojedine stavke u budžetu za 2014. godinu u polju realizacije imaju nulu, jer nije realizovano ništa. Dok opozicija tvrdi da to pokazuje nesposobnost aktuelne vlasti, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da je dobro što su nule na “sitnim ciframa”.

Procentualno gledano, budžet Grada za prošlu godinu je realizovan sa sedamdesetak odsto, što je neki prosek realizacije budžeta poslednjih godina.

Međutim, odbornik opozicione Demokratske stranke Miodrag Radović, kao i ranijih godina, uočio je da pojedine planirane stavke u budžetu uopšte nisu realizovane.

Donacije i transferi međunarodnih organizacija - planirano je 19 miliona dinara, a rezultat je 0. Lokalni prihodi od prodaje zemljišta, takođe je 0 - kaže Radović.

Odbornik kaže da su on i njegove opozicione kolege savetovali lokalnoj vlasti “da se određene stavke na prihodovnoj strani ne predimenzoniraju” prilikom pisanja budžeta, ali da ih lokalni funkcioneri nisu poslušali.

Time što istrajavate u tome pokazujete da ste nesposobni. Pokazujete da ne razumete, ne politiku, nego ono što se zove funkcionisanje grada po dubini - rekao je Radović.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković rekao je da se realizacija budžeta ogleda u lošim prihodima sa kojima se aktuelna vlast bori od 2012. godine, ali i da ogroman teret predstavjaju dugovi iz proteklih godina.

Što se nula tiče, za njega one ne predstavljaju veliki problem.

U svakom budžetu se desi da na nekoj poziciji imate 0. Nije loše što je 0 na sitnoj cifri i bilo bi katastrofalno da je na nekoj većoj ili značajnijoj stavci. Ja budžet posmatram kao celinu, jer ga trošite po prioritetima - rekao je Slavković.

Kaže da u trenucima kada su prilivi u budžetu na niskom nivou, nije čudno da neke stavke trpe ili čak ostaju nerealizovane, ali zato u sektorima socijale i obrazovanja realizacija mora da bude na višem nivou.

I pored oštrih kritika opozicije, odbornici niške Skupštine usvojili su završni račun. Za ovaj dokument glasala su svega 24 od 61 odbornika niškog parlamenta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Uspešni "privrednik" sa Peštera

    08:48 // 9. 6. 2015.

    brani budžet jer je primetio mnogo nula.Dabome on mnogo voli nule, naročito kada su ispred mnogo nula CELI brojevi,a iza nula din. ili euro.Čovek se u to razume, dokazao je to za ovih 30 godina u Nišu

  • Max Vespertine

    23:14 // 8. 6. 2015.

    Ma bravo!!! Po njemu je 19 miliona dinara koje grad nije dobio sitna cifra? E, blago nama...

  • Lj

    21:29 // 8. 6. 2015.

    Kao usvojen? "Za ovaj dokument glasala su svega 24 od 61 odbornika niškog parlamenta." Koliko treba da glasa da bi se usvojilo 1/4 od 61. Ovo je demokratija. Pozoves asmo 1/4 i sve izglasas!!!

    • lepa

      00:36 // 9. 6. 2015.

      Traži se prosta većina 61:2=32 za rad, onda od 32 polovina +1 treba da glasa, znači potrebno 17 glasova da se izglasa. Demokratija nije teror većine nad manjinom, zato se traži poštovanje dem principa

    • Nislija

      10:18 // 9. 6. 2015.

      Trazi se prosta vecina. Prostija od ove nema.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: