Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 5. 3. 2020.

| Ekonomija

Zbog korona virusa otkazani letovi Niš - Milano

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
aerodrom
Kompanija "Rayanair" rešila da redukuje letove; foto: arhiva JV

Na relaciji Niš i Bergamo, gradića blizu Milana, neće se leteti i to 21. i 28. marta i 4. aprila, jer su ti letovi otkazani odlukom kompanije "Rayanair", a povodom situacije sa korona virusom, saopštili su iz Aerodroma "Konstantin Veliki".

Iz niškog aerodroma objašnjavaju da su ih iz irske lou-kost kompanije obavestili da se otkazuju letovi Bergamo-Niš-Bergamo koje oni po redu letenja imaju subotom. To znači da ostaju polasci, odnosno dolasci iz Italije, koji su po redu letenja u utorak.

Za sve detaljnije informacije u vezi sa navedenom situacijom preporučujemo da se obratite PR službi aviokompanije. U skladu sa dobrom poslovnom komunikacijom i sa rasoloživošću zvaničnih informacija od strane aviokompanija nastavićemo sa blagovremenim saopštenjima o eventualnim promenama u odnosu na najavljeni red letenja - navode iz Aerodroma.

Inače, iz kompanije "Rayanair" su pre 3 dana saopštili da će otkazati do 25% letova na kratkim destinacijama, od 17. marta do 8. aprila.

Prošle nedelje "Rayanair" je imao znatan pad bukinga karata za drugi deo marta i početak aprila, kao reakciju na Covid-19 Virus. Takođe, povećan je broj slučajeva da se putnici uopšte ne pojave na letovima, posebno onim koji idu iz ili za Italiju - saopštili su iz kompanije "Rayanair".

Iz ove kompanije objašnjavaju da će nastaviti da pažljivo prate rezervacije karata i da će prilagođavati raspored letenja u skladu sa razvojem situacije. Odluke o tome donosiće na dnevnom nivou od 24. marta, a napominju da će svi putnici o promenama i otkazivanju letova biti obavešteni najmanje 14 dana ranije.

Podsetimo, u Italiji poslednje 2 nedelje traje epidemija korona virusa. Sa 3.089 slučajeva zaraze i 107 smrtnih ishoda, u Italiji je najteža situacija od svih evropskih zemalja.

Niški aerodrom ima još 2 leta koja ga povezuju sa Italijom - ka Rimu i Bolonji, a oba pripadaju kompaniji AirSerbia.

Kako je ranije saopšteno, kontrola na niškom Aerodromu "Konstantin Veliki" stroža je zbog korona virusa, a putnici koji dolete iz Italije prvo prolaze termovizijsku kontrolu, a ako je potrebno temperatura im se meri i beskontaktnim termometrom. Oni koji su boravili u zaraženom području, a temperatura im je veća od 38, nakon epidemiološke ankete idu u izolaciju zbog lečenja.Takvih slučajeva do sada nije bilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    21:45 // 8. 3. 2020.

    Bergamo "gradić" kako rekoste je četvrti po veličini grad u Lombardiji sa oko 120.000 stanovnika, a do Milana ima nekih sat vremena vožnje (60ak km)

  • xyz

    15:01 // 5. 3. 2020.

    I kako sad u shopping?

    • Dzamutka

      00:27 // 6. 3. 2020.

      Prof.doktoru propade sala!No,tu je rakijica i sapun(tecni) !

  • Mara

    13:20 // 5. 3. 2020.

    Pametno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: