Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 13. 8. 2010.

| Ekonomija

"Zdravlje" širi proizvodnju

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

U "Zdravlju Actavis" trenutno se četiri najsavrmenija proizvoda iz Actavisovog porfolija već uspešno proizvode i plasiraju na tržište Evropske unije, a u toku je transfer još četiri nova leka koji su preuzeti iz drugih fabrika ove kompanije, koji će, pre svega, biti namenjeni tržištu Ruske federacije – kaže Miomir Nikolić, generalni direktor kompanije "Zdravlje Actavis".

Prema planovima razvoja leskovačke farmaceutske industrije, tri su ključna tržišta ove firme: domaće, evropsko i rusko. Takva pozicija obezbeđuje mnogo stabilnije poslovanje ovog kolektiva, ocena je Nikolića.

Nikolić podseća da kompanija trenutno izvozi 20 odsto ukupne proizvodnje, ali se planira promena tog odnosa istovremeno sa povećanjem obima i iskorišćenosti sadašnjih proizvodnih kapaciteta.

U razvoj kompanije Zdravlje Actavis, od trenutka privatizacije, početkom 2003. godine, investirano je 35 miliona evra. Po Nikolićevoj oceni, kompanija Zdravlje Actavis je jedan od prvih domaćih generičkih proizvođača koji primenjuje najviše standarde, kako domaće, tako i evropske Dobre prakse.
Posle šest meseci intenzivnog rada u kompaniji su završili još jedan krupan investicioni poduhvat – novi pogon tečnih formi u skladu sa savremenim GMP standardima i najnovijim regulatornim zahtevima.

- Praktično smo krenuli od rušenja svih građevinskih struktura unutar postojećeg gabarita objekta i demontaže stare infrastrukture. Zatim je sledila izgradnja potpuno novog pogona koji zadovoljava sve GMP zahteve u pogledu prostora i ambijentalnih uslova za sve proizvodne procese, počev od prijema polaznih materijala i nove komore za odmeravanje, preko pripreme i punjenja rastvora u primarno pakovanje, do procesa sekundardnog, odnosno finalnog pakovanja, koje dolazi do potrošaća – kaže Aca Mitić, rukovodilac Pogona tečnih formi.

Instalirani proizvodni kapaciteti su 7 miliona pakovanja godišnje, što predstavlja pouzdan osnov za budući razvoj kompanije Zdravlje Actavis, koja je spremna da u potpunosit obezbedi potražnju za ovim proizvodima kako na domaćem, tako i na tržištima zemalja regiona Balkana i Ruske federacije.


Donacija za Kosovo i Metohiju

Kompanija Actavis je uz podršku Ministrarstva zdravlja Republike Srbije donirala Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici lekove u vrednosti od 6.000 evra, a deo humanitarnog paketa namenjen je i zdravstvenim ustanovama u Gračanici.

Donacija sadrži antibiotike i lekove za kardiovaskularna i nervna oboljenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • IVORY

    16:46 // 13. 8. 2010.

    Jedna od retkih kompanija na jugu, pogotovo u Leskovcu, koja odlicno funkcionise i radi.....da ih ne ureknemo.

    Eto koliko znaci dobra privatizacija i dobar kupac i partner.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: