Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:20, 30. 8. 2022.

| Ekonomija

Žena prodaje sveće na Vrežinskom groblju 17 godina, došli da joj ruše kućicu, pa odustali

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
objekat
Za sreću (ne)ostaje 9 kvadrat? ; foto: T. T.

Policija, komunalna milicija i bager okružili su objekat za prodaju cveća i sveća na Vrežinskom groblju, a koji je po nalogu građevinske inspekcije trebalo da budu danas srušen, ali je akcija odložena. Vlasnica kaže da je kućica stara 17 godina, da od tog posla živi desetoro ljudi i da je reč o otimačini i ostajanju bez posla. Od nadležnih se zvanično niko ne odglašava, a informacije sa terena su da je razlog rušenja to što objekat nema građevinsku dozvolu.

Nekoliko manjih objekata se nalazi kod groblja, vlasnici su sami odselili deo njih kada je došao bager, a ostala je kućica od 9 kvadrata koja bi trebalo da bude srušena. objekat3 Radnici sami preselili pojedine objekte; foto: T. T.

Za vlasnike zemljišta i baraka čitav prostor budi emotivne uspomene kada su počeli svoj posao pre 17 godina - kažu, to je njihova dedovina.

U to vreme za objekat manje kvadrature i montažne nije trebala dozvola, od tada postoji tu i radnja, moj suprug je držao, porodična firma, prijavljen lokal. Nas desetoro živimo od toga, svi radimo - kaže Dušica Milojković.

Počeli su da im, kako navodi, nadležni šalju rešenja pre mesec dana, a da oni nijedno nisu potpisali.

Nezvanične informacije koje ima je da je razlog rušenja širenje groblja, a Južne vesti saznaju da je to što nemaju građevinsku dozvolu. objkeat 5 Bager došao, pa otišao; foto: T. T.

Ovo je bukvalno otimačina, od jutros od 8 su ovde. Krenuli su bagerom, ali su odustali kad smo rekli da spasemo bar neke stvari. Advokat je napisao žalbu, ali su rekli da to ne odlaže izvršenje - ističe Milojkovićeva.

O dozvoli ih, kaže, niko nije obaveštavao, a na terenu je bila i narodna poslanica iz redova opozicije Jelena Milošević koja je tražila da se ljudima da šansa i vreme da legalizuju kućicu.

Ovom prilikom pozivam gradonačelnicu i načelnicu Marinu Malbašu da ne postupaju divljačku, jer ovo je divljačko rušenje, da ljudima daju šansu da svoj mali objekat legalizuju. Isto ih pozivam da proštetaju malo gradom da vide, ne zgrade, to su čitave stambene zgrade bez ikakvih dozvola koje nikome ne smetaju - poručuje Miloševićeva.

objekat 1 Posao pod znakom pitanja; foto: T. T. Na terenu je bio i građevinski inspektor koji nije hteo da se obrati medijima, kao ni načelnik Komunalne milicije Dejan Kovačević.

Rušenje objekta od 9 kvadrata je odloženo i nije poznato da li će dobiti šansu da sačuvaju svoj posao. Južne vesti su poslale pitanja i Upravi za građevinarstvo o tome da li je jedini razlog građevinska dozvola, kao i da li su vlasnike obaveštavali ranije o rušenju, ali odgovora još nema.

Novinari su imali i uvid u obaveštenje Uprave o rušenju, a koje su vlasnici dobili dan pre dolaska bagera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    12:05 // 31. 8. 2022.

    Komunalna milicija nije samo beskorisna za narod nego je i štetna.

  • Бата Рака из Ниш

    10:35 // 31. 8. 2022.

    Прво ли је опколили?

  • Prike

    09:01 // 31. 8. 2022.

    "Ne moze samo da se udje, da se rusi tudje, lepo sam im rekao..."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: