Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 11. 10. 2019.

| Ekonomija

"Znakovi ljubavi" od 700.000 dinara na mostovima u Leskovcu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
znakovi ljubavi
Leskovčani će moći da "zaključaju ljubav", foto: Grad Leskovac

Da će Leskovac, pored postojećih, dobiti još 2 nova obeležja, pre par dana najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. “Znakovi ljubavi” naći će se na pešačkim mostovima kod Osnovne škole “Svetozar Marković” i Zelene pijace, a kako se došlo na ovu ideju i zašto se toliki novac izdvaja za ukrase, nadležni nisu želeli da komentarišu. Građani kažu - preskupo.

Leskovac će dobiti moderan izgled, rekao je gradonačelnik Cvetanović i najavio postavljanje metalne konstrukcije sa slovima “love” na kojoj će građani i turisti moći da ostave katanac, poput mosta u Vrnjačkoj Banji, i time simbolično “zaključaju ljubav”.

Na početku mosta kod Osnovne škole “Svetozar Marković” biće postavljeni simboli ljubavi, to će da košta negde oko 200.000 dinara, a izradiće Javno-komunalno preduzeće “Grdelica”. Tu će moći da se nameštaju katanci i katančići ljubavi, a ovo srce će svetleti uveče. To planiramo da završimo u narednih mesec dana - rekao je Cvetanović.

cvetanović obeležja Cvetanović kaže da 700.000 dinara nije mnogo za ovakvo ulepšavanje grada, foto: Grad Leskovac “Simbole ljubavi” dobiće i most kod Zelene pijace, a prema najavama, biće postavljeno jedno ili dva srca na krajevima pešačkog mosta.

Vidićemo ili s jedne ili s obe strane, ali tu je malo skuplje, oko 500.000 dinara. I to planiramo, bez obzira na vremenske prilike, da bude za Dan ljubavi iduće godine. To je sledeće što spremamo, iznosi nisu veliki, a biće promena na bolje - najavio je Cvetanović.

Od koga je potekla ideja za ovaj projekat, zbog čega su odabrane ove dve lokacije, ko je uradio idejni projekat i da li je opravdano trošiti novac svih građana na nova obeležja, u Kabinetu gradonačelnika nisu želeli da kometarišu.

Gradonačelnik je već sve rekao na predstavljanu projekta. Imate sve informacije na gradskom sajtu - bili su kratki u Kabinetu.


Građani: Lepo, ali skupo

Da im se ideja o ukrašavanju grada sviđa, komentarišu Leskovčani, ali ipak smatraju da je projekat “bacanje para”.

Videla sam negde za to. Šta znam, nije loše da se radi, ali 700.000 dinara je zaista mnogo - kaže jedna Leskovčanka.

obeležja Građani smatraju da su obeležja skupa, foto: Grad Leskovac Da je ideja inovativna, smatra stariji građanin, ali napominje da bi nekad za ovakve stvari trebalo pitati i građane.

Što nas nekad ne pitaju da li nam se sviđa. Ne kažem da je loše, ali želimo da znamo šta će da se radi i pre nego što se donese takva odluka - kaže on.

Građani smatraju da postoje problemi koji su prioritetnije - završetak rekonstrukcije Osnovne škole “Josif Kostić”, rešenje javnog toaleta ili popunjavanje udarnih rupa.

Podsetimo, u toku ove godine Leskovac je dobio 4 nova obeležja - 3 manja sa početnim slovima uokvirena srcem i jedan veliki znak na kome je ispisano puno ime grada. Ideja tadašnjeg projekta potekla je lično od gradonačelnika, a 16.000 evra su za znake dali privatnici. Mišljenja građana bila su podeljena, jedni su smatrali da je lepo na ovaj način promovisati grad, dok su drugi bili mišljenja da je bolje za taj novac asfaltirati ulice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • normalno ili

    01:57 // 12. 10. 2019.

    ko deca da se igraju.....a koji su to turisti koji dolaze u Le pa i da stavljaju katance..

  • Milos19

    21:02 // 11. 10. 2019.

    To sto se neko trudi da ulepsa grad sto vise nije za kritiku vec za svaku pohvalu! A onih kojima nista ne valja, nazalost, uvek ima...

    • Ds

      11:17 // 12. 10. 2019.

      Ma nije moguće, da li možeš ti i ostali iz tvoje sorte da ukapirate da niko nema ništa protiv ukrašavanja grada, ali da se nešto sto vredi 500 € naplati 700 000 dinara e to se zove pljačka narodnih para.

    • Stanko

      11:56 // 12. 10. 2019.

      ako je tebi ovo ulepsavanje onda svaka ti cast..ko jos normalan stavlja ovoliko srca po gradu, pa prijatelju grad nije privatna svojina pa da stavljas kako ti se hoce..Na sta lici grad s ovim srcima, na igrariju, na decu zabavista koja se zaigrala...sramota

  • Ds

    16:34 // 11. 10. 2019.

    Kakva beskrupulozna krađa i pranje para. Sve vam se ovo piše i ubrzo će vam biti ispostavljen račun.

    • milojko

      11:57 // 12. 10. 2019.

      ma ovo je neki njihov koji prava ova srca pa mu sredjuju da zaradi sto vise dok moze

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: