Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

 • WIZZAIR-NIS-FOTO-VANJA-KESER-JV15

  Ponovo avionom iz Niša do Malmea

  Avioni “Wizz Air”-a ponovo će saobraćati na liniji Niš - Malme od danas, 1. aprila. U ovom mesecu su, kako se vidi na sajtu kompanije, planirana samo 2 leta, dok se od juna očekuje vraćanje redovnog režima utorak-subota.

  (4) detaljnije
 • bitkoin

  "Južne vesti" prodate za 42 Bitcoina

  Ugovor o prodaji Južnih vesti, odnosno kompletne firme Simplicity d.o.o, bez pokretne i nepokretne imovine, potpisan je juče u Nišu sa poznatim investicionim fondom. Zbog potencijalnih problema u prenosu vlasništva i političkih pritisaka da se taj proces ne sprovede do kraja, ime fonda će biti objavljeno kada proces bude završen.

  (6) detaljnije
 • vodopad stara

  Stara planina i Sokobanja i dalje najviše privlače turiste na jugu

  Najprimamljivija mesta na jugu Srbije za turiste i dalje su Sokobanja i Stara planina, dok se, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, najmanje ljudi opredeljuje da poseti Vranjsku Banju i tamo prenoći. Broj turističkih poseta i dalje je u padu u odnosu na prošlu godinu, kada epidemija kovida nije bila u jeku, saopštavaju iz Zavoda.

  (3) detaljnije
 • autosmećar

  JKP "Mediana" predlaže da se poveća cena za odnošenje smeća

  Sa sadašnjih 4,72 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora, cena za odnošenje smeća za građane u Nišu mogla bi da poraste na 5,61 dinara po metru kvadratnom, ukoliko Gradsko veće usvoji predlog Nadzornog odbora JKP "Mediana".

  (45) detaljnije
 • Šetalište Vranjska Banja

  Vranju 8,7 miliona dinara od Ministarstva životne sredine za toplovod u Vranjskoj Banji

  Za realizaciju Projekta izgradnje toplovoda za snadbevanje toplotnom energijom individualnih objekata u Vranjskoj Banji lokalna samouprava u Vranju dobila je 8,7 miliona dinara od Ministarstva životne sredine, saopštio je gradonačelnik Slobodan Milenković.

  detaljnije
 • pijaca-radi-foto-citalac

  Opet rade robne pijace u Nišu

  Nakon što su juče protestovali prodavci i zakupci robnih tezgi jer im nije dozvoljeno da rade, od jutros svi prodavci na pijacama u Nišu ponovo imaju dozvolu za rad, kažu iz Udruženja pijačnih prodavaca “Zadnji trenutak”. Da je nakon zabrane Gradskog štaba opet omogućen rad i na robnim tezgama, potvrdio je za Južne vesti i direktor JKP Tržnica Goran Đorđević.

  (8) detaljnije
 • Prenos Skupštine na Kopernikus; foto: JV

  Sednice niške Skupštine prenosi TV šefa odborničke grupe SNS, građani to plaćaju 100.000 dinara po satu

  Kamere Kopernikus televizije, u vlasništvu šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke Zvezdana Milovanovića, odnedavno prenose zasedanja odbornika Skupštine grada Niša, umesto Niške televizije koja je godinama to radila, ali po višoj ceni. Predsednik parlamenta Boban Džunić kaže da je reč o starom ugovoru koji je sa Milovanovićevom TV zaključila prethodna SNS vlast, a građani to plaćaju 100.000 dinara po satu prenosa.

  (22) detaljnije
 • protest prodavci

  Prodavci i zakupci na robnim pijacama traže da im se omogući rad, "Tržnica" apeluje da Štab promeni odluku

  Zbog odluke Gradskog štaba da ne rade robne pijace u Nišu oko 50 prodavaca i zakupaca robnih tezgi okupilo se danas ispred uprave JKP Tržnica i zahtevalo od nadležnih da im se omogući da rade. Direktor JKP Tržnica Goran Đorđević kaže da je uputio apel nadležnima da se ova odluka promeni jer je Niš jedan od retkih gradova u Srbiji u kome se primenjuje ovakva odredba

  (16) detaljnije
 • vodovod vlasotince

  Najavljena rekonstrukcija vodoprivrednih objekata u Vlasotincu

  Velikih problema sa vodosnabdevanjem i poplavama bilo je u prethodnom periodu u vlasotinačkom kraju, a ulaganje novca u hitnu rekonstrukciju brane i detaljnu rekonstrukciju vodozahvata, crpne stanice i cevovoda koji vodi do fabrike vode, obećava zamenik predsednika Opštine Vladimir Kocić.

  detaljnije
 • Motel "Vranje"

  Vranjski motel po 3. put na prodaju - cena 6 puta manja od prvobitne

  Po početnoj ceni od 20,6 miliona dinara, po treći put se prodaje nekadašnji motel "Vranje”, a sada Prihvatni centar za migrante. To je više od 100 miliona manje od početne cene po kojoj se ovaj kompleks sa okolnim građevinskim zemljištem prodavao 2016. godine.

  (1) detaljnije
 • jura8-nis-protest-korona-foto-vkeser

  Direktor “Jure”: Nije tačno da otpuštamo radnike

  Iako su i “Jura” i njena ćerka firma u Nišu “Šinvon” ostale bez više stotine radnika od početka godine, direktor ove kompanije Park Jong Hvan je rekao da oni ne otpuštaju zaposlene. Negirao je i povremene optužbe za mobing.

  (21) detaljnije
 • evro

  Mali: Nezaposlenima dodatna pomoć od 60 evra

  Pored već najavljene pomoći za sve punoletne građane Srbije, ministar finansija Siniša Mali obećao je pomoć i za sve koji su bez posla. Njima će po 60 evra, kako je rekao, biti isplaćeno u junu mesecu.

  (26) detaljnije
 • sneg selo foto a. kostic

  Telo muškarca pronađeno u snegu kod Bosilegrada

  62-godišnji muškarac iz sela Gornja Ržana kod Bosilegrada pronađen je mrtav u nanosu snega visine 70 centimatara, piše vranjski portal Vranjenews , pozivajući se na informacije iz policije i tužilaštva.

  detaljnije
 • pešačka zona

  Za uređenje pešačke zone u Prokuplju iz gradske kase 2 miliona dinara, rok za završetak oko 30 dana

  Postavljanje rampe na ulazu, zamena oštećenih behaton ploča, nabavka novog mobilijara, samo su neki od radova na uređenju pešačke zone u centru grada koji su počeli. Vrednost radova koji bi trebalo da se završe za tridesetak dana je oko 2 miliona dinara.

  (4) detaljnije