Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Novi korak ka rekonstrukciji i izmeštanju pruge iz Niša - tender za konsultante

Javnom nabavkom za konsultante za rekonstrukciju pruge od Niša do Dimitrovgrada, septembra bi trebalo da se napravi još jedan korak ka realizaciji višegodišnje ideje izmeštanja pruge iz Niša, ali i rekonstrukcije i elektrifikacije ove železničke deonice.

(4) detaljnije
parking servis

“Parking servis” se zadužuje još 30 miliona dinara, a već otplaćuje 2 kredita od 90 miliona

Iako već otplaćuju jedan kredit po osnovu dozvoljenog minusa od 50 miliona dinara, još jedan od 40 miliona za kapitalne investicije i 2 lizinga, niški “Parking servis” zatražio je i dobio odobrenje Gradskog veća za još jedan kredit po osnovu dozvoljenog minusa od 30 miliona dinara. Razlog je, kako piše u obrazloženju, otežano poslovanje zbog pandemije virusa korona.

(14) detaljnije
avion air serbia

Veliki pad broja putnika na niškom aerodromu u prvoj polovini 2020. godine

Pandemija korona virusa, zatvaranje granica i ukidanje avio-letova doprineli su da tokom prvih sedam meseci ove godine broj putnika Aerodroma "Konstantin Veliki" iz Niša padne za 43,7 % u odnosu na isti period prošle godine, pokazuje statistika niške vazdušne luke.

(6) detaljnije
aerodrom

Ministartsvo o dugovanjima Niša za zemljište aerodroma: O konačnom bilansu po završetku “Novog Niša”

Ni nekoliko dana od datuma kada je zvanično trebalo da otpočne plaćanje dugova i kamata Grada Niša prema Ministartvu odbrane zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora za zemljište aerodroma, nije jasno da li će se, kada i šta plaćati. Iz Ministarstva saobraćaja kažu da će se više znati po završetku poslova na izgradnji "Novog Niša" i drugih obaveza iz ugovora.

(11) detaljnije