Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

laptop

U Nišu i do 15 miliona dinara za medijske projekte

Nišlije će ove godine plaćati do rekordnih 15 miliona dinara po medijskom projektu, odlučilo je gradsko rukovodstvo i time prošlogodišnju cifru od 9 miliona po projektu, koja je bila rekordna u Srbiji, dodatno uvećalo. Zaposleni u niškim medijima smatraju da ovoliki novac otvara vrata korupciji i nadaju se da će za novac koji plaćaju, Nišlije biti bar dobro informisane.

(5) detaljnije
novogodisnja dekoracija

Oko 145.000 evra ove godine za novogodišnju dekoraciju u Nišu

Nakon što je posle teksta "Južnih vesti" o tenderu za kupovinu novogodišnjih ukrasa, koji je bio pisan kao za Keep light , Niš prošle godine ostao bez nove dekoracije, ove su odrešili kesu. "Parking servis" planira da za nove ukrase, njihovo postavljanje i skidanje plati čak 145.000 evra - nekoliko hiljada evra više nego što se u Nišu godišnje izdvaja za jednokratnu pomoć za stare ili dogradnju Elektronskog fakulteta.

(15) detaljnije
pijaca

Zatvara se pijaca na Delijskom visu, upitno šta će je zameniti

Tri godine posle otvaranja i ulaganja od 2 miliona dinara, pijaca u niškom naselju Delijski vis biće uklonjena jer je ekonomski neisplativa, potvrdili su iz Opštine Palilula. Napominju da nije određeno šta će se naći na mestu pijačnih tezgi, te da će nova namena prostora zavisiti i od Ministarstva odbrane koje je vlasnik zemljišta.

(15) detaljnije