Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Krkobabić: Bolja kontrola trošenja para koje se daju zadrugama

Veliki deo novca poreskih obveznika čitave Srbije izdvaja se i ide u različite delove zemlje za razvoj poljoprivrede i podsticanje formiranja zadruga, a kako ocenjuje ministar bez portfelja Milan Krkobabić, najmanje što svi građani zaslužuju je da imaju uvid u trošenje tih sredstava.

(1) detaljnije
Sportska hala u Prokuplju, sediste TSO

U Turističkoj organizaciji Prokuplja povećali dnevnice pred odlazak na Sajam turizma

Upravni odbor prokupačke Turističko-sportske organizacije ukinuo je odluku po preporuci Vlade iz 2015. godine po kojoj su dnevnice za službena putovanja bile 150 dinara, povećavajući ih do maksimalne visine neoporezovanog dela do 2.300 dinara i to 2 dana pre odlaska na Sajam turizma u Beogradu.

(2) detaljnije
Hotel Partizan Niška Banja

Oglašena prodaja hotela “Partizan” u Niškoj Banji

Hotel “Partizan” koji je u vlasništvu firme Srbe Ilića, a goste nije primio poslednjih 10 godina, prodaje Poreska uprava zbog duga za porez koji ima trenutni vlasnik. Početna cena je 310 miliona dinara, a predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović ne očekuje da će biti prodat na prvoj licitaciji.

(6) detaljnije
vunica

Počeo izvoz vunice iz “Lebanteksa”

Pre nešto manje od 2 meseca, uz trubače i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, počela je sa radom fabrika za proizvodnju vunica u Lebanu, a nekoliko meseci kasnije iz ove malo varošice izvezen je prvi kontigent domaće vunice.

(1) detaljnije