Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Razlika između niške i beogradske prosečne plate 33 hiljade dinara

Prosečna zarada u martu 2024. godine u Srbiji je bila, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, 96.913 dinara, što nije dostiglo 34 od 35 opština sa juga zemlje. "Najudaljeniji" od proseka je Bojnik i to za 32 hiljade dinara, dok je nešto više od toga, tačnije oko 33 hiljade, razlika između prosečne plate u Beogradu i Nišu.

(8) detaljnije
hleb

Hleb "Sava" ostaje još šest meseci 54 dinara

Maksimalna maloprodajna cena hleba ostaje 54 dinara, izjavio je Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine. Ovim je, ističe Momirović, Vlada omogućila građanima Srbije kupovinu najjeftinijeg hleba u Evropi.

(3) detaljnije
ekoeksplizija

Niška učenička kompanija koja pravi "eko-bombe" dobila nagradu za najveći doprinos zajednici

Na nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija tim kompanije EKOeksplozija iz Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” iz Niša osvojio je specijalnu nagradu za najveći društveni doprinos zajednici. Ovi srednjoškolci su osmislili "eko bombe" koje u sebi sadrže semena različitih biljaka i do kojih će građani moći da dođu putem automata, odnostno vending mašine.

detaljnije
fasada

Građani Prokuplja i Kuršumlije dobijaju sredstva za sufinansiranje energetske sanacije kuće i stanova

Tokom ovogodišnjeg programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova građani će moći da zamene stolariju, fasadu, izolaciju, neefikasne kotlove, postave solarne panele i kolektore uz subvencije koje mogu biti od 50 do 65 odsto vrednosti investicije. Prvi put ove godine biće raspisan javni poziv za energetski ugrožene kupce, gde će moći da dobiju subvencije do 90 odsto vrednosti ulaganja.

detaljnije
KOMENTAR DANA

A grad miriše na ćevape i kobasice,

Audi se kupuje iz kasice prasice

Coa Čitalac

Tekst: Kobasice iz Beča, roštilj, piće, muzika i Palma na pijaci u Nišu [video]

Pronađite nas na: