Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Ranđelović predložen za načelnika KLER-a

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) u Nišu uskoro bi trebalo da dobije načelnika, a Gradsko veće je predložilo da to bude dosadašnji šef Kancelarije Milan Ranđelović. Za njegovog zamenika predložen je Ivan Petković, koji je ranije radio u Razvojnoj agenciji Jug.

(5) detaljnije
Energetski menadžer nova gradska funkcija

Šef odseka za energetiku postaje gradski energetski menadžer

Inženjer elektronike i aktuelni šef odseka za energetiku Branko Andrejević, ubuduće će, ukoliko predlog bude usvojen u Skupštini grada, biti energetski menadžer. To je funkcija koja se prvi put uvodi u Nišu, a obavezna je za gradove koji imaju više od 20.000 stanovnika. Njegov zadatak će, između ostalog biti da predlaže kako da se energija efikasnije koristi.  

(4) detaljnije
sijalice

“Cumtobel” od leta gradi fabriku u Nišu

Ukoliko sve bude kako je planirano, austrijska kompanija specijalizovana za proizvodnju LED rasvete "Cumtobel", od leta bi trebalo da počne sa gradnjom svoje fabrike u Nišu. Iz gradske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kažu da je određena i lokacija - između Elektronske industrije i "Nisala".

(22) detaljnije
budžet

Realizacija budžeta Niša za 2016. godinu opet loša

Već tradicionalno, od 2012. godine naovamo, razlika između planiranog trošenja para građana u budžetu Niša i stvarno utrošenog je velika. Tako je i u 2016. ostvareno jedva 60 % od planiranog. Najviše para je prikupljeno od poreza, a najredovnije se to trošilo na plate "opštinara".

(5) detaljnije