Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Poljoprivrednicima sa juga Srbije problem i prodaja i nedostatak vremena za radove

Kako na vreme orezati voćnjake, vinograde, posejati i uzgajati poljoprivredne kulture, prihraniti pčelinjake, ali i prodati voće i povrće i stoku u vreme vanrednog stanja i otežanog kretanja, problemi su koji ovih dana muče poljoprivrednike juga Srbije. Zbog mere zabrane izlaska od subote u 13 sati do ponedeljka u 5 ujutru, poljoprivrednici strahuju da će, umesto na njivi, vikend provesti u svojim kućama. U Ministarstvu poljoprivrede kažu da je procedura za dobijanje dozvola za rad ista kao i do sada - prijavljivanje preko sajta i uz pomoć lokalnih samouprava.

(6) detaljnije
pomoc

Pomoć za socijalno ugrožene i medicinske radnike preko internet platforme

Jedinstvena platforma na kojoj donatori mogu da vide koje su potrebe meštana najugroženijih opština u Srbiji, dostupna je na internetu, a putem jednostavne pretrage donatori mogu da izaberu lokalnu samoupravu ili ustanovu kojoj žele da pomognu i da stupe u komunikaciju sa nadležnima.

(1) detaljnije
Proizvodnja radi u 3 smene

Radnici Tigra čekaju da se utvrdi da li ekonomske mere Vlade važe i za njih

Sporazumni prekidi radnog odnosa radnika pirotskog Tigra AD koji rade preko agencije trenutno su stopirani, kažu u ovoj kompaniji, a agencija preko koje su angažovani radnici očekuje potvrdu da li se predložene mere Vlade odnose i na njih. Fabrika je obustavila proizvodnju u utorak, 31. marta, a radnike koji su zaposleni preko agencije, na oglasnoj tabli zateklo je obaveštenje o otkazu.

(4) detaljnije
pomoc

Niški privrednici pomažu najugroženijama, Grad poziva i druge da pomognu

Na račun Grada Niša, kako piše na zvaničnom sajtu, počele su da stižu donacije privrednika, a pomoć se ogleda i u robi. O sumi i količini ne govore, ali pozivaju i druge koji mogu da pomognu.

detaljnije