Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Evropsko prvenstvo za košarkašice u Nišu

  • maja miljković košarkašica

    Maja Miljković - Leskovčanka sa evropskom košarkaškom bronzom

    Od košarke sa drugarima na terenu u kraju, početaka u leskovačkoj Dubočici , preko kapitena kadetske i juniorske reperezentacije i 7 evropskih košarkaških ekipa, pa sve do osvajanja bronze sa reprezentacijom Srbije na nedavno održanom Evropskom prvenstvu, opis je karijere Leskovčanke Maje Miljković.

    (1) detaljnije
  • Evropsko prvenstvo za košarkašice Slovenija

    Kraj grupne faze Evropskog prvenstva u Nišu, Turkinje gubitnice uprkos pobedi [foto]

    Ni pobeda u poslednjem meču na Evropskom prvenstvu nije mogla da spasi Tursku ispadanja već u prvoj fazi. Neočekivani zaplet u niškoj grupi iznedrio je heroine u vidu košarkašica Mađarske, koje su uprkos svim prognozama svoje mesto našle u četvrtfinalu.

    detaljnije
  • Italija Slovenija Evropsko prvenstvo za košarkašice Niš 2019

    Sigurnom pobedom nad Slovenijom Italijanke zatvorile EP u Nišu

    Sem Slovenaca, koji su ispunili parter “Čaira”, poslednji meč Evropskog prvenstva za košarkašice okupio je više publike nego bilo koji prethodni, a verovatno da je udela imalo i to što je on bio presudan za to ko će u doigravanje sa druge, a ko sa treće pozicije. Ipak, još jedno slavlje svojih miljenica navijači Slovenije nisu videli, jer su Italijanke bez mnogo neizvesnosti pobedile, rezultatom 75:57.

    (1) detaljnije
  • Evropsko prvenstvo za košarkašice Niš Mađarska Turska

    Turska u "triler" završnici savladala Mađarsku na oproštaju od EP

    Prvi poraz Mađaricama, a prvi trijumf Turkinjama doneo je poslednji meč ova dva tima u grupnoj fazi Evropskog prvenstva za košarkašice. U utakmici bez rezultatskog značaja, Turkinje su vodile gotovo sve vreme, Mađarice "zakuvale" stvari na kraju, u poslednjim stotinkama imale slobodna bacanja, ali je drugo udarilo u obruč i završilo van koša, za konačnih 59:58.

    detaljnije
  • Teja Oblak

    Starija sestra Jana Oblaka jedna od uzdanica Slovenije protiv Italije

    Jedna od najkorisnijih košarkašica nacionalnog tima Slovenije, nominovana i za najbolju u drugom takmičarskom danu Evropskog prvenstva je Teja Oblak. Na šampionatu Starog kontinenta, čiju grupnu fazu Slovenija igra u Nišu, 28-godišnjakinja rođena u Kranju pokušava da "overi" uspešnu klupsku sezonu podvigom i na reprezentativnom planu na kome je, kaže, uspešnija od brata Jana Oblaka, čuvenog golmana Atletiko Madrida.

    (1) detaljnije
  • novinar Španac

    Španski novinar o Kariju Pešiću: On je Srbin i temperamentan je, ne želite probleme sa njim

    U odeljku “Čaira” rezervisanom za novinare na Evropskom prvenstvu za košarkašice čini se da je više stranaca nego domaćina. Sem novinara zemalja koje se nadmeću ovde, ima dosta njih i iz drugih država. Jedan od njih je i Španac Hose Ramon Alba Benjos, urednik portala "At The buzzer CB", koji kaže da mu se u Nišu najviše sviđa uklopljenost starih i novih zdanja, a da Srbe smatra jako temperamentnim narodom, pri čemu uzima Svetislava Karija Pešića za primer.

    (2) detaljnije
  • Slovenija Evropsko prvenstvo za košarkašice Niš 2019

    Foto-vest: Uz mnogo emocija Mađarice stigle do četvrtfinala, slavile i Slovenke

    Pobedama drugog dana Evropskog prvenstva za košarkašice, Mađarice su obezbedile prolaz u četvrtfinale, dok je trijumf nad Turskom Sloveniju stavio u poziciju da sama odlučuje o svojoj sudbini poslednjeg dana takmičenja. Kako je juče bilo na parketu u “Čairu” pogledajte na fotografijama Vanje Kesera.

    (2) detaljnije
  • Evropsko prvenstvo za košarkašice Italija Mađarska

    Italija bez snage za novi preokret, druga pobeda Mađarica na EP

    I ovog puta viđena je tesna borba na parketu hale "Čair", u duelu Mađarske i Italije na Evropskom prvenstvu za košarkašice, ali je ovog puta publika pošteđena triler završnice. Mađarice su vodile sve vreme, nošene glasnim navijačima, dok Italijanke nisu uspele da drugi put za redom prirede veliki preokret, te su izgubile sa 51:59.

    (1) detaljnije
  • Slovenija Turska Evropsko prvenstvo za košarkašice Niš 2019

    Slovenija u završnici slomila Tursku i prvi put pobedila na Evropskom

    Još jedan neizvestan meč i triler završnica u grupi C Evropskog prvenstva za košarkašice viđeni su u hali "Čair", a ovog puta Slovenija je pobedila Tursku sa 62:55, za ogromno slavlje ove selekcije, kako na terenu, tako i na tribinama. Još jedna stvar ostala je ista u odnosu na prvi dan takmičenja, a to je publika - Nišlija je u "Čairu" bilo je veoma malo, Slovenci su su bili najbrojniji i najglasniji, ali su i Turkinje imale one koji su im "čuvali leđa".

    detaljnije
  • Navijči Slovenija Evropsko prvenstvo za košarkašice 2019 Niš Čair

    Slovenački navijači "okupirali" Niš: Biće nas i više, u Beograd idemo ako smo u finalu sa Srbijom

    Jugonostalgični, puni vere u svoj tim, glasni i opremljeni brojnim rekvizitima, Slovenci su trenutno najupadljiviji navijači u Nišu, pošto je njihova selekcija jedna od onih koje se nadmeću u "čairskoj" grupi Evropskog prvenstva za košarkašice. Neki od ovih Slovenaca su prvi put u Nišu, neki su ovde služili vojsku, ali su svi složni da im je, sem zbog ćevapa, ovde divno zbog “prijaznosti” ljudi.

    detaljnije
  • Italija Turska Evropsko prvenstvo za košarkašice

    Ponovo neizvesno u "Čairu", na kraju šok za Turkinje u režiji Italijanki

    Delom zbog strašne agresivnosti u odbrani, delom zbog nepreciznosti košarkašica, drugi meč dana u grupi koja se igra u niškoj hali "Čair" na Evropskom prvenstvu protekao je u mučenju oba aktera i neobično malom broju koševa. Utisak je donekle popravila poslednja četvrtina, do samog kraja neizvesna, u kojoj su Italijanke prelomile i savladale favorizovane Turkinje sa 57:54.

    (3) detaljnije
  • Evropsko prvenstvo Slovenija Mađarska

    Preokret u režiji WNBA košarkašice i slavlje Mađarske na otvaranju Evropskog prvenstva

    Mađarski bubnjevi očito su bili jača podrška od slovenačkih truba, pošto su, uprkos tome što su vodile gotovo ceo meč, košarkašice iz nekadašnje jugoslovenske republike izgubile. U prvoj utakmici Evropskog prvenstva u hali "Čair" slavile su Mađarice sa 88:84, pošto je WNBA igračica Ivona Turner trojkom preokrenula rezultat u samoj završnici i odvela do pobede košarkašice u belim dresovima.

    detaljnije
  • ep,-hala-cair,-foto-jv-2

    U Nišu počinje Evropsko prvenstvo za košarkašice

    Utakmicom reprezentacija Slovenije i Mađarske u hali "Čair" danas u 16 sati počinje takmičenje u C grupi Evropskog prvenstva za košarkašice koje se pored Niša, održava i u Zrenjaninu, Beogradu i letonskom gradu Rigi. Tokom takmičenja u Nišu biće izmene saobraćaja oko hale "Čair".

    (2) detaljnije
  • ep,-jos-tri-dana,-nis,-jun-2019,-foto-ljubica-jocic-1

    Reprezentacije već stižu, još tri dana do Evropskog prvenstva za košarkašice

    Utakmicom Slovenije i Mađarske u hali "Čair" u četvrtak, 27. juna počeće nadmetanje u C grupi Evropskog prvenstva za košarkašice, najvažnijeg sportskog događaja u Nišu ove godine. U niškom "hramu sportova" u toku su završne pripreme, a selekcije koje će igrati polako pristižu u Niš. Očekuje se i oko 1.000 turista.

    detaljnije
  • odbrojavanje

    O niškoj košarci i Evropskom prvenstvu na tribini u NKC-u

    U susret Evropskom prvenstvu za košarkašice, koje će biti održano u Srbiji i Letoniji od 27. juna do 7. jula, u Niškom kulturnom centru biće organizovana tribina "Niš i košarka" na kojoj će biti priče o Nišu kao domaćinu ovog događaja, ali i ženskoj košarci.

    (2) detaljnije
  • kosarka

    Niš domaćin evropskim košarkašicama za 10 dana

    Za tačno 10 dana Nišlije će moći da uživaju u najvažnijem međunarodnom reprezentativnom takmičenju ove godine - 37. Evropskom prvenstvu za košarkašice koje Srbija i Letonija zajedno organizuju. "Košarkaškim maršom" nekoliko desetina devojčica iz niških klubova prošetalo je centrom grada, a jedna devojčica je gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću predala loptu kojom će se igrati EP.

    (1) detaljnije
  • VAK-6266

    Bivši evropski prvak i ekipe sa 12 evropskih medalja za 20 dana igraju u Nišu

    Šampion prvog Evropskog prvenstva za košarkašice 1938. godine Italija, zatim višestruki osvajač srebrnih i bronzanih medalja na Evrobasketu Mađarska, potom Turska koja jedina ima medalje na šampionatima Starog kontinenta u ovom veku i Slovenija kojoj je ovo drugo evrotakmičenje boriće se za tačno 20 dana u C grupi Evropskog prvenstva koja će biti održana u hali "Čair" u Nišu. Karata još ima u prodaji.

    (1) detaljnije
  • odbrojavanje-do-ep,-nis,-foto-ljubica-jocic-2

    Niš za mesec dana domaćin Evropskog prvenstva za košarkašice

    Između 700 i 1.000 turista, pre svega, iz Slovenije, Turske, Mađarske i Italije, prema očekivanjima iz Turističke organizacije Niša, trebalo bi da poseti Niš krajem juna kada će u hali “Čair” biti održani mečevi C grupe Evropskog prvenstva za košarkašice. Karata u prodaji još ima, a u opticiju su kompleti i pojedinačne ulaznice za sva tri dana. U centru Niša je uz pehar namenjen šampionu i nizom manifestacija obeleženo 30 dana do starta takmičenja.

    detaljnije
  • hala-cair,-foto-grad-nis

    U hali "Čair" u toku zamena parketa pred Evropsko prvenstvo za košarkašice

    Zamena parketa u hali "Čair", koji je više puta oštećen u poplavama koje su zadesile sportsku arenu prethodnih godina, počela je pre nedelju dana, a radovi bi trebalo da budu gotovi do 10. juna, tvrdi gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Zamena parketa je u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo za košarkašice čiji će Niš biti domaćin od 27. do 30. juna.

    (4) detaljnije
  • Košarkšice bilbordi

    Slovenci se zagrevaju za Evropsko prvenstvo - “Niš nas ne ustavi”

    Odbrojava se u Nišu vreme do početka Evropskog prvenstva za košarkašice, pošto će se jedna grupa igrati u “Čairu”, a odbrojava se i u Sloveniji, čija će reprezentacija igrati u najvećem gradu juga Srbije. Aktuelni prvaci starog kontinenta u muškoj konkurenciji i u ženskoj imaju visoke ambicije, sudeći po bilbordima koji su nikli širom Slovenije, a sa porukom “Niš nas ne ustavi”.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: