Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 12. 9. 2016.

| Hronika

50.000 evra krili u donjem vešu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Novac-Carina
Krio 50.000 evra u donjem vešu; foto: Uprava carina

Carinici na Gradini su u donjem vešu turskog državljanina u petak pronašli 50.000 evra, a novac je dan kasnije na istom graničnom prelazu pokušao da prokrijumčari i bugarksi državljanin, koji je 20.000 evra sakrio u naslonu za ruke na zadnjem sedištu luksuznog "audija 8".

Kako je saopšteno iz Uprave carina, u prvom slučaju je u donjem vešu jednog putnika na putu iz Nemačke u Tursku nađeno 50.000, a kod njegovog saputnika 3.000 evra.

Pošto su putnici rekli da je novac zajednički, svakome je vraćeno po 10.000 evra koliko mogu bez prijavljivanja da iznesu iz zemlje, dok je preostala suma od 33.000 evra privremeno zadržana - kažu u Upravi carina.

Prva-pomoc-novac-Carina Novac i u setu za prvu pomoć; foto: Uprava carinaDan kasnije je na izlazu istog prelaza neprijavljen novac pokušao da prenese bugarski državljanin sa saputnicom.  Oboje su rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu i da imaju ukupno 20.000 evra, međutim, carinici su se odlučili na detaljan pregled.

Tokom kontrole otkriveno je da se u naslonu za ruke na zadnjem sedištu krije još 20.000 evra u novčanicama od po 50 evra spakovanih u četiri bunta obmotana papirom i providnom folijom - saopštavaju iz Uprave carina.

Zatim je u kutiji za set prve pomoći otkriveno još 10.000 evra u apoenima od 50 evra.

I u ovom slučaju putniku i njegovoj saputnici dozvoljeno je da zadrže iznos od po 10.000 evra, dok je suma od naknadno otkrivenih 30.000 evra zadržana dok se ne okonča devizni prekršaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: