Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:47, 8. 10. 2021.

| Hronika

53 kilograma marihuane zaplenjena na Gradini - droga skrivena u podu autobusa niških tablica

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
marihuana
Carinicima bilo sumnjivo što je putovanje bilo besplatno za putnike; Ilustracija; foto: Uprava carina

Nakon što je u petak uveče na Graničnom prelazu Gradina u autobusu niških registarskih oznaka pronađeno 53 kilograma marihuane, uhapšena su dvojica muškaraca, a droga je zaplenjena.

*Kako je naknadno saopštila policija, uhapšeni su I. P. (43) i D. V. (33) koji se terete za krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Pirotu - saopštio je MUP.

Droga je otkrivena kada je, kako piše u saopštenju Uprave carine, na red za izlaznu kontrolu iz zemlje stigao autobus niških registarskih oznaka, pun putnika koji su krenuli na šoping turu u Istanbul. Navode da su zamolili putnike da napuste vozilo, a veću sumnju kod carinika je probudilo i to što je putovanje bilo besplatno.

Kontrolom unutrašnjosti vozila otkrivene su nepravilnosti u podu prednjeg dela autobusa, tačnije u prvom redu sedišta odmah iza vozačevog mesta. Kada su carinici podigli podnu oblogu bilo je jasno da se u podu krije šupljina koja je namenski napravljena za krijumčarenje. Otvorivši je, carinike je zapahnuo karakterističan miris marihuane koja je bila skrivena u ovoj šupljini - dodaju.

Autobus je zato upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom, kako bi utvrdili da li je još neki deo autobusa ispunjen zabranjenim sadržajem.

Na snimku skenera pokazale su se nepravilnosti u dubini prednjeg dela autobusa, što je ukazalo na to da je bunker dublji nego što se to na prvi pogled činilo - piše u saopštenju.

Carinici su sprečili krijumčarenje 82 paketa marihuane, a o celom slučaju je obaveštena policija i tužilaštvo. Po nalogu tužioca policija je privela trojicu vozača.


*Tekst je naknadno dopunjen, nakon saopštenja MUP-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    00:32 // 10. 10. 2021.

    A imali smo sopstvenu proizvodnju, bilo je i za izvoz, koju smo neodgovorno ugasili pa sada moramo da uvozimo. Eh, Jovanice, Jovanjice...

  • Ebietar

    14:48 // 9. 10. 2021.

    Peco jel si bio juče na sastank, kažu da je bilo hitno zasedanje, nestale zidarske salame zaswndvic, mora ubacujete paštete

  • Несс

    10:46 // 9. 10. 2021.

    Штета, да су имали тону, сад би били кући са наногицом и сликали се с бизоном за ТВ. Туга.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: