Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 22. 11. 2017.

| Hronika

8 meseci kasnije: Još se ne zna ko je pratio Blagojevića

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Automobil iz kog je sniman Blagojević
Automobil iz kog je sniman; Foto: P. Blagojević

Punih 8 meseci otkako je glavni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević prijavio da ga je nepoznati muškarac ispred Suda, u centru Niša, snimao kamerom, policija nije uspela da otkrije identitet te osobe, a ni pored fotografija i video snimaka sigurnosnih kamera MUP ne uspeva da pronađe automobil iz koga je snimano.

Ko je vlasnik automobila "golf 5", registracija NI 094 ŽČ, još se ne zna, niti je poznato ko je 21. marta ove godine sedeo za volanom i iz auta parkiranog preko puta Suda video kamerom snimao Blagojevića.

Policijska uprava u Nišu i MUP već mesecima odbijaju da odgovore na pitanja novinara o tome šta su tačno preduzeli kako bi otkrili ko je vlasnik automobila i ko je te večeri njime upravljao, ali i da prokomentarišu tvrdnje Osnovnog tužilaštva da su mesecima odbijali da odgovaraju i na njihove "urgencije".

Od strane Policijske uprave u Nišu još uvek nam nije dostavljen izveštaj, ali OJT Niš neće odustati od zahteva Policijskoj upravi u Nišu da rade na otkrivanju identiteta lica koje je snimalo Predraga Blagojevića - odgovoreno je 6. juna iz Osnovnog tužilaštva.

Ipak, uz insistiranje brojnih novinarskih i medijskih organizacija, Policijska uprava je dva dana kasnije dostavila Tužilaštvu deo tražene dokumentacije, desetak dana kasnije dopunu, a do kraja septembra je u Osnovno tužilaštvo stigao samo još jedan dopis iz policije.

U navedenim izveštajima se ne ukazuje na identitet lica koje je snimalo Predraga Blagojevića dana - saopšteno je tada iz Tužilaštva.

U otkrivanju vlasnika automobila iz kog je sniman nisu pomogle ni fotografije koje je sam Blagojević sačinio, njegov opis automobila, ali ni brojne sigurnosne kamere koje pokrivaju raskrsnicu ispred zgrade Suda.


Snimala "Služba"?

Prema mišljenju nekoliko kredibilnih sagovornika Južnih vesti koji su nekada radili ili još rade u sektoru bezbednosti, a koji nisu želeli da se otkriva njihov identitet, realna je šansa da iza snimanja stoji neka od srpskih službi bezbednosti.

Nemoguće je da ni uz broj registracije i precizan opis automobila, pa još uz fotografije i video snimke kamera sa zgrade Suda i kamera koje pokrivaju centar grada, policija ne može da otkrije ko je vlasnik auta u roku od samo nekoliko minuta. Ako zaista takvih tablica nema u registru MUP, izvesno je da je reč o autu neke "Službe" - kaže penzionisani inspektor policije.

On dodaje da "veruje da je iste večeri taj automobil prebačen u neki drugi grad i da su mu promenjene tablice".

Podsetimo, glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević je prijavio policiji da ga je nepoznata osoba 21. marta uveče iz parkiranog automobila "Golf 5" u centru grada, ispred zgrade Suda, snimala video-kamerom, a da je, kada je on prišao automobilu, vozač naglo prekinuo snimanje, dao gas i otišao.

Blagojević je policiji predao i podatke o registarskim oznakama, kao i fotografije spornog automobila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Dimitrijević

    01:29 // 23. 11. 2017.

    Naravno da se zna.

  • Milos

    20:11 // 22. 11. 2017.

    Ma koliko su zuti gresili, tada su ih pljuvali svi i niko nije uhodio novinare ili im, ne daj Boze, radio o glavi. Kada su se prefarbani radikali dokopali vlasti, pokrenuli su reprizu devedesetih. Sada su slatkoreciviji ali svako sa 2 grama mozga moze da shvati sta nam se desava. Brine me sto su reakcije iz EU i tzv. "Zapada" prilicno mlake, dokle god poslusnici klimaju glavom na njihove direktive

  • Durlan

    15:11 // 22. 11. 2017.

    Dal' stvarno mislite da ce neko nesto da uradi po tom pitanju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: