Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 13. 12. 2017.

| Hronika

Advokat niških žandarma: Žalićemo se i sudu u Strazburu

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti

Domazet u studiju "Južnih vesti"

Presuda niškim žandarmima trebalo je da bude ili jesu ili nisu krivi - u potpunosti, a uslovne kazne su “kompromis”, ocenjuje njihov advokat Filip Domazet. Dodaje da nisu zadovoljni presudom, da će se žaliti na nju, a ako bude potrebno ići će i pred Evropski sud za ljudska prava u Strazburu.

Incident na Paradi ponosa iz 2014, u kojem su učestvovali niški žandarmi i brat predsednika Srbije Andrej Vučić dobio je epilog pred Višim sudom u Beogradu. Šestorica žandarma osuđeni su na uslovne kazne od po 6 meseci, za krivično delo zlostavljanja i mučenja. Sedmi, Dragan Savić dobio je 8 meseci uslovno jer je, kako je navedeno, napao vojne specijalce, koji su bili pratnji Andreja Vučića i Predraga Malog.

Branilac žandarma Filip Domazet tumači prvostepenu presudu kao “kompromisnu”.

Nijedna strana nije zadovoljna presudom, ovo je bila mudra odluka Suda. Mi ćemo se žaliti na presudu, žandarmi nisu zadovoljni jer tvrde da su samo radili svoj posao u skladu sa pravilima, a da su Sud i tužilaštvo trebalo da ih zaštite - navodi Domazet.

Pored izjava svedoka, kao ključni dokaz na suđenju korišćen je na snimak N1 televizije, dok, kako kaže Domazet, službeni snimak Žandarmerije - ne postoji.

Postoje snimci sa kamera okolnih zgrada i banaka, ali je sve snimke prikupila Vojno-bezbednosna agencija. Neki snimci su izvođeni na Sudu, ali nedostaju ključni delovi, kako je sve počelo - objašnjava Domazet.

O tome šta se zapravo desilo tog famoznog nedeljnog popodneva 2014, da li je bilo vađenja oružja, šta su vojni specijalci radili u pratnji Andreja Vučića i Predraga Malog i šta su izjavili na Sudu, ko je koga prvi vređao i napao, zašto su niški žandarmi odmah posle incidenta išli kod tadašnjeg premijera Aleksandra Vučiča i koliko je srpsko sudstvo nezavisno, Filip Domazet govori u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    23:07 // 13. 12. 2017.

    Nisu žandarmi počeli prvi tuču. Prvi su počeli obezbeđenje BIA jer su prvo oni udarili jednog žandarma. Žandarmi su bili na dužnosti u uniformi a ovi su bili u civilu. Ne piše im na čelu ko su. Svo četvoro su bili drski a pogotovu obezbeđenje. Ne donosite zaključke ako ne znate pravu istinu.

  • Miloš

    21:20 // 13. 12. 2017.

    Kad se batica umisli da je Bog, svi ima da se sklanjaju¨!

  • PP

    21:00 // 13. 12. 2017.

    Zandarmi su u pravu.Sve su radili po PS-u.Nisu krivi, krivi su oni ,koji su sarlatanski pokusali da probiju kordon, a to su Andrej Vucic i Predrag Mali.Isti zakon vazi za sve gradjane Srbije. Jedino mi je zao kobri, zato sto su ni krivi ni duzni izvuklu deblji kraj.

    • sugradjanin

      10:20 // 14. 12. 2017.

      Ko im je dodelio obezbedjenje i s kojim pravom?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: