Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 11. 9. 2016.

| Hronika

Akcija "Cunami": uhapšen i Nišlija osumnjičen za silovanje

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Akcija-Cunami-4-3-MUP
foto: MUP

U policijskoj akciji “Cunami“, u kojoj je zbog različitih krivičnih dela širom Srbije uhapšeno 68 osoba, uhapšen je i 59-godišnji Nišlija osumnjičen da je u septembru ove godine u beogradskom naselju Pinosava silovao jednu ženu.

Kako piše u saopštenju MUP-a povodom akcije sprovedene u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Subotici, Požarevcu, Kruševcu, Vranju, Prijepolju i Novom Pazaru, sumnja se da je M. Lj. oštećenu napao s leđa nakon što iz autobusa krenula kući, odvukao je u napuštenu kuću i silovao uz pretnju nožem.

Kako je na konferenciji za novinare povodom akcije „Cunami“ rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ona je sprovedena „u cilju pojačanih mera i aktivnosti u sprečavanju i suzbijanju krivičnih dela iz oblasti opšteg i organizovanog kriminala“.

Kao krivična dela naveo je: teško ubistvo u pokušaju, ubistvo, ubistvo u pokušaju, tešku krađu, silovanje, nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti, neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i krijumčarenje narkotika, krijumčarenje ljudi i nedozvoljene polne radnje.


Zaplenjeno oko 13 kilograma narkotika

Kako je precizirao Stefanović, u akciji je zaplenjeno zaplenjeno 2,5 kilograma heroina, 2,5 kilograma marihuane, 700 grama amfetamina, 1.208 stabljika marihuane, 50 komada različitih narkotika u tabletama i otkrivene su dve laboratorije za proizvodnju droge – u Apatinu i Čantaviru. U toku dana zaplenjeno je još 5, 4 kilograma marihuane, 1,7 kilogram sirove marihuane i 500 stabiljika te biljke.

Narkotici-MUP foto: MUPStefanović je posebno istakao hapšenje četiri državljanina Bugarske, osumnjičenih da su kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe dugo krijumčarili narkotike u Srbiju i dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

Pretresom njihovog vozila, u prostoru za smeštaj motora, u unutrašnjosti akumulatora, u specijalno napravljenom prostoru pronađena su dva paketa heroina, težine 2.200 grama, čija se vrednost na uličnom tržištu procenjuje na više od 150.000 evra - rekao je Stefanović.

Pretresom stanova i drugih prostorija osumnjičenih u ovoj akciji, policija je pronašla i oduzela šest pištolja, revolver, automatsku  pušku, veću količinu municije različitog kalibra i, kako kažu, veću svotu novca.

U jednom stanu beogradska policija je pronašla četiri ilegalna migranta

Stefanović je rekao i da se za 12 osoba još traga.

Akcenat ove akcije, kako je istakao, bio je na hapšenju osoba koje trguju narkoticima i koji su počinioci najtežih krivičnih dela i najavio je da će se sa time nastaviti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jason Born

    15:52 // 12. 9. 2016.

    Zasto je trebalo da se ceka akcija na republickom nivou da neko bude uhapsen zbog tako gnusnog dela? Da li policija selektivno hapsi kada se organizuje i medijska akcija a u medjuvremenu radi ko sta stigne.

  • Ljakse

    09:01 // 12. 9. 2016.

    A sta sas navijaci i njiovi vodje?

  • hm

    08:16 // 12. 9. 2016.

    Beogradsko naselje Pinosava?! To bi isto bilo kao kad bi rekli nisko naselje Cerje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: