Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:04, 19. 11. 2019.

| Hronika

Aktivistkinja sa Stare planine ispitivana na poligrafu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Često govori na protestima i tribinama
Česta govori na protestima i tribinama; foto:: lična arhiva

Zbog svog “zapaljivog” govora na protestu u Beogradu ispred zgrade Predsedništva Srbije, Temštanka Milinka Nikolić podvrgnuta je ispitivanju na poligrafu, a kako kaže, i dalje stoji iza reči koje je tada izgovorila.

“Zapalićemo svaku kuću gde investitor želi da dođe i da boravi” reči su 65-godišnje Milinke Minje Nikolić na protestu u Pionirskom parku 21. septembra, a nakon što su je inspektori kriminalističke policije ispitivali pre 2 nedelje u njenom selu, stigao joj je i poziv da se javi u Policijsku stanicu u Pirotu.

Tada sam u obraćanju izgovorila jednu rečenicu kada sam govorila o Toplom Dolu, barikadama i svemu što se događalo u selu, u nadahnuću sam rekla šta mislim i šta osećam - priča Nikolićeva.

Iz pirotske policije je otišla za Niš, gde su njene izjave proveravane na poligrafu.

Pitali su me da li znam ko je zapalio kuću u Toplom Dolu. Ja sam rekla ono što mislim, a to je da je to investitor sam zapalio i da se ponavlja slučaj iz Rakite kada je isto gorela neka kućica - kaže Nikolićeva.

Ona je generalna sekretarka Saveza mesnih zajednica Stare planine koji okuplja 39 sela i kao takva, upoznata sa problemom izgradnje derivacionih mini-hidroelektrana, te učestvuje na tribinama širom Srbije gde govori o ovom problemu.

Ipak, kaže da ne smatra da se na ovaj način na aktiviste vrši pritisak, ali je dobila potvrdu da se njihove aktivnosti prate.

Dolazim do zaključka da nas mnogo prate, da sve znaju. Smatram da radimo ispravnu stvar, ljudi to treba da čuju. Da neko uruši ono što ne sme da se uruši, ja to ne mogu da dozvolim - kaže Temštanka.

Nikolićeva, koja je stravstveni sportski ribolovac, odmah se pridružila aktivistima koji se bore protiv izgradnje MHE na Staroj planini, a kako kaže, za svojih 65 godina, prvi put je ispitivana u policiji i nije imala problem da ode i na poligraf.

Protiv nje se vodi, kako stoji u pozivu koji je dobila za saslušanje, “predistražni postupak zbog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari”, a u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu pitanja novinara Južnih vesti o saslušanju Nikolićeve su tražili na mejl, ali odgovora i dalje nema.

Podsetimo, početkom septembra u selu Topli Dol izgorela je kuća koju je investitor Dragan Josić otkupio kako bi tu bili smešteni radnici koji bi radili na izgradnji mini-hidroelektrane.

Investitor je tada optužio meštane da su oni zapalili kuću, a istraga o tom slučaju i dalje traje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Stankovic

    23:24 // 20. 11. 2019.

    KUKAVNI MI

    Jadni smo i bedni. Prsimo se ovde na Internetu. Ulica nam je jedini spas! Gospođa Nikolić više vredi neg' hiljade nas tkzv. posmatrača srpske žalosne scene.
    PS. Jedini spas nam je da održimo u svim našim bogomoljama masovne molitve za spas nas Srba. Predlažem da se odredi jedan dan(npr.1.nedelja u svakom mesecu,sa početkom u 8 sati ujutru).

    • Boris

      13:01 // 21. 11. 2019.

      Bicemo kukavni sve dok nam je Beograd glavni grad. Svo zlo nama dolazi iz Beograda.

  • Djunta

    21:12 // 20. 11. 2019.

    Au,Milinka je kriva za sve,drzavni neprijatelj br.1.Zena od 65 godina,zaista,je velika opasnost za poredak!

  • Ivan Milovanović

    09:24 // 20. 11. 2019.

    Borba protiv zla i nepravde, onda kada nazovi "pravna" država ne funkcioniše, ostavlja narodu odrešene ruke da se sam bori svim mogućim sredstvima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: