Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 23. 3. 2023.

| Hronika

Apelacioni sud ukinuo optužnicu protiv Bobana Džunića, predmet vraćen Višem sudu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Boban Džunić
Optužnica se ticala pronevere novca iz evropskog projekta; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Optužnica protiv naprednjaka i predsednika niške Skupštine Bobana Džunića i protiv predsednika Skupštine Palilule Nikole Božića, koja se tiče pronevere novca iz evropskog projekta, ponovo je ukinuta i vraćena Višem sudu na odlučivanje, saopštavaju iz Apelacionog suda.

Nekadašnji direktor Elektrodistribucije i bivši predsednik Opštine Palilula Boban Džunić uhapšen je 2017. godine i tereti se da je dok je bio predsednik Opštine proneverio oko 3 miliona dinara iz projekta Evropske unije “Living green”.

Zbog sumnje da je iz istog fonda pronoverio novac, čak dva puta bio je hapšen i tadašnji zamenik predsednika Opštine Palilula i poverenik opštinskog odbora SNS Nikola Božić.

Dvojica naprednjaka i sada su na visokim funkcijama - Džunić je predsednik gradske Skupštine, a Božić predsednik Skupštine Opštine Palilula, ali su i obojica na istoj optužnici.

Ta optužnica više puta je šetala na relaciji tužilaštvo - sud, a krajem prošle godine niški Viši sud je optužnicu potvrdio nepravnosnažnim rešenjem.

Međutim, odluka nije bila konačna i Apelacioni sud je uvažio žalbe, ukinuo to rešenje i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Uvažavanjem žalbi okrivljenog Bobana Džunića, njegovog branioca advokata Miloša Vojinovića, branioca okrivljenih Miloša Stojadinovića i Vladimira Nikolića, advokata Momčila Kovačevića, okrivljenog Dragana Terzića, branioca okrivljenog Nikole Božića, advokata Dejana Ćirića, okrivljenog Miloša Stojiljkovića, branioca okrivljenog Vojkana Tričkovića, advokata Bojane Mickoski i po službenoj dužnosti privilegijom združivanja i u odnosu na okrivljenog Ivicu Stojanovića, ukinuo je rešenje Višeg suda u Nišu o potrvđivanju optužnice, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka - navode iz Apelacionog.

Podsetimo, Džunić se tereti za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službene isprave u podstrekivanju i nesavestan rad u službi, a Božić za tri krivična dela - dva puta falsifikovanje službene isprave i nesavestan rad u službi.

Kako je ranije potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva, krivična dela koja se okrivljenima stavljaju na teret vezuju se za period od 2013. do 2015. godine.

Inače, policija je 2017. u akciji "Signal" koju je sprovela sa tužilaštvima, BIA-om i Poreskom policijom uhapsila 74 osobe u 19 gradova, zbog zloupotreba službenog položaja, pranja i falsifikovanja novca, malverzacija, krijumčarenja izbeglica i drugih krivičnih dela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    18:07 // 4. 4. 2023.

    Šta reći nego zaplakati. Džunić, Bulatović, Andrejević, Skotirovska, Dragan Đorđević porodično, face koje u normalnim vremenima ne bi mogle ni pošteno u Medijani metlom da zarađuju za hleba, a oni vode grad u propast. Šta je sad Viši sud nezna nego ponovo na razmatranje do oslobađujuće presude. Poznate fore napredne bande.

  • Zoki

    14:12 // 25. 3. 2023.

    Kakva zemlja takav sistem, kad bude drzave biće i poštovanja zakona

  • Dixon

    15:41 // 24. 3. 2023.

    Ma može mu se

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: