Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 27. 3. 2021.

| Hronika

Apelaciono tužilaštvo naložilo Višem da nastavi ispitivanje o navodnoj krađi bebe u prokupačkoj Bolnici

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
bolnica
Sumnja se da su u i oko Bolnice sahranjivane bebe; Foto: Lj. M.

Apelaciono tužilaštvo u Nišu ukinulo je odbacujuću krivičnu prijavu i naložilo prokupačkom Višem tužilaštvu da nastavi postupak provere i navode u njoj, koju je podnela porodica Stanković iz Žitorađe. Navodi se odnose na moguće krivično delo trgovina ljudima, a reč je o porodici koja sumnja da im je beba ukradena odmah nakon porođaja pre 40 godina.

Apelaciono tužilaštvo traži od prokupačkog da nastavi postupak provere navoda iz krivične prijave i da prokupačka policija na njihov zahtev prikupi obaveštenja ko je radio obdukciju leša ženskog deteta, koje je rodila Slađana Stanković 1982. godine i ko je sačinio obdukcioni zapisnik.

Traže da se nakon toga ta osoba sasluša o okolnostima smrti deteta, ali i da u svojstvu građana Tužilaštvo sasluša još nekoliko doktora i medicinskih radnika koji su radili u tom periodu. resenje Apelaciono tužilaštvo Rešenje Apelacionog tužilaštva u Nišu o nastavku postupka po krivičnoj prijavi; Foto: Lj. M.

Uvidom u navedeni spis predmeta utvrđeno je da su navodi podnetog prigovora delimično osnovani u delu nepotpunog utvrđivanja činjeničnog stanja zbog čega je naloženo Višem tužilaštvu u Prokuplju da nastavi sa prikupljanjem potrebnih obaveštenja i nastavi postupak provere iznetih navoda krivične prijave porodice Stanković – kaže se u obrazloženju odluke Apelacionog tužilaštva.

Inače, sumnju i mogućnost da su umrle bebe u prošlosti sahranjivana u krugu prokupačke Bolnice istražuju predstavnici Komisije za prikupljanje činjenica o statusu novorođene dece za koje se sumnja da su nestala, a na osnovu ranijeg rešenja o odbačaju krivičnog postupka koje je Više javno tužilaštvo dostavilo po krivičnoj prijavi. U obrazloženju se na dva mesta navodi da su bebe sahranjivane u "bolničkom krugu" ili "bolničkom borovnjaku". rešenje Rešenej prokupačkog Višeg suda gde piše da su bebe sahranjivane u krugu Opšte bolnice; Foto: Lj. M.

Mi ćemo nastaviti borbu da se istraži gde su i kako sahranjivane umrle bebe, ako postoji nelegalno groblje u krugu i oko Bolnice tražimo ehumaciju i DNK analize. Očekujemo da prokupačko tužilaštvo sada mnogo ozbiljnije ponovo razmotri krivičnu prijavu i da se ispitaju sve okolnosti - kaže Radiša Pavlović predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama.

Ranije je direktor prokupačke Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić“ Snježana Arsić rekla da nije upoznata sa navodima da su bebe u prošlosti sahranjivane u bolničkom krugu i da nije imala saznanja da se vodio bilo kakav predistražni krivični postupak u vezi sa tim slučajem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    10:11 // 28. 3. 2021.

    U vreme crvenih ne da se samo ubijalo i zatvaralo.Nego se i bavili kradjom dece kako bi se bogatili a ostecene zacrnili.Nista im nije sveto.

  • Osuditi

    10:06 // 28. 3. 2021.

    Kao sto posmrtno rehabilituju, sad posmrtno da osude i oduzmu svu nasledjenu imovinu od najgore vrste LOPOVA.Krasti decu zarad licnog bogacenja ?

    • Nikola

      12:09 // 28. 3. 2021.

      Evo, kradu i iz socijalnog. Secate se Blaca, ili smo vec zaboravili?

  • bivša

    23:59 // 27. 3. 2021.

    Velika sramota belih mantila.Tužilaštvo i država ćute i kasne.Jadne majke i deca koja rastu bez roditelja.Za počinioce smrtna kazna.Gde će im duša?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: