Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 24. 1. 2011.

| Hronika

Niš: autobus oborio pešake

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Jedna devojka (19) teško je povređena kada je udario autobus gradskog prevoza koji je sleteo s kolovoza.

Saobraćajna nezgoda se dogodila u subotu oko 19 sati u ulici Svetolika Rankovića u niškom naselju Kovanluk, a pored devojke povređen je i dvadesetogodišnji mladić.

U niškoj hitnoj pomoći potvrđeno nam je da je devojka hospitalizovana i nalazi se na odeljenju ortopedije, dok je mladić posle pregleda pušten kući.

- Uzrok nezgode je neprilagođena brzina kretanja autobusa - saopštila je niška policija.

Nezgodu je izazvao autobus Niš-ekspresa koji je saobraćao na liniji Donji Komren - Njegoševa. U ovom preduzeću smatraju da je osnovni uzrok nesreće neraščišćena ulica.

- Sneg je bio raščišćen samo do hotela Aleksandar, na dalje nije. Ali, vozač tada zbog jednosmernih ulica nije imao mogućnost da se vrati i produžio je. Pošto je bilo dosta snega i leda jednostavno je proklizao i popeo se na trotoar. To nije pitanje guma, kočnica ili bilo čega drugog, sve je bilo u najboljem stanju ali autobus ima više od 10 tona a na kolovozu je bio led. Po takvom kolovozu čak ni građani iz okolnih kuća ne izlaze svojim automobilima - kaže Dragana Nikolić PR menadžer Niš-eskpresa.

Nikolić kaže da su u tim slučajevima, kada je ovakva situacija, u obavezi da reaguje i gradska Uprava za saobraćaj, parking servis i preduzeće koje održava puteve i da se tako problematične ulice zatvore.

- U suprotnom se ugrožava bezbednost putnika. Mi smo u obavezi da održavamo liniju i ne možemo sami da skratimo liniju - kaže Nikolić.

Ova autobuska linija, saopšteno je jutro iz Parking servisa, od danas je zbog klizavog kolovoza skraćena pa autobusi voze samo do Margera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • IVORY

    21:50 // 25. 1. 2011.

    Pa ne moze neko drugi da ti bude kriv za tvoju gresku.

    Ako putevi nisu ocisceni kako treba onda prilagodi brzinu takvim uslovima, a ne da vozis ko manijak.

    Stvar je u tome da vas bas briga ako nekog zgazite ili udarite. Imao sam par puta priliku da cujem razgovor izmedju vozaca i putnika-vozacevog prijatelja, nesto u smislu: "Ja kad prolazim ovim delom puta, ja i ne vidim da li mi neko ide u susret, a i kad vidim bas me briga, ako se sudarimo on ce da strada, necu ja"

  • Dragan Milosevic

    21:31 // 25. 1. 2011.

    Draga gospodjo,
    Vi koja idete kolovozom, nije iskljuceno i da Vas zakaci neko vozilo, ali da ste pocisceni sa trotoara (cak i dalje u dvoristu kule), sa suprotne strane kolovoza i gvozdene ograde,to je vec malo previse, zar ne?
    Hvalospevi za vozace se verovatno ne odnose na sve njih. Onaj od 22.01 u 19.35h sigurno ne spada u tu grupu.
    Nije Vas briga za zivote onih napolju. U takvim situacijama, zar mislite da ste u autobusu bezbedni?
    Ako je Vama najbitnija polovina cene kartice, spremni smo da Vam izadjemo u susret i pomognemo, a ja i meni slicni roditelji po muci, cemo satima preko noci cekati ispred operacionih sala ocekujuci makar neku od povoljnih informacija koja bi mogla da nam vrati neku nadu za dalji zivot nase dece pa i nas.

    Ocigledno je da u ovoj situaciji ne razumete pravi problem i temu, ili Vam licni interes to ne dozvoljava da vidite.
    Od prevelike usuznosti i zelje da se sto vise uduvolji takvima kao sto ste Vi, mnogi nastradase u poslednje vreme u ovom gradu. Verujte da ne rade oni to zbog Vas i ne divite im se. Problem je mnogo kompleksniji i nekima od njih je potrebnija mnogo strucnija pomoc od vase podrske, a trebalo bi je ocekivati od njihovih posladavaca koji ih neozbiljno upotrebljavaju na nasu stetu, tako da se moze stvoriti cak iskrivljena slika o njima i pocece da ih narod dozivljava kao drustveno zlo od kojeg treba bezati glavom bez obzira, naravno, ko to moze i uspe.
    Vama licno preporucujem malo bolju informisanost u vezi cele price.

  • Ivan

    19:28 // 25. 1. 2011.

    Postovana gospodjo Svetlana,
    u ovom konkretnom slucaju nije bilo nikakvog leda na ulici Svetolika Rankovica.To pisem zato sto sam tom ulicom prosao automobilom bas u tom vremenu kad se i desio ovaj slucaj.Neosnovane su optuzbe od strane prevoznika da je uzrok "zaledjena ulica".
    Moja firma,koja funkcionise na teritoriji cele Juzne Srbije,zbog prirode posla,svakodnevno prolazi i tamo gde autobusi ne prolaze i jos se nije desilo da negde nemoze da se prodje,samo se treba prilagoditi uslovima.

    Cinjenica je da se vozaci ovog prevoznika ponasaju nekulturno u saobracaju,sto se poslednjih dana manifestuje tragicno.Nedavno sam i licno izbegao tragediju kada je vozac "crvenog" autobusa zamalo udario u moj sluzbeni auto,usavsi na moju traku citav metar i "izbacivsu" me sa kolovoza,a ovo nije usamljeni slucaj!U tom trenutku nije bilo nikakvog snega na ulici a ni van nje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: