Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 24. 1. 2011.

Niš: autobus oborio pešake

Jedna devojka teško je povređena kada je autobus gradskog prevoza u ulici Svetolika Rankovića sleteo s kolovoza.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Aleksandra Bozanic

    14:20 // 24. 1. 2011.

    19:30h, 22.01.2011.godina, AUTOBUS JE SLETEO SA KOLOVOZA i "oborio" pesake: Tamaru M.(18 godina) i Nemanju B.(19 godina), koji nisu stajali cak ni na trotoaru, vec na (snegu) zemlji pored trotoara. Od tog kolovoza, sa kojeg je autobus sleteo, delila ih je traka (za suprotni smer, kojom se autobus nije kretao), zastitna ograda i trotoar!
    Videli su da je vozac poceo da gubi kontrolu nad gradskim prevoznim sredstvom i poceli da beze. Na zalost, autobus ih je udario. Zbog siline udarca, Nemanja je preleteo na put. Zadobio je povrede glave, noge i desne sake, dok je Tamara bila na drugoj strani sa otvorenim prelomom desne podkolenice i desnog lakta! Zbrinuti su u Niskom klinickom centru. Nemanji su previli rane i posle ostalih pregleda i snimanja, pustili ga kuci ALI Tamaru su zadrzali na vaskularnom odeljenju! Izgubila je dosta krvi, imala je operaciju koja je trajala duze od 6h (zbog otvorenog preloma, pokidana joj je i arterija) a ,kako lekari kazu - to je samo jedna od operacija koje je cekaju ( gde su ortopedski i hirurski zahvati?! ). Kazu jos i da su ishodi nepoznati i da se ceka njena reakcija na operaciju. Daju sve od sebe i svi se nadamo pozitivnom ishodu!
    Sa samo 18 i 19 godina doziveli su nesto za sta sam mislila, da mogu videti samo na filmu! Prizor je i njima a i ocevidcima bio stravican!
    Ne krivim ni "Preduzece za puteve" zbog ne ociscenog puta, ni "Nis-ekspres" (vozaca autobusa) zbog neprimerene brzine, samo se nadam da ce oboje biti OK!
    Sta se desava u njihovim glavama i srcima to samo njih dvoje znaju, a nase je da budemo uz njih! Kako su mnogi rekli - DOBRO JE DA SU OBOJE ZIVI!

  • Dragan Milosevic

    01:11 // 25. 1. 2011.

    Koliko iz lokalnih vesti ovog vikenda primećujemo, Niš-ekspresovi autobusi skreću pažnju javnosti na sebe ali u negativnom kontekstu, jer se pominju kao učesnici saobraćajnih nezgoda u kojima dolazi do povredjivanja gradjanja sa veoma ozbiljnim posledicama po zdravlje, pa i život.

    Sledeći te činjenice, nameće se više pitanja o kojima bi valjalo najozbiljine razmišljati i potražiti adekvatne odgovore kao rešenja na sve prisutniju i izraženiju problematiku:
    - Kakvi su to "ukleti " autobusi koji traže žrtve po ulicama ovog grada, po trotoarima, a i šire?
    - Kakvi su vozači koji upravljaju tim autobusima ?
    - Da li je vozač sa 8 meseci iskustva dovoljno sposoban da se izbori sa "zahtevnom" linijom?
    - Da li su par uzvišenja u gradu, nepremostiv problem za vozački kadar Nis-ekspresa na lokalnim linijama?
    - Da li bi trebalo za taj vozački kadar organizovati naučno-nastavnu ekskurziju u Beogradu kako bi imali prilike da se susretnu sa sličnim konfiguracijama terena ali na celoj trasi gotovo svih linija i to u užem gradskom jezgru gde je po pravilu i najgušći saobraćaj ?
    - Kako grad misli da zaštiti svoje gradjane od Niš-ekspresovog učešća u saobraćaju na lokalnom nivou?
    - Da li bi trebalo da se Niš-ekspres ponaša društveno odgovorno i prizna da nije kadar obezbediti bezbednost gradjanima koji se nalaze u blizini njihove zone kretanja u saobraćaju, kako bi se pronalazile adekvatne mere zaštite ?
    - Da li bi trebalo u samim autobusima postavljati vazdušne jastuke za putnike, umesto uzvika upozorenja DRŽ"TE SE!
    - Da li drastićno uvećati starosnu granicu za dozvolu upravljanja vozilom za prevoz putnika, jer očigledno da i sa 27 god životne starosti vozač nema dovoljno zrelosti i sposobnost ozbiljnog razmišljanja o posledicama neodgovornog ponašanja i bahatosti u saobraćaju ?
    - Koliko još Tamara M i Nemanja B u svojim naboljim godinama treba da završe ispod njihovih točkova dok se mnogi ne prizovu pam

  • Ivan

    11:12 // 25. 1. 2011.

    Opet je neko drugi kriv-nikako Nis-ekspres?

    O bahatosti vozaca pomenutog prevoznika,svedoci su svi gradjani Nis a i sire okoline.

    Igrom slucaja,te veceri sam se spustao ulicom Svetolika Rankovica svojim autom u trenutku kad su izvlacili autobus,pa sam morao da sacekam dok se krs i lom koji je napravio pocisti i ulica uopste nije bila zaledjena,odgovorno izjavljujem ovo,kao profesionalni vozac.Jeste bilo malo klizavo,ali u Zakonu o bezbednosti saobracaja stoji da "brzinu treba prilagoditi uslovima na putu",sto sam ja i uradio,ali doticni "veliki profesionalac" kome su podareni ljudski zivoti,ocigledno to nije.
    Autobus je inace uleteo u deo koji je poznat kao "Kula",gde se vrlo cesto sakupljaju klinci iz kraja.

    Sto se tice niskih putara,njima sve pohvale!!!Desava se ponekad da zakazu,ali to definitivno nije ovde bio slucaj.

    Jedini krivac u ovom slucaju je vozac autobusa i nadam se da ce istrazni organi svoj posao uraditi do kraja objektivno.

  • mr.caki

    12:56 // 25. 1. 2011.

    Preduzeće za puteve ne čisti sneg na teritoriji samog grada već izvan njega, Medijana i Niskogradnja čiste po gradu....ali to nije toliko ni bitno koliko je bitno da se povređena oporavi....

  • Suzana B.

    16:38 // 25. 1. 2011.

    Da su nerasciscene ulice uzrok, jesu. Ali ne mozete kriviti Nis ekspres sto svi mi sa @brda@ i leti i zimi idemo kolovozom. A sto se skracivanja linije tice, Zasto ne pokrenete pitanje da Vam zimi mi sa Njegoseve placamo pola kkartice jer ionako na svaki minus, mi idemo pesice, a uzeli smo kartice bas zbog brda. i zastro skratiiti liniju do margera? Zar nije logicno da ide do IDEa prodavnice i tu se okrene? Naravno, nasi saobracajni inspektori, koji nikad nisu izasli i pogledali teren sve najbolje "znaju". A za vozace Nisekspres, svaka pohvala, jer iako im je naredjeno da ako naprave neku havariju na vozilu, sami placaju popravku, i dalje voze i trude se da nam izadju u susret. Hvala!

    • Tamara Milosevic

      15:16 // 25. 7. 2011.

      I kazete... ''A za vozace Nisekspres, svaka pohvala, jer iako im je naredjeno da ako naprave neku havariju na vozilu, sami placaju popravku, i dalje voze i trude se da nam izadju u susret. Hvala!''

      A sada da Vam se malo pojasne neke stvari... Gospodjo. Posto vec toliko cenite vozace i hvalite ih po ovakvim stranicama, ne znam zasto Vam je onda zao da placate punu cenu kartice, jer koliko vidim ovde je vasa kartica najveci problem. Dok problem zvan ''6 operacija'' je totalna sitnica u poredjenju sa vasom mesecnom. A to da nam vozaci Nisexpresa izlaze u susret, to Nemanja i ja najbolje znamo, jer bas nam je takav jedan 'cenjeni' vozac izasao u susret... i to kakav iznenadni susret. Ako Vas i dalje brine kartica, obratite mi se na mail da Vam je platim od *ebene odstete!

    • Bosko Popovic

      03:04 // 24. 1. 2012.

      Draga gospodjo ili gospodjice Suzana B. ovaj vas komentar ukazuje da radite za cenjeni Nisekrpres ili imate neku korist od njih a vas komntar je tako lepo napisan da su mogli samo da ga napisu vlasnici firme kako bi sacuvali svoje masne i debele dzepove punih novca koji su zaradeli sedeci u udobnu koznu fotelju koje kostaju kao tromesecna plata nislije da nislije i to onog koji zaradjuje jedva za hleb a vi se sad tu pravite pametni i govorite da su oni savrseni pa milijon puta kasne i jure kao manijaci i bas ih briga za pesake pa najvaznije je da se stigne na vreme a to kako voze pih ma to nije vazno.Ukoliko neko misli da nije kriv vozac onda ta osoba radi ili im neko od porodice radi ili prijatelja u toj propaloj firmi koja zna samo da uzima sto vise para a autobuse niti salju na generalku ps ( izvinjavam se ako sam se lose izrazio ali ja nisam doktor nauka) nego obican gradjanin nisa kojem je dosta vise da drzava ili drzavne firme ili kao ova firma gradska se provlace kroz rupe u z

  • Aleksandra B.

    19:12 // 25. 1. 2011.

    G-djo Suzana,zaista ne zelim da vodim polemiku oko Vaseg komentara,ali KO JE OVDE AKCENAT STAVIO NA PLACANJE STETE KOJE SU "NEKI TAMO" VOZACI POCINILI?! U pitanju su zivoti dva deteta!KO TU "STETU" MOZE DA PLATI?!Da li bi ste razmisljali o placanju i karticama da je neko Vas bio u ovakvoj situaciji?
    Zao mi je sto ste moj prethodni komentar doziveli kao bilo koju vrstu reklame (pogrdne,ali ipak reklame),ponavljam-U PITANJU SU ZIVOTI DVE MLADE OSOBE!

  • Ivan

    19:28 // 25. 1. 2011.

    Postovana gospodjo Svetlana,
    u ovom konkretnom slucaju nije bilo nikakvog leda na ulici Svetolika Rankovica.To pisem zato sto sam tom ulicom prosao automobilom bas u tom vremenu kad se i desio ovaj slucaj.Neosnovane su optuzbe od strane prevoznika da je uzrok "zaledjena ulica".
    Moja firma,koja funkcionise na teritoriji cele Juzne Srbije,zbog prirode posla,svakodnevno prolazi i tamo gde autobusi ne prolaze i jos se nije desilo da negde nemoze da se prodje,samo se treba prilagoditi uslovima.

    Cinjenica je da se vozaci ovog prevoznika ponasaju nekulturno u saobracaju,sto se poslednjih dana manifestuje tragicno.Nedavno sam i licno izbegao tragediju kada je vozac "crvenog" autobusa zamalo udario u moj sluzbeni auto,usavsi na moju traku citav metar i "izbacivsu" me sa kolovoza,a ovo nije usamljeni slucaj!U tom trenutku nije bilo nikakvog snega na ulici a ni van nje.

  • Dragan Milosevic

    21:31 // 25. 1. 2011.

    Draga gospodjo,
    Vi koja idete kolovozom, nije iskljuceno i da Vas zakaci neko vozilo, ali da ste pocisceni sa trotoara (cak i dalje u dvoristu kule), sa suprotne strane kolovoza i gvozdene ograde,to je vec malo previse, zar ne?
    Hvalospevi za vozace se verovatno ne odnose na sve njih. Onaj od 22.01 u 19.35h sigurno ne spada u tu grupu.
    Nije Vas briga za zivote onih napolju. U takvim situacijama, zar mislite da ste u autobusu bezbedni?
    Ako je Vama najbitnija polovina cene kartice, spremni smo da Vam izadjemo u susret i pomognemo, a ja i meni slicni roditelji po muci, cemo satima preko noci cekati ispred operacionih sala ocekujuci makar neku od povoljnih informacija koja bi mogla da nam vrati neku nadu za dalji zivot nase dece pa i nas.

    Ocigledno je da u ovoj situaciji ne razumete pravi problem i temu, ili Vam licni interes to ne dozvoljava da vidite.
    Od prevelike usuznosti i zelje da se sto vise uduvolji takvima kao sto ste Vi, mnogi nastradase u poslednje vreme u ovom gradu. Verujte da ne rade oni to zbog Vas i ne divite im se. Problem je mnogo kompleksniji i nekima od njih je potrebnija mnogo strucnija pomoc od vase podrske, a trebalo bi je ocekivati od njihovih posladavaca koji ih neozbiljno upotrebljavaju na nasu stetu, tako da se moze stvoriti cak iskrivljena slika o njima i pocece da ih narod dozivljava kao drustveno zlo od kojeg treba bezati glavom bez obzira, naravno, ko to moze i uspe.
    Vama licno preporucujem malo bolju informisanost u vezi cele price.

  • IVORY

    21:50 // 25. 1. 2011.

    Pa ne moze neko drugi da ti bude kriv za tvoju gresku.

    Ako putevi nisu ocisceni kako treba onda prilagodi brzinu takvim uslovima, a ne da vozis ko manijak.

    Stvar je u tome da vas bas briga ako nekog zgazite ili udarite. Imao sam par puta priliku da cujem razgovor izmedju vozaca i putnika-vozacevog prijatelja, nesto u smislu: "Ja kad prolazim ovim delom puta, ja i ne vidim da li mi neko ide u susret, a i kad vidim bas me briga, ako se sudarimo on ce da strada, necu ja"

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: