Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 1. 5. 2021.

| Hronika

Autom izleteo na trotoar, udario 3 tinejdžera u Nišu i pobegao, dve devojčice teško povređene

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
auto pronadjen foto Jelena Cosin
Pronađen auto kojim je vozač pokosio pešake; foto: J.Ć.

Nakon što je automobilom sišao sa kolovoza u Daničićevoj ulici u Nišu, izleteo na trotoar i pokosio troje pešaka, od kojih su dve tinejdžerke od 15 i 17 godina teško povređene, a 17-godišnji mladić lakše, nepoznati vozač pobegao je sa mesta saobraćajne nezgode, kažu u policiji.

Iz policije navode da se sumnja da je on sinoć oko ponoći upravljajući “škodom”, skrenuo sa puta i udario dečaka i dve devojčice koji su se nalazili na trotoaru a potom se udaljio sa lica mesta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, intenzivnim radom identifikovali su i uhapsili S.D. (1979) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi - saopštili su iz PU Niš.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu S.D. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Vozilo koje je izazvalo nesreću pronađeno je na oko pet stotina metara od mesta nesreće, potvrđeno je ranije u policiji.

Povređeni pešaci prebačeni su u Urgentni centar u Nišu. mesto nezgode na kojem je autom pokosio pešake foto jelena cosin Mesto nezgode; foto: J.Ć.

Iz UKC kažu da je nakon urađene hitne dijagnostike na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju primljen 17- godišnjak kome je utvrđen prelom kostiju stopala i koji je nakon saniranja povrede, na zahtev porodice, otpušten na kućno lečenje.

Kod devojke 17 godina dijagnostikovan je prelom obe potkolenice i povreda bubrega, zbog čega je odmah uvedena u operacionu salu, gde će biti hirurški zbrinuta. Trenutno je vitalno stabilna i neposredno nije životno ugrožena, ali, zbog težine povreda trenutno je nezahvalno davati bilo kakve prognoze - kažu u UKC.

Prema rečima lekara druga devojka (2006.) primljena je sa prelomom karlice i trenutno je vitalno stabilna. Kažu da je povreda sanirana i da je smeštena na Kliniku.

*Tekst je dopunjen nakon novih informacija iz Policijske uprave Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boki

    20:14 // 1. 5. 2021.

    Sve će nam biti jasno kada saznamo marku automobila i starost nazovi vozača i nazovi čoveka.

  • Синђелић

    18:46 // 1. 5. 2021.

    Камере, свуда камере, да и овај не буде крив као његов млађи претходник. Нека снимају, макар мало безбедније да се осећам јер више није пријатно ни пешке да се иде по граду.

    • Nikola

      20:07 // 1. 5. 2021.

      Kamere da ali nadzorne a ne saobracajne, da nas ... kaznjava ako prekoracimo za 3km/h, jedva cekaju da napune budzet

  • Reka Nišava

    16:22 // 1. 5. 2021.

    Kako je počeo 1.maj sa nezgodama i nesrećama, šta li će biti poslepodne i noćas!!!!! ...... ŽIVOT JE SAMO JEDAN!!! Bože daj im pameti!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: