Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 4. 5. 2012.

Automobil oborio pešaka na trotoaru

Sudar dva automobila ispred Narodnog pozorišta

U neobičnom sudaru dva automobila na raskrsnici ispred niškog Narodnog pozorišta u centru grada lakše je povređen jedan pešak.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Prcko

    13:14 // 4. 5. 2012.

    Alo bre, ti si malo pobrkao loncice. Lepo procitaj tekst pa onda komentarisi. Auto je isao iz Vozdove (da ti pojasnim, to je ulica iz pravca konja) i hteo je da skrene desno pored pozorista, a verovatno mu je bilo uslovno zeleno (ako ne znas sta to znaci, procitaj negde, mrzi me da ti objasnjavam) i morao je da propusti pesake koji su prelazili pesacki (od pozorista ka domu vojske) jer je njima bilo zeleno svetlo. A taj neki strucnjak (kao i ti) je isao za njim ali je verovatno gledao kratke suknjice i nije video da je auto skola stala da propusti pesake i eto ti epilog.
    I nemoj da komentarises nesto sto nemas pojma. Te pesaci krivi, te isli na crveno itd....
    Kriv je auto koji je udario od pozadi. Nadam se da ti je sad jasno.

    • Milos Nikolic

      09:37 // 5. 5. 2012.

      Prolazio sam tada kada se desila nezgoda,covek koji je vozio crveni hjundaji,ima samo malu naprslinu na braniku,tako da od siline udarca kandidatkinja nije mogla da se popne na trotoar i da obori pesaka.
      Moja predpostavka je da je iz straha dodala gas i popela se na trotoar.

    • Saobracajac

      14:46 // 5. 5. 2012.

      Uslovno (tj. dopunsko zeleno svetlo), ukoliko je ukljuceno za skretanje udesno, onda je pesacima uvek zabranjen prolaz. Sve ostalo sto si napisao moglo bi biti tacno.

  • Anica Milidragovic

    08:02 // 5. 5. 2012.

    @Djika pozdrav veliki,stvarno sam tvrdoglava!
    Slazem se sa konstatacijom da se pesaci ponasaju krajnje bahato,ali izgleda da se bas nama koji uvek i svuda postujemo propise i dsavaju ovakve stvari. Pomenuti pesak,tj JA nije prelazio ulicu,vec je stajao na trotoaru cekajuci da se upali zeleno,a auto me je odbacio skoro do platoa ispred pozorista. Devojka u crvenom automobilu nije pazila na prvenstvo prolaza,devojcica iz auto skole je dala gas iz straha,a ja sam samo nekim cudom prosla bez preloma,teskih povreda ili ne dao Bog kobnog ishoda!
    Vozaci moraju biti savesniji,auto skole ne smeju izvoditi pocetnike da uce voznju po najvecoj guzvi,a mi svi zajedno trebamo da se potrudimo da ovaj nas Nis ne bude u novinama samo na stanama crne hronike!
    Pozdrav,pamet u glavu i uzivajte u zivotu!

    • Vozač

      21:26 // 5. 5. 2012.

      Draga Anice,u mnogo čemu se sa Vama slažem, pre svega da Niš ne zaslužuje da bude pominjan samo zbog crne hronike. Da me INSTRUKTOR VOŽNJE nije psovao, mlatarao rukama i kleo u trenutku sudara, nego da je podigao ručnu i da se sve završi na maloj šteti, što zbog prvenstva, što zbog pravilnog skretanja, stvar je izmakla svakoj kontroli i prizor je bio stravičan.Bilo je posle još psovanja i klevetanja, ali to nije bitno u odnosu na to da su svi živi i zdravi izašli iz cele nezgode. Ostaje mi dužnost da Vam se lično izvinim zbog svega pretrpljenog.

    • Surovi

      19:58 // 15. 5. 2012.

      Najbolje da se niko vise ne obucava u auto skolama, da bi vi mogli slobodno da izlazite i setate. Da vas gaze vozaci kao ta iz hundaija koja je kupila vozacku dozvolu i ne poznaje ni propise niti zna da vozi. Onda joj neko sto je psuje. Oduzimati takvima vozacke dozivotno.

  • Ivan Vidanovic

    13:21 // 4. 5. 2012.

    @Braco,jedna ispravka,automobil je skretao u desno.Verovatno je imao uslovno zeleno ili "cisto" zeleno,pa je i pesacima bilo zeleno.Ne branim nikoga,ja sam vozac i znam na sta mislis.Nedavno sam i sam bio u slicnoj situaciji na istoj raskrsnici,kada sam,zakocio zbog zutog svetla,a balvan se zakucao u mene,od pozadi.Cest slucaj na nasim ulicama-nazalost...

  • Braca

    12:17 // 4. 5. 2012.

    Treba pronaci pesake koji su prelazili tad ulicu, jer sta ce oni na pesackom ako je za levo upaljeno zeleno? Kandidat je sigurno stao da ih ne bi udario, tako da su pesaci krivi zbog prelaska na crveno, a i ovaj sto ga je tresnuo jer nije drzao odstojanje. Instruktor (da je imalo bio pametan) je trebalo da potrci ka njima i da ih zaustavi jer su oni izazvali ovo. Pozivam saobracajnu policiju da bude malo ostrija sa pesacima jer su se mnogo opustili, pogotovu kod konja, jer ni jednom skoro (sem u kasnim vecernjim casovima) nisam prosao a da mi neko ne izleti, a posto uglavnom sviram (kao voz kad nailazi haha) jedan balavander se pa jos napravio pametan i dere se STA JE? Ja sam stao i izasao iz auta i posao da mu kazem "sta je" ali ne znam sto je pobegao... Ostrije sa pesacima, jer oni zaboravljaju da su i oni ucesnici u saobracaju.

    • Sasa

      13:22 // 4. 5. 2012.

      Braco, to je skretanje desno i tu je i pesacima ukljuceno zeleno svetlo, a vozilu uslovno. Uostalom, to pise i u tekstu.

    • Braca

      13:54 // 4. 5. 2012.

      Pazi stvarno, moja greska.
      Ali u vezi onoga sto se pesaka tice se slazem.

  • Djika

    13:31 // 4. 5. 2012.

    meni samo nije jasno kako se auto ovol'ko popeo na trotoar( vidimo da ga od nazad nije gurao tenk jer nije tol'ko oštećen auto) i kako mu je ovol'ko razbijena šoferka kao da je udario nekog sa 50km/h (ili je udareni pešak imao jako tvrdu glavu :) )

    Moja pretpostavka je da je kandidat koji je učio vožnju dao gas kad je osetio da ga je neko udario i da je zato udario pešaka na troroaru.

    Inače, tačno je da su se pešaci mnogo usilili i da misle da su oni neka viša sila... A i postali su mnogo nasilni... Treba da stanu 20 pandura kod konja i da za jedan dan napišu 5000-7000 kazne jer u proseku tol'ko, a možda i više ljudi pređe ulicu tu, pa da vidimo dal bi neko prelazio.

    • Prcko

      15:06 // 4. 5. 2012.

      I ja pretpostavljam da se kandidat koji je ucio voznju uplasio udarca, a i dovoljno je da je izbacio iz brzine, od siline udarca mogao je da "odleti" i udari pesaka. Auto je mali i lak.
      A budimo realni, pesaci na toj raskrsnici su najdisciplinovaniji, za razliku od drugih raskrsnica. Slazem se da su i oni bahati, ali ipak na ovoj raskrsnici, retko ko ne postuje signalizaciju, sto zbog policajaca, sto zbog kamera...

    • VS

      18:40 // 4. 5. 2012.

      Licno sam prisistvovao dogadjaju i kandidatkinja jeste pustila kvacilo i dala gas pritom zaboravivsi da ispravi volan i sletela na trotoar. Jeste je udario automobil iza ali taj udarac je bio izuzetno slab. Stavise kandidatkinja nije stala da propusti pesake jer je pesacima jos uvek bilo crveno na semaforu vec je za kocila bez razloga zbog cega je i dobila udarac otpozadi.

      Ne treba po najvecoj guzvi pustati ljude da se uce da voze! Svako ko ima imalo iskustva u voznji bi izbegao ovu nesrecu koja je izazvana iskljucivo zbog ne znanja! Oba vozaca su bila zenskog pola. Ne prejudiciram nista samo kazem zbog komentara Prcka da je strucnjak gledao u suknjice.

    • dax

      01:16 // 5. 5. 2012.

      mnogo pises i nagadjas...gledao sam udes i video sta je bilo...crveni Hjundai je udario vozilo auto skole u zadnja desna vrata i zarotirao ga na trotoar...tamo je udario u dve devojke pa je od siline udarca pukla sofersajbna na vozilu auto skole...inace,kriv je vozac Hjunadija a devojke su bile bar 3 metra od kolovoza,na trotoaru

  • the new sain

    10:01 // 5. 5. 2012.

    bilo kako bilo uvek je kriv onaj ko udari otpozadi!treba da se bude obazriv i da se drzi propisna udaljenost e onda ovaj ispred moze i salto da uradi ako hoce!:)

  • Меда

    03:13 // 5. 5. 2012.

    У коментарима довољно "видовитог" материјала да посрами и видовиту Ћорку и баба Вангу.

    Да ли је ико (пред)видео која представа је тог дана играна у позоришту?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: