Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 5. 4. 2019.

| Hronika

Babić saslušan o nesreći kod Doljevca - navodno spavao na zadnjem sedištu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
skoda
Tabloidi pišu da je Babić na saslušanje došao sa štakama i da je rekao da je u trenutku nesreće spavao na sedištu iza vozača; foto: A. K.

O tome šta je prethodilo nesreći, ali i šta se dogodilo u trenutku samog udesa 31. januara na naplatnoj rampi “Doljevac”, saslušan je u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu v. d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić. Zvaničnih informacija sa saslušanja nema, a tabloidi pišu da je Babić izjavio da je u trenutku nesreće navodno spavao, što je, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu Niš rekao i na preliminarnom saslušanju nakon nesreće.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, koje vodi istragu o ovoj saobraćajnoj nesreći, kažu da su omogućili Babiću da bude saslušan u Beogradu, jer tamo živi.

Međutim, šta je tačno rekao zameniku tužioca, u niškom Tužilaštvu ne mogu da kažu, jer zapisnik još nije stigao u Niš. I kad bude stigao, dok traje istraga biće nedostupan za javnost.

Mi smo mu po zamolnici omogućili saslušanje u Beogradu. Zapisnik još nije stigao u Niš, trebalo bi ovih dana da stigne. Ali i kada bude stigao neće biti dostupan javnosti dok traje istraga - navode u OJT Niš.

Ipak, kažu da je najverovatnije tačno pisanje tabloida da je Babić izjavio da je u trenutku nesreće spavao, jer je to rekao i niškim tužiocima.

Podsetimo, Babićev vozač D. S. se sumnjiči kao odgovoran za nesreću, a nakon što je uhapšen Osnovni sud ga je pustio na slobodu dok traje istraga. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Dan nakon nesreće Babić je najavio ostavku. Južne vesti su utvrdile da auto koji se "zakucao" u dva automobila na naplatnoj rampi i u kome je bio Babić nije vlasništvo Koridora. Reč je o "škodi superb" koju je bugarska firma Trace kupila Koridorima - što je bio uslov za posao na izgradnji Koridora 10.

Iako zvaničnih podataka još nema, na osnovu objavljenih snimaka, dostupnih informacija i tumačenja saobraćajnih veštaka, Južne vesti izračunale su da je Babićeva "škoda" poslednjih16 minuta pre nesreće išla najmanje 217 km/h.

Inače, institucije su uglavnom zatvorene po pitanju ovog slučaja, pa tako i u Policijskoj upravi Niš kriju službenu belešku koju je tog dana sačinio saobraćajac, a Osnovno javno tužilaštvo obećalo je da će obelodaniti snimke tek nakon što bude podignuta optužnica protiv Babićevog vozača.

Optužnice do danas nema, a Babić je, i pored podnete ostavke, i dalje direktor Koridora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lj

    00:01 // 6. 4. 2019.

    Vozac nije povredjen a povredjen ova na zadnjem sedistu auta (polomio nogu). Zar neko veruje u to cudo nevidjeno? Ponasamo se kao primati prema alfa muzjeku (AV)

  • superhik

    19:44 // 5. 4. 2019.

    Aman ljudi pa covek nije uopste bio u autu, dovezli ga Medjarci da pomogne vozaca da izvuku! Pitajte Zoku on ce da posvedoci.

  • Naissus

    19:32 // 5. 4. 2019.

    Bre ljudi, sta je bitno da li je Babic spavao ili ne!? I kakve veze ta karikatura ima sa bilo cim?? Imate snimke nesrece. Eto vam svih dokaza koji su vam potrebni. Dosta vise otezete, napraviste latino-americku seriju od ove nesrece

    • Doktorka Milka

      16:11 // 8. 4. 2019.

      Bitno je da je vozilo u kome se nalazio Z. Babić prekomernom brzinom smrskalo majku dvoje dece na zaustavnoh rampi. Da li je Z. Babić spavao ili je kupovao osveženje koji minut pre nesreće, da li je usvojena njegova ostavka, kao i neizmerna bahatost manje su bitni samo u domaćoj seriji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: