Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 2. 11. 2018.

| Hronika

Bata Vasiljević: Nisam bio u slupanim kolima Panteleja

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
skoda
Škoda Opštine Pantelej trenutno je parkirana ispred jednog durlanskog servisa; foto: S. M.

Iako su očevici tvrdili da je predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević bio u službenoj “škodi” koja je slupana prošle nedelje, u sudaru u Durlanu, on to negira i kaže da je sa predsednikom Skupštine Panteleja Srđanom Nešićem drugim kolima prolazio pored mesta nezgode i stao da pomogne. Dodaje i da će za načinjenu štetu Nišlije morati da plate po ceni “jednog ručka”, da je službenik iz Panteleja kriv za udes i da nisu ispoštovane sve zakonske procedure, jer se drugom vozaču “žurilo”.

Za volanom službene “škode fabie” Panteleja, u četvrtak 25. oktobra, objašnjava Vasiljević, nalazio se koordinator i šef voznog parka Opštine Miroslav Jovanović. Krećući se iz Glavočke ulice u Durlanu, ne obazirući se na znak “stop”, oko 16:20, Jovanović je uleteo u raskrnicu sa Gutenbergovom kada ga je bočno udario auto.

U trenutku nezgode, Jovanoviću je prošlo radno vreme. Nije imao ni putni nalog.

Vasiljević je, ističe, siguran da je Jovanović tada bio na radnom zadatku, ali nije siguran šta je tačno trebalo da radi. Dodaje i da opštinari često ostaju prekovremeno na poslu, kao i da se “putni nalog ne izdaje u gradu”, iako zakon kaže drugačije.

Ma koje radno vreme. Mi nemam radno vreme. Imamo do 15:30 formalno, ali realno i do 21, 22 i do 24 sata uveče. Inače, on nema putni nalog tu po gradu, ima upisanu samo pređenu kilometražu - rekao je Vasiljević.

Prvi čovek Panteleja dodaje da su predsednik Skupštine opštine Srđan Nešić i on tuda prolazili "privatnim kolima" i kada su videli slupanu "škodu" stali su da pomognu.

Kada je udario kola, oštećena mu je viljuška. Mi smo pomogli da se izgura na trotoar - rekao je Vasiljević.

Ipak, predsednik Opštine nije siguran da li je sa Jovanovićem bio još neko u kolima, jer se, kako kaže, "napravila gužva" pošto je mnogo opštinskih službenika došlo tamo da vidi šta se dešava.


Šteta je u iznosu "jednog ručka"

bratimir vasiljević Vasiljević kaže da će cena popravke automobila koštati koliko jedan ručak; foto: A. K.Vasiljević kaže da popravka automobila, koja još traje, neće biti veća od 20.000 dinara, što je, prema njegovim rečima, cena jednog ručka.

Ma šteta nije velika. Ne prelazi 20.000 dinara. Objasnili su mi da će biti oko 12.000 dinara. To je jedan ručak - ističe Vasiljević.

Velika cifra za popravku ili ne, Jovanovićev saobraćajni prekršaj će platiti Nišlije, jer kako kaže prvi čovek Opštine, pare za to biće opredeljene kroz tekuće održavanje vozila.

Jovanovića, sa druge strane, kako kaže Vasiljević, ne čeka nikakva kazna, ali će biti upozoren.


Nisu ispoštovane zakonske procudure, jer se drugom vozaču žurilo

Iako je Zakonom o bezbednosti u saobraćaju propisano da se u slučaju saobraćajne nezgode ili pozove policija, ili popuni Evropski izveštaj - zbog polise osiguranja - u ovom slučaju se nije desilo ni jedno, ni drugo. Vasiljević objašnjava da izveštaj nije popunjen, jer se drugom vozaču žurilo.

Ne, to nije ni popunjavano. Mi smo krivi, šta da popunjavamo. Ovo drugo lice nije tražilo od nas ništa, nema štetu, doviđenja. Šteta je naša. Znači, mi smo krivci, nije kriva druga strana. Jer naše vozilo je ušlo u ulicu sa pravom prvenstva. A ovaj nije imao nikakvu štetu. On jednostavno nije hteo da čeka. Žurio se čovek, rekao je da nema razloga da zovemo nikoga - kaže Vasiljević.

Podsetimo, ovo nije prva pantelejska "škoda" koju je slupana. Naime, prilikom povratka sa "Grozdobera" iz Kavadaraca u Makedoniji, 10. septembra 2017, luksuzna "škoda superb" Opštine Pantelej je uništena u saobraćajnoj nezgodi u Nišu. Da bi nadoknadili uništena kola, ova Opština je juna ove godine, na spornom tenderu kupila novi "superb" od 26.000 evra, parama Nišlija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tony

    11:37 // 6. 11. 2018.

    ...cena nije velika...to je samo jedan ručak, samo 20,000 din...brate mili kako se oni razbacuju narodnim parama, dok se oni goste po restoranima i troše 20,000 din za jedan ručak, narod skapava od gladi i bije se u Lidlu za budjave piliće dovučene ko zna odakle, nego jel ovaj beše onaj što je krao struju, zar on ne bi trebalo da bude na robiji

  • пензионер МАРК

    11:54 // 4. 11. 2018.

    Предлажем овом лику да више не кристи кола и не уништава имовину грађана већ да користи коњска кола и "кљусе" која свакодневно шпартају општином Пантелеј и тако се нађе у најбољем амбијенту за њега.

  • Ricardo

    08:39 // 4. 11. 2018.

    Tрошак у кафани је сто за лепу Брену и ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: