Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 17. 8. 2021.

| Hronika

Beba preminula ubrzo nakon rođenja u pirotskoj Bolnici, naložena obdukcija

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
bolnica pirot
Direktor pirotske bolnice nije odgovorio na pozive i poruku novinara Južnih vesti; foto: Lj. F.

U Opštoj bolnici Pirot u ponedeljak, 16. avgusta porodila se 21-godišnjakinja iz Belog Polja, a beba je ubrzo nakon rođenja preminula, prenose mediji. Dete je u lošem stanju odmah prebačeno u niški Klinički centar, a iz te ustanove kažu za Južne vesti da je beba primljena bez znakova života i da je naložena obdukcija.

Da roditelji ne znaju gde je tačno beba preminula, kao i da im je u pirotskoj bolnici rečeno da je umrla u Nišu, a u KC Niš da je već bila mrtva kada je tamo primljena, rekao je otac deteta za Telegraf i dodao da je trudnoća bila uredna i plod na poslednjem pregledu dobio odličnu ocenu.

Iz Kliničkog centra kažu za Južne vesti da je dete kod njih dovezeno sanitetom, u pratnji anesteziologa i pedijatra Zdravstvenog centra Pirot, ali da je u trenutku dolaska bilo bez znakova života.

Pokušana je reanimacija, ali nažalost, bezuspešno. Praktično, na Klinici za dečije interne bolesti UKC Niš, samo je konstatovana smrt deteta - kažu iz UKC Niš.

Po Zakonu je, dodaju, naloženo da se uradi obdukcija. Beba je bila stara 4 sata, kažu iz Kliničkog, teška 4 kilograma i rođena je u terminu.

Južne vesti su više informacija o ovom događaju pokušale da dobiju u Opštoj bolnici Pirot, međutim direktor te ustanove Goran Petrović ne odgovora na pozive i SMS poruku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebitna

    00:03 // 18. 8. 2021.

    .. I kako da zelis trudnocu kad ne znas ni da ce ti najlepsi period u zivotu mozda biti i poslednji i jos gore, najtuzniji,nrpovratno bolan. Neizvesnost i neznanje.. Nista, nije bolje ni u KC Nis.. O placanju, vezama i protekcijsma da ne zborim, iskustveno.
    A ove zakulisne radnje i prebacivanje krivice su ispod svakog nivoa, postovanja, etike, doktrine...
    Sramota.

  • Vesna Damjanoski

    23:05 // 17. 8. 2021.

    Ja se samo pitam "Zasto su ovu jadnu zenu mucili 20sati, da je poradjaju". Jel carski rez postoji samo za pevacice i poznate gospodje. Lekari, izmaltretirali bebu do iznemoglosti.

  • Ivana

    19:43 // 17. 8. 2021.

    Samo ko nije prošao kroz pakao pirotskog porodilišta može da pomisli nešta lepo o njemu. Ne zna se šta je gore bahatost zaposlenih, nekompetentnost, neodgovornost ili nezaintetesovanost.

    • Aleksandra

      23:06 // 18. 8. 2021.

      Upravo tako katastrofa,a hoceju da povecaju natalitet a kroz kakav stres i neprijatnost,neljubaznost u ovoj bolnici prolaze porodilje niko ne pita nije ni cudo sto su nas dobri lekari napustini i otisli drugde da rade!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: