Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 2. 10. 2019.

| Hronika

Belopalančanin tvrdi da ga je policijski inspektor tukao bez razloga

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
policija foto aleksandar kostic
Obaveštena Unutrašnja policija; Ilustracija; foto: A.K.

Sa povredama lica, nosa, natkolenice i kolena, javio se 18-godišnji Belopalančanin lekarima, za koje tvrdi da mu je, bez razloga, naneo policijski inspektor iz tog grada. Slučaj je prijavio u policiji, u kojoj kažu da je istraga u toku i da je o svemu obavešten Sektor unutrašnje kontrole.

Sve se dogodilo 20. septembra u večernjim satima kada se mladić K. M. iz palanačkog sela Vrandol neregistorvanim “golfom” provozao do obližnjeg sela Belanovac.

Nemam još dozvolu i auto mojih rođaka je neregistrovan, pa sam se vozio poljskim putem. U momentu kada sam bio na seoskom putu, a u neposrednoj blizini asfalta, naišlo je meni nepoznato vozilo i u jednom trenutku je stalo. Kada sam to video i ja sam se zaustavio, a odmah nakon toga auto je velikom brzinom krenuo u mom pravcu - opisuje događaj mladić.

Kaže da se uplašio i da je zbog toga počeo automobilom da beži u pravcu sela Moklište.

Niko mi se nije obratio iz civilnog auta, a kada sam stao na ulazu u selo Draževo, zaustavio se i taj automobil. Kada sam izašao iz auta, izašao je muškarac iz tog vozila i bez ikakvog povoda i razloga, ne obraćajući mi se, došao je do mene i rukama me oborio na zemlju, nakon čega je počeo da me šutira po nogama i kukovima. Više puta me je i pesnicma udario po glavi - kaže Belopalančanin.

Tek nakon nekoliko minuta, muškarac se predstavio kao policajac, a onda su, svedoči mladić, izašla još 2 muškarca u civilu koji su policajcu rekli da prestane da ga tuče.

Pregledali su auto koji sam vozio i kada nisu našli ništa, onda su i meni pregledali. Pronašli su novac u džepovima, a policajac koji me je tukao me je upitao “odakle ti pare, da li si nešto krao” - prepričava mladić.

Kaže da je tek tada policija počela da se ponaša u skladu sa službom i da su tražili od njega da im kaže ko obija vikendice, ko krade naftu i drva i ako im to kaže, da će da mu “progledaju kroz prste za ovu noć”.

Nisam vređao, ni psovao i uopšte mi nije poznat razlog zbog čega me je policajac tukao. Sigurno bih zaustavio auto i ne bih bežao da je vozilo bilo sa obeležjima policije, a ovako sam se uplašio jer su policajci bili u civilu, a ne poznajem ih - svedoči mladić.

Tada su, kaže, pozvali saobraćajnu policiju, koja je, kada je došla, mladiću napisala prijave. Nakon prespavane noći, mladić se roditeljima požalio na bolove i prepričao im događaj od prethodne večeri, nakon čega je sa ocem otišao do Doma zdravlja u Beloj Palanci, odakle su ga uputili na dalje lečenje u Pirot, gde su ustanovili stepen povreda.

Konstantovan je otok u slepoočnom delu i u predelu jabučne kosti levo, ogrebotine kože u predelu čela desno, otok nosa, tačkasti podliv sa leve strane vrata, 2 krvna podliva na natkolenici. Bol i otežani pokreti desnog kolena - stoji u izveštaju specijaliste.

Mladić kaže da od tog nemilog događaja ima košmare, da slabo spava, a lekari su mu prepisali i lekove za smirenje.


Policija: Mladić vozio bez dozvole neregistrovan auto

U toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti o ovom događaju, kažu u policiji, a Osnovno javno tužilaštvo je obavestilo Sektor unutrašnje kontrole.

Te noći, kada je, kako tvrdi 18-godišnji K. M pretučen, trojica belopalanačkih inspektora bili su na službenom zadatku.

Oko 22 sata, pokušali su da zaustave K. M. iz Bele Palanke kog su uočili da na lokalnom putu Crvena reka - Belanovac - selo Moklište, kako upravlja automobilom bez registarskih oznaka. Iako su mu policajci signalizirali da stane, on je nastavio da vozi, a policijski službenici su ga ubrzo sustigli i zaustavili. K. M. je izašao iz vozila, a nakon provere identiteta, utvrđeno je da vozi neregistrovani automobil bez položenog vozačkog ispita - kažu u policiji.

Inspektori su pozvali saobraćajnu policiju, a kada su saobraćajci stigli, 18-godišnjem mladiću su napisali prijavu zbog vožnje neregistrovanog automobila i bez dozvole.

Ipak, kako je mladić sutradan otišao kod lekara, policija je obaveštena, a nakon razgovara sa povređenim Belopalančaninom, obavestila je i Osnovno tužilaštvo u Pirotu.

Tužilaštvo je obavestilo Sektor unutrašnje kontrole. Ukoliko se utvrdi da su policijski službenici upotrebili prekomernu silu, oni će snositi sankcije u skladu sa zakonom - kažu u policiji.

U Sektoru unutrašnje kontrole kažu da zahtev još nije stigao, da je poslat poštom redovnim putem i da će postupati po tom zahtevu kada stigne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realna osoba

    01:24 // 5. 10. 2019.

    Pa je l' stvarno mislite da policija tek tako, random, fizicki deli pravdu...? A jes smesno stvarno... Apel za detox omladine u okolini Bele Palanke! Preterala su deca svaku vrstu gornje granice tolerancije.

  • Nikola

    10:26 // 3. 10. 2019.

    "Gradjanin" da ne kuka, vec da ne krsi zakon. Dobio je batine, pa? I treba. Policija mora da bude ostra prema bitangama, previse su se namnozili. Dosta sa "demokratijom" i "ljudskim pravima", zelimo nazad narodnu miliciju.

  • nisliski mohikanac

    23:48 // 2. 10. 2019.

    vozi neregistrovan auto bez vozacke dozvole, pa bolje batine nego da platis kaznu i ti i oni ciji je auto.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: