Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 4. 1. 2016.

| Hronika

Bezbednost dece van ingerencija gradonačelnika?

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Dom srednjoškolaca
I dalje svi ćute; Dom srednjoškolaca

Tvrdeći da ne zna ništa o sukobima u Domu srednjoškolaca i njihovoj eventualnoj vezi sa samoubistvom šefice vaspitne službe, gradonačelnik Niša kaže da to "nije u ingerenciji grada" i izražava saučešće porodici vaspitačice.

Ni gradonačelnik, ni njegov zamenik Ljubivoje Slavković nisu želeli da komentarišu situaciju u Domu učenika srednjih škola čak ni nakon jučerašnje tragedije. Prepiska

Gradonačelnik Perišić nije odgovarao na telefonske pozive. Na pitanje "da li postoji povezanost sa sukobom zaposlenih i direktorke i da li ovo može da utiče na bezbednost učenika" koje su mu novinari poslali SMS-om, gradonačelnik je odgovorio na isti način.

Dom učenika srednjih škola nije u ingerenciji Grada i ne znam nikakve detalje oko situacije koju pominjete. Moje iskreno saučešće porodici vaspitačice - odgovorio je Perišić.

Zamenik gradonačelnika neinformisan

Ni Ljubivoje Slavković nije odgovarao na telefonske pozive, a na pitanje iste sadržine koje su mu novinari poslali SMS-om, sinoć u 19:48 je odgovorio da čak i ne zna ko se ubio.

Nisam u Nišu. Ne znam ko se ubio - odgovorio je zamenik gradonačelnika.


Upravni odbor odmara

Miloš Sekulić SNS Dom srednjoškolaca Odmor preči od samoubistva u ustanovi koja brine o deci; Miloš Sekulić, foto: FejsbukŠta se dešava u ovoj važnoj ustanovi novinari nisu uspeli da dobiju zvaničnu informaciju ni od prvog čoveka tela koje njome upravlja.

Ni Miloš Sekulić, predsednik Upravnog odbora, nije odgovarao na telefonske pozive, a na pitanje "kada možemo da se čujemo u vezi sa Domom učenika srednjih škola" odgovorio je kratkim SMS-om.

Ne bih ništa, niti imam pravo da komentarišem sem da je ova tragedija veliki gubitak za Dom učenika i da ćemo pomoći porodici vaspitačice. Hvala na razumevanju, u putu sam trenutno - napisao je Sekulić.

On je prethodno za "Novosti" rekao da će "hitno zakazati sednicu Upravnog odbora". Međutim, novinari "Južnih vesti" nisu uspeli da saznaju kada će se to desiti.

Kada se budem vratio i u dogovoru sa ostalim članovima UO sazvaćemo sednicu, jer mnogi su opravdano odsutni zbog praznika. Nadležni organi neka rade svoj posao, a ostale informacije dobijate veoma uskoro ukoliko bude potrebno - napisao je u drugoj poruci.

Zasada nema ni informacija da li je i šta preduzelo Ministarstvo prosvete, u čijoj je nadležnosti Dom srednjoškolaca, niti se direktorka te ustanove Sandra Popović javno oglasila.

Podsetimo, Tatjana Lužanin (47), šefica vaspitne službe Doma učenika je preksinoć poginula nakon što je pala sa zgrade u kojoj je živela u centru Niša, a sve ukazuje na samoubistvo.

Međutim, ova tragedija je posebnu pažnju građana privukla jer je Lužanin pre samo desetak dana javno optužila direktorku ove ustanove Sandru Popović da je došla u njen stan i fizički je napala.


Dom trenutno prazan

U neku ruku srećnu okolnost predstavlja to što zbog zimskog raspusta u Domu srednjoškolaca trenutno nema dece.

Inače, reč je o ustanovi koja brine o učenicima niških srednjih škola koji ne žive u tom gradu.

Tokom svog boravka u ovoj ustanova umesto roditelja o deci brinu vaspitači i vaspitačice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sve su to ovi zamesili

    09:33 // 8. 1. 2016.

    Bravo za tekst. Pogodak u metu. Kozna fotelja, kola, pare, satovi, skupa garderoba. Clanstvo do skora u 5 upravna odbora. Zari se i pali po gradu. Raspustiti UO i da udje privredni kriminal u firmu. Proveriti sva zaposlenja od 2000. do sada.

  • Dr VIOLETA

    10:37 // 7. 1. 2016.

    Ingerencija lokalne vlasti su predlozi za 3 člana UO (predsednik + 2). Da je UO funkcionisao nebi došlo do poznatih nesreća. HITNO DATI PREDLOG ZA IMENOVANJE ODGOVORNIH ČLANOVA UO (ispred Grada) !

  • Natasa Manojlovic

    13:00 // 6. 1. 2016.

    Direktorka mora da odgovara za mobing i pogotovu za fizicki napad na vaspitacicu! Ako se to ne uradi nista se nece promeniti, samo da cekamo sledecu zrtvu koja ne moze psihicki da podnese bezumlje u ovom nasem drustvu. Ko to ne vidi stavrno je slep kod ociju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: