Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 28. 1. 2013.

| Hronika

Bezbednost u Nišu na proveri

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti, MIC
Nebojša Ranđelović Necer
Nebojša Ranđelović, arhivska fotografija

Nakon eksplozije automobila u kojoj je jedna osoba poginula i noćašnjeg paljenja “Mercedesa”, opozicija traži vanrednu sednicu Skupštine, a gradski većnik zadužen za bezbednost tvrdi da za tim nema potrebe.

Za odbornike “Niške priče” poslednji događaji u Nišu opominju, naročito one koji bi posle tri godine trebalo da postave načelnika Policijske uprave.

- U jednom gradu kao što je Niš dešavaju se ovakve stvari nekoliko puta uzastopno. Ugrožena je imovina građana, da se gine na ulicama, a da pritom grad nema šefa Policijske uprave, to je zabrinjavajuće, užasavajuće i skandalozno - kaže odbornik Nebojša Ranđelović.

durlanska-pijaca-bomba3.jpg Izgoreo automobil u Durlanu, arhivska fotografijaU samo dva dana izgorela su dva automobila, što je po mnogima dovoljan razlog da Nišlije budu zabrinute za svoju bezbednost. Ipak, šef gradskog štaba za vanredne situacije Žarko Ranković umiruje i kaže da razloga za strah nema.

- Kabinet gradonačelnika u stalnom je kontaktu sa policijom i statistika pokazuje da je kriminal u opadanju. Opšti kriminal je 2012. godine za 13 odsto manji nego 2011., a manji je i broj najtežih krivičnih dela i nema nerešenih ubistava - rekao je Ranković.

vucuc Aleksandar Vučić, arhivska fotografija, foto: B92.netI dok većnik Ranković kaže da nema ništa protiv da se o bezbednosti u gradu raspravlja na sednici Skupštine, iako za tim nema potrebe, od ministra odbrane Aleksandra Vučića stižu uznemiravajuće informacije.

Naime, on kaže da je u proteklih nekoliko godina u Nišu iznikao novi narko klan i da je situacija sve teža i sve opasnija. 

- Plašim se da se iza toga kriju stvari koje nismo smeli da dopustimo u prethodnih nekoliko godina i da je jedan novi narko klan iznikao u tom periodu. O imenima tih ljudi i braće i svih ostalih ne bih govorio u ovom trenutku - rekao je Vučić.

Podsetimo, prvo je u nedelju rano ujutru u eksploziji automobila u Durlanu život izgubio Đorđe S. (33), dok je rano jutros ispred porodične kuće zapaljen automobil oca Saše Pešića, nekadašnjeg fudbalera niškog Radničkog, sada prvotimca Šerifa iz Moldavije.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran V.

    21:25 // 29. 1. 2013.

    Neka lepo Zarko Rankovic i gradonacelnik podhitno podnesu ostavke a pouka je Vucicu i vrhu SNS-a da lokalnim politicarima u Nisu ne veruju, svi su umesani, pogledajte sta radi gradjevinska tajfa i na kojim lokacijama se grade zgrade, sece se asvalt ko gde stigne, upropaste ulice teskom mehanizacijom pa se posle o trosku grada asvaltiraju, ko tu uzima lovu? To je samo mrvica sta se sve u ovom gradu radi vec godinama, gde je stigla istraga o hali Cair? Javna preduzeca, pljacke? I sve u gradu ok?

  • Uradite nesto

    13:06 // 29. 1. 2013.

    Vrh SNS je upozoravan da mu u nasem gradskom vecu sedi na zatvor zbog pronevere osudjeni Bandjur (zalio se) koji ne moze da prodje proveru ni za portira u MUPu, a ima jos krivicnih prijava. Perisic ih maze-laze (pitanje je zasto?) da je on cista i postena dusa. Od glave smrdi, a ovo je primer ljudima kako da postanu "ugledni".
    Ovo je samo slag na torti, a ima mnooogo toga jos.

  • specijalne jedinice

    11:44 // 29. 1. 2013.

    Vucic: U Nisu vlada narko klan. Situacija u gradu je vrlo opasna.
    Perisic: Sve je normalno, cak je stopa kriminaliteta pala 13%
    Ko ne govori istinu? Zivi li gradonacelnik u Nisu ili Vucic izmislja?

    • Glasnik krije poruke

      13:16 // 29. 1. 2013.

      Vucic ce kad-tad shvatiti da ga Perisic duze vreme obmanjuje. Ali da ne bude kasno. Kad razbuca stranku, on ce da preleti u novu sa sve Bandjurom, a SNS nek seamisli.

    • Strahinja

      17:36 // 29. 1. 2013.

      Heh, kakav bre gradonacelnik... Vucic lepo kaze da se zna ko stoji iza narko kartela u Nisu, i ne bi za dzabe slao u Nis sposobnu osobu na poziciju nacelnika. Vucic zna sve sta se desava, a Perisic se samo glupira i laze ovaj narod. Ako je kriminal u Nisu opao za 13% onda su verovatno nedavni dogadjaji bili samo "slucajni" i da su svi neduzni...

      U Nisu je samo potrebno jedno dobro ciscenje svih politicara pcoevsi od Persicica, Simonovica, Baneta... I tek onda pustiti narod da izabere ljude koji vrede, i koji znaju da kazu pravu rec u pravom trenutku, kako da se obrate Nislijama... I tek onda mozda se stvori bar mali tracak nade u ovom gradu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: