Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 6. 9. 2017.

| Hronika

Bratislav Dikić: Optužnica protiv mene je najobičnija bajka

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
dikic
Dikić negira krivicu; foto Vanja Keser arhiva

Penzionisani general srpske Žandarmerije, kome se stavlja na teret navodni osujećeni pokušaj terorizma i državnog udara u Crnoj Gori, na ročištu u Višem sudu negirao je svoju krivicu. On tvrdi da je u Crnu Goru došao da bi “obišao manastir”.

Diković je kazao da je optužnica protiv njega “neosnovana i izmišljena” i tvrdi da nikada nije učestovao ni u kakvom “pokušaju terorizma”.

Deo optužnice koji mene tereti je neosnovan i prosto izmišljen. To je najobičnija bajka i ja se iskreno nadam da će autor te bajke pred ovim Sudom da odgovara za nju. Ja nikada nisam bio pripadnik nikakve kriminalne organizacije, niti ću ikada biti, niti sam ikada podržavao nasilje, niti sam učestvovao u nasilju, niti pomagao u nekom pokušaju terorizma, kako se u toj optužnici navodi - rekao je Diković.

bratislav dikić Dikić rekao da je samo pošao u Ostrog; printskrin: RTCGDiković dodaje da u Crnu Goru nije došao ni zbog kakvog rušenja crnogorske vlasti, već da bi “obišao manistir Ostrog”, jer se razboleo.

Podsetimo, nakon što je bio uhapšen, Dikić je negirao krivicu, a zatim je nezadovoljan optužbama otpočeo štrajk glađu.

Ipak, Viši sud iz Crne Gore potvrdio je optužnicu juna ove godine. Inače, optužnicom su, pored Dikovića, obuhvaćeni i Nemanja Ristić i Predrag Bogićević iz Srbije koji su optuženi da su pomagali Rusima u pripremi terorističkog plana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: