Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 2. 11. 2020.

| Hronika

Carina: Na Gradini sprečeni brojni pokušaji mravljeg šverca

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
1. rakija 02 11 2020 Gradina (1)
Nisu ništa prijavili, a carinici pronašli puno neprijavljene robe; foto: Uprava carine

Da su carinici na prelazu Gradina tokom proteklog vikenda imali pune ruke posla, saopštavaju iz Uprave carina i navode da je sprečeno krijumčarenje rakije, cigareta, radnih prsluka, parfema, garderobe i opreme za mobilne telefone.

Neki su pokušali, kako kažu u Upravi, takozvani mravlji šverc, sakrivajući neprijavljenu robu ispod sedišta i stepeništa autobusa, neki u prtljagu, dok je vozač jednog autobusa pokušao da sakrije stvari u ladicu kafemata i boksove za ručni prtljag iznad putničkih sedišta.

Prvi slučaj pokušaja šverca otkriven je 30. oktobra, kada je za ulaznu kontrolu pristigao putnički kombi bugarskih registarskih oznaka, kojim je šestoro državljana ove zemlje putovalo ka Nemačkoj.

3. zaplenjeni parfemi Gradina 02 11 2020 (1) foto: Uprava carineDa nisu rekli istinu tvrdeći da nose samo lični prtljag bilo je jasno kada je na samom početku detaljnog pregleda ispod sedišta kombija pronađeno 12 flaša rakije „Pešerska“ i „Jambolska grozdova“. Potom je i u torbama putnika, među garderobom, pronađeno ukupno 120 paklica cigareta „malboro“ i „rotmans“. Na kraju je u prtljažnom delu otkriveno nekoliko velikih kesa sa oko 50 zimskih radnih prsluka sa štampanim oznakama „mercedes“ i „Bulgar servis“ - kažu u Upravi carina.

Narednog dana su carinici u autobusu koji saobraća na relaciji Istanbul-Novi Pazar u prostoru ispod stepeništa autobusa pronašli specijalno pregrađeni „bunker“ prepun parfema, dukserica i ženskih bluza.

Ispostavilo se da je baš vođa puta tamo „spakovao“ preko 200 parfema „Armani Code“, „Tom Ford“ i „Creed“, kao i preko 50 dukserica i bluza „The Nort Face“, „polo“, „Tom Jeans“, „Tom Filhiinger“ i „Stone Island“, zbog čega će pred sudom odgovarati u krivičnom postupku - navode iz Uprave carina.

Istog dana je u pokušaju krijumčarenja opreme i delova za mobilne telefone osujećen i 54-godišnji vozač autobusa, jer je na više mesta u vozilu pronađeno preko 700 baterija, displeja, poklopaca i zaštitnih folija za različite mobilne telefone.

Vozač iz Tutina, kažu u Upravi, sakrio ih je gde god je stigao - u ladicu kafemata, boksove za ručni prtljag iznad putničkih sedišta, ispod jorgana spakovanog na zadnjim sedištima autobusa, pa čak i u prsluk okačen na ofinger pored vozačkog sedišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    19:33 // 2. 11. 2020.

    Na Gradini se sve pretresa! Carina se, posle detaljnog pretresa, naplacuje za dva para gaca !

  • Ma da

    19:06 // 2. 11. 2020.

    200 parfema nije mravlji šverc... Slonovski možda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: