Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 4. 1. 2022.

| Hronika

Carinici na Gradini zaplenili 60.000 evra, deo novca bio sakriven u patikama

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
zaplenjeni novac carina
Pronađeno ukupno 90.000 evra; foto: Uprava carina

Pokušaj trojice muškaraca da preko Graničnog prelaza Gradina prenesu 90.000 neprijavljenih evra sprečili su carinici i zaplenili 60.000, saopštavaju iz Uprave carina.

zaplenjeni novac carina Svakom putniku vraćeno po 10.000 evra; foto: Uprava carinaSlučaj je otkriven 4. januara, nakon detaljnog pregleda “bmw”-a kojim su ka Turskoj putovala trojica austrijskih državljana, a jedan od njih deo novca krio je ispod uložaka u patikama koje je nosio.

Svakom putniku vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je suma od 60.000 evra zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislijaaa

    16:19 // 7. 1. 2022.

    Zato, jaki igrači, uglavnim na severu Srbije, uvoze automobile. Novi pazar, takodje, najveća perionica. Lepo plac, ograda, samo stiže lova na 4 točka. Na ganici, niko ne pita, odakle ti lova za audi od 70.000e...platis, porez, carinu, uvezeš...prodaš, i još, ako umeś, fino zaradiš... lova se oprala...

  • Miloš Durlan

    10:46 // 5. 1. 2022.

    Jedan primer, na 10,000e nasi vozaci buseva nasim ljudima uzimaju 2%-3% za prenos novca preko granica, iz Spanije, Francuske, Nemacke... Koliko mesecno ima polaska iz te zemlje x .. To jedan primer kako nasi iznose novac. 200-300e po vozacu, vozac daje nesto cariniku, ako uopste i da.. Samo nemoj da pisete komentare vi koji niste ni jednom presli granicu..

    • Soklen

      11:41 // 5. 1. 2022.

      10000 € mozes da izneses iz zemlje bez potvrde i slobodno mozes da kazes da ih nosis, niko nece da te dira. Sve preko 10000 € po osobi se oduzima ako nemas potvrdu o poreklu novca.

    • Soklen

      11:43 // 5. 1. 2022.

      Toliku sumu mozes da uneses i izneses iz svih zemalja koje si nabrojao, bez ikakve potvrde o poreklu novca. Tako da ne vidim istinu u tvojoj prici, da vozaci prenose nekome 10 soma i uzmu mu proviziju.

  • pera anti sns

    00:25 // 5. 1. 2022.

    Tako je to kad nemaš tetku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: