Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 23. 4. 2018.

| Hronika

Carinici na Gradini zaplenili više od tone "falš" garderobe

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Patike carina
Zaplenili artikle za koje sumnjaju da nisu original; Foto: Uprava carina

U čak tri kamiona koja su u poslednjih nekoliko dana došli na Gradinu, carinici su pronašli garderobu poznatih svetskih brendova za koju sumnjaju da nije original. Kako su saopštili iz Uprave carine, svi kamioni su vozili iz Istanbula ka pijaci Arizona u Bosni i Hercegovini.

"Najsvežiji" prekršaj, kako navode, otkriven je u kamionu bosansko-hercegovačkih tablica, koji je među 17 tona odeće prevozio i oko 400 kg garderobe poznatih marki za koju sumnjaju da nije autentična. Falsifikovana garderoba carina Garderobu prevozili na pijacu u BiH; Foto: Uprava carine

Približno 1.500 artikala je zadržano, od čega najviše majica – oko 500, a oko 200 pari trenerki Najk, Ribok i Adidas, skoro 150 dečijih kompletića Konvers, Adidas, zatim oko 100 kaiševa marke Polo i druge robe – saopštili su iz carine.

Istoga dana, dodaju, carinici su u kamionu novosadskih registracija koji je prevozio oko 13,5 tona garderobe otkrili još nešto više od 40 kg falsifikovanih artikala.

Od toga skoro 250 pari muških bokserica Kelvin Klajn, Tomi Hilfinger, ali i šorceva i majica, dečijih kompletića i ženskih sakoa, u manjoj količini – navode iz Uprave carine.

Na granici sa Bugarskom su i 19. aprila u kamionu zagrebačkih tablica koji se takođe uputio iz Istanbula ka Arizoni sa skoro 25 tona garderobe, pronašli 600 kg odeće za koju se sumnja da nije original.

Sumnja se da je oko 4.500 artikala bespravno nosilo nazive nekih od zvučnih brendova, od čega je najviše bilo majica - oko 1.500 sa nazivima Guči, Tomi Hilfinger, Lakost, Pol end Šark i drugih. Među zaplenjenim odevnim predmetima bilo je i preko 1.000 dečijih majica sa likovima Mikija Mausa, Spajdermena i Patrolnih šapa – navode iz carine.

U kamionu je, dodaju, pronađeno još i oko 800 dečijih haljinica Mini Maus, Helou kiti, skoro 500 pari čarapa Humel, gotovo 400 pari bokserica Hugo Bos, Kelvin Klajn, oko 200 pari papuča Lakost, Najk, Živanši, približno 140 pari dečijih kompletića Miki Maus i Filip Plejn i druge robe u manjim količinama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko

    00:49 // 24. 4. 2018.

    A na kupujem prodajem može da se prodaje falš

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: