Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 27. 10. 2017.

| Hronika

Carinici na Gradini zaplenili zlatni nakit, drago kamenje i muške satove

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
nakit
3,2 kg srebrnog i zlatnog nakita zaplenili su carinici; foto: Uprava carina

Više od 3 kg zlatnog i srebrnog nakita, dragog kamenja i oko 70 muških satova, koje su dvojica muškaraca pokušali da prokrijumčare, kako kažu u Upravi carina, zaplenili su carinici na graničnom prelazu Gradina. Pored toga, dodaju, zaplenili su i auto kojim su nakit švercovali.

Carinici su, kažu, 26. oktobra pretresli “mercedes” - automobil kojim su putovali 59-godišnji vozač i 52-godišnji suvozač, a nervoza vozača naterala ih je, kažu, da posumnjaju u tvrdnju da nemaju šta da prijave.

Prilikom započete detaljne kontrole automobila, carinik je uočio vidljivu nervozu jednog od putnika, što ga je navelo da najpre izvrši njegov detaljan pretres. Tada je u prostoru ispod kaiša u unutrašnjem delu pantalona pronašao dve kesice, u kojima je bilo 30 komada zlatnog prstenja i 76 kamenčića, nalik dragom kamenju, različitih oblika, veličina i boje - rekli su u Upravi carina.

satovi Oko 70 satova se takođe nalazilo u kolima; foto: Uprava carinaDaljim pregledom je, dodaju, u gepeku automobila, na različitim mestima, u nekoliko kesa i torbi među ličnim stvarima, pronađeno 68 muških ručnih časovnika i oko tri kilograma srebrnog nakita, ogrlica, narukvica, prstenja, minđuša i privezaka.

Što se pronađenih kamenčića tiče, tek će posle ekspertize biti potvrđeno da li se radi o originalnom dragom kamenju i kolika je njihova vrednost. Prema izjavi prekršioca, reč je o rubinima, safirima i svarovski kristalima - kažu u Upravi carina.

Pored nakita i satova, navode u Upravi carina, privremeno je zadržan i automobil, jer vrednost zaplenjene robe koju je bilo moguće proceniti odmah, prelazi jednu trećinu vrednosti vozila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    16:11 // 27. 10. 2017.

    Carina i Policija na Gradini je najbolja u Srbiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: