Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 24. 11. 2022.

| Hronika

Carinici na Merdaru oduzeli preko pola tone sudžuka i pečenice

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
suhomesnato
Na Merdaru zaplenjeno preko 500 kilograma sudžuka i pečenice; Foto: Uprava carine

Više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice sakriveno u kofere u prtljažniku autobusa, zaplenili su carinici na kontrolnom punktu Merdare. Prekršaj je otkriven u autobusu koji se kretao iz pravca Kosova i Metohije na relaciji Prizren- Nemačka, a u kome je bilo dvadesetak putnika.

U Upravi carine naglašavaju da su vozač i putnici carinicima rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje. suhomesnato Zaplenjena roba je oduzeta i biće uništena; Foto: Uprava carine

Usledila je detaljna kontrola, kada je u prtljažnom delu autobusa pronađeno šest velikih kofera, do vrha napunjenih suhomesnatim proizvodima u rinfuzu. Utvrđeno je da se radi o preko 347 kilograma goveđe kobasice-sudžuka i više od 186 kilograma suve goveđe pečenice- kaže se u saopštenju Uprave carina.

Dodaju da se tek nakon otkrivenog prekršaj, kao vlasnik ''suhomesnatih kofera'' prijavio suvozač u autobusu, koji je rekao, da je sudžuk i pečenicu kupio za sopstvene potrebe u jednoj mesari u Peći. koferi Koferi u kojima se nalazila krijumčarena roba; Foto: Uprava carine

Kako je krijumčarena roba bila nedekvatno upakovana, bez deklaracije i uverenja o zdravstvenoj ispravnosti, sud je u hitnom postupku naložio njeno oduzimanje i uništenje od strane nadlžene veterinarske inspekcije-tvrde na Carini.

Iz Uprave carina naglašavaju da se u putničkom prometu može nositi fabrički upakovana hrana sa deklaracijom proizvođača i to samo u količini koja je namenjena sopstvenim potrebama, odnosno potrebama domaćinstva, a ne daljoj preprodaji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petronije

    23:12 // 27. 12. 2022.

    Kakva carina? Pa Kosovo je sastavni deo Srbije. Kako mogu čoveku da oduzmu robu koju je prevozio iz jednog u drugi grad Srbije?

  • Ivan

    08:36 // 25. 11. 2022.

    Sve u narodnu kuhinju.

  • W

    00:03 // 25. 11. 2022.

    Ovo meso je bilo u tranzitu i zasto im je smetalo...?Cisto izivljavanje i stvaranje mrznje.

    • Milan

      08:12 // 25. 11. 2022.

      Osilili se,ne daju mito.

    • Ivan

      08:38 // 25. 11. 2022.

      Znači i droga može da prođe jer je u tranzitu? Carinik uvek pita imate li nešto da prijavite. Ako prećutite ovakve stvari slsdi zaplena.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: