Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 31. 1. 2019.

| Hronika

Čeka se Tužilaštvo: Ko je kriv za saobraćajnu nesreću kod Doljevca?

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
sudar
Službeno vozilo udarilo je u vozila koja su čekali naplatu na naplatnoj rampi; foto: A. Kostić

O uzrocima udesa na naplatnoj rampi Doljevac u kom je poginula jedna žena, a petoro osoba povređeno, među kojima i direktor Koridora Srbije Zoran Babić, još nema zvaničnih informacija. Na društvenim mrežama je za mnoge to glavno pitanje, a očevici sa kojima su novinari Južnih vesti kontaktirali tvrde da je Babićev službeni auto velikom brzinom udario u kola koja su čekala na naplatnoj rampi.

Magla, klizav put i neprilagođena brzina, najčešće se na Tviteru navode kao razlog saobraćajne nesreće u Doljevcu. Neki tvrde i da je Babićev vozač pogrešio traku, misleći da će bez zasutavljanja moći da prođe rampu pomoću TAG uređaja.

U Osnovnom javnom tužilaštvu još nema zvaničnih informacija, jer je uviđaj na licu mesta dugo trajao i najavljuju da će se više o svemu znati sutra.

Ipak, jedan od očevidaca koji se u trenutku nesreće našao upravo na naplatnoj rampi, a koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je službeni auto prebrzo uleteo u prostor naplatne rampe i zakucao se u automobile koji su čekali.

Ljudi, ja sam bio malo ispred njih na naplatnoj i sve video. Jeste bila magla, ali je Babićev vozač hteo sa preko 100 km/h da prođe kroz rampu, naravno pod blinkerima i rotacijama. I poginu žena ni kriva, ni dužna - kaže očevidac.

Babić se tokom dana javljao pojedinim medijima i potvrdio da je povređen, ali nije odgovarao na pozive i poruke novinara Južnih vesti, pa je izostalo njegovo viđenje nesreće. Pored toga, izostao je i odgovor na pitanje da li će eventualno podneti ostavku u Koridorima, ukoliko istraga pokaže da je njegov vozač izazvao udes, što je 2003. učinio ministar Dragan Veselinov.

Podsetimo, jutros u 8:20 na naplatnoj rampi kod Doljevca, u sudaru 3 vozila, poginula je jedna žena. Pored nje, pet osoba prošlo je sa povredama, a među njima je bio i Babić.

Kako se vidi na slikama, prvi od automobila koji su učestvovali u sudaru, od siline udaraca, odbačen je nekoliko metara od rampe, dok se “opel” u kome je nastradala žena nalazio u sredini. U njih je najverovatnije udarilo vozilo koje je i poslednje u nizu i u kojem je, kako se pretpostavlja, bio Babić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    15:55 // 2. 2. 2019.

    Ajde botovi... lupajte minuseeee... idemooo... Zaradi sendvic na tudjoj nesreci.

  • Nidza

    21:34 // 1. 2. 2019.

    Da li se zna ko je zaposlio vozaca i ciji je rodjak?

  • Master

    09:56 // 1. 2. 2019.

    Ako je vozač kriv treba da robija zbog toga a Babić da podnese ostavku!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: