Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:04, 14. 5. 2020.

| Hronika

Četiri godine nakon paljenja auta inspektoru u Prokuplju, optužnica protiv osumnjičenih

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
policija
Zapaljen automobil inspektora u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Posle više od četiri godine, kada je u ulici Boška Jugovića u Prokuplju zapaljen automobil policijskog inspektora koji je tada radio u Odseku za suzbijanje narkomanije, Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju podnelo je optužni predlog protiv trojice osumnjičenih. Glavni pretres koji je trebalo da se održi juče odložen je za jul.

Kako Južne vesti saznaju u tužilaštvu, jedan osumnjičeni se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, dok se dvojica sumnjiče za pomoć učiniocu nakon učinjenog krivičnog dela.

Iako nije želeo da komentariše postupak koji je pokrenut, oštećeni inspektor D. S. se nada da je pravda koju čeka i koja je spora, ipak biti dostižna i da će se tokom postupka utvrditi ko je i po čijem nalogu zapalio njegov privatni automobil „audi A4“, koji se nalazio u ulici ispred njegove porodične kuće.

"Audi“ je pretrpeo gotovo stoprocentnu štetu jer je požar podmetnut u prednjem delu, pa je motor potpuno izgoreo. audi_koji_je_zapaljen Zapaljen "audi" inspektora; Foto: Lj. M.

Odmah nakon uviđaja koje je uradilo prokupačko tužilaštvo, nije bilo sumnje da je požar namerno izazvan, ali je trebalo vremena da se prikupe svi dokazi i informacije kako bi došlo do osumnjičenih i kako bi se pokrenuo optužni predlog.

Najverovatnije je auto poliven nekom zapaljivom smesom a onda zapaljen. Istraga je u toku i nakon toga znaćemo više detalja – rečeno je tada u Tužilaštvu.

Inspektor koji se tada bavio hapšenjem osumnjičenih dilera droge na teritoriji Toplice i učestvovao u svim važnijim akcijama presecanja lanca trgovine narkoticima, kako se tada pričalo, zamerio se mnogim lokalnim kriminalcima. On je, kako saznajemo, nakon toga ne svojom voljom smenjen i prebačen na drugo radno mesto u policiji.

I pre i nakon toga paljeni automobili po Prokuplju

Ovo nije prvi slučaj paljenja automobila jer su i pre, ali i nakon ovog incidenta goreli automobili u Prokuplju. 800x600_goreo-automobil-PK-foto-Lj-M Zapaljen auto Gradimira Milosavljevića iz Prokuplja; Foto: Lj. M.

Juna prošle godine u dvorištu porodične kuće tokom noći zapaljen je automobil gradskog saobraćajnog inspektora u Prokuplju Gradimira Milosavljevića, a krajem novembra 2019. u požaru koji je oko 3 sata iza ponoći izbio na parkingu u Ulici Strahinjića Bana u Prokuplju, izgorela su tri automobila, među kojima je i auto inspektora prokupačke policije.

U poslednjem slučaju, policija je krajem februara ove godine uhapsila osumnjičenog da je zapalio auto inspektora, a da su dva susedna oštećena automobila u stvari „kolateralna šteta“, pa je protiv 28-godišnjeg Prokupčanina M. M. podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti. 800x600_IMG-20191129-082856 U paljevini tokom noći, gorela tri automobila; Foto: Lj. M.

Desetak dana nakon tog hapšenja, policija je lisice na ruke stavila i 26-godišnjaku N. J. iz Prokuplja, a on se sumnjiči da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti u podstrekivanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Peki

    17:23 // 2. 6. 2020.

    Da je obican gradjanin, niko ga ne bi ni pomenuo niti bi ga iko trazio.. Ali posto je inspektor onda..

  • MileStrž

    19:39 // 15. 5. 2020.

    Smenjen inspektor,nego kako. Da je valjao ne bi bilo smenjen
    Sve se sa razlogom desava,svako dobije ono sto zasluzuje

  • Sablja2

    06:54 // 15. 5. 2020.

    Posle rekordnih 4 godina, malo i pretresi da su odloze ! Pa,kad dodje jul,odlozi se opet,zbog god.odmora, septembra se odlaze jer deca polaze u skolu,posle je zimnica i na kraju se odlaze zbog sv.Nikole, novogodisnnih i Bozicnih praznika ...Pa ,Jovo nanovo !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: