Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 11. 4. 2022.

| Hronika

Četiri osobe uhapšene zbog lažiranja podataka o vakcinaciji u istrazi niškog odeljenja za suzbijanje korupcije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
sud
Uhapšene medicinarke iz Beograda; foto: Lj. F.

U sklopu istrage koju je vodilo Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapšene su tri medicinske radnice iz beogradskih zdravstvenih ustanova. One su osumnjičene da su učestvovale u lažiranju podataka vezanih za vakcinisanje protiv virusa korona, a pored njih uhapšena je još jedna ženska osoba, dok su krivične prijave podignute protiv još dve osobe.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova pojašnjavaju da su uhapšene 27-godišnja Lj. N. i 40-godišnja S. K, obe radnice Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd, kao i 62-godišnja J. R. koja je medicinska sestra Doma zdravlja Stari grad u Beogradu. Uhapšena je i 23-godišnja M. R. R.

Kako se sumnja, Lj. N. je preko S. K. uticala na J. R. da u službene evidencije Doma zdravlja Stari grad unese podatak da je vakcinom protiv kovida imunizovan jedan muškarac, iako nije, za šta je Lj. N. od supruge tog muškarca M.R.R. primila 24.000 dinara - saopštavaju iz MUP-a.

Tri medicinske radnice su osumnjilene da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, dok se za četvrtu žensku osobu sumnja da je zloupotrebila službeni položaj.

Takođe, Lj. N. je uticala i na 64-godišnju lekarku u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd da izda dokument o pregledu 25-godišnjeg muškarca, iako nije bio na pregledu, kako bi dobio Potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad i tako opravdao nedolazak na posao - saopštavaju.

Protiv 64-godišnje lekarke biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv 25-godišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    18:25 // 12. 4. 2022.

    Jadni mi kad na lazovi lece. Verovatno i lazne injekcije daju. Sram ih bre bilo

  • nisliski mohikanac

    19:33 // 11. 4. 2022.

    Ono jeste sve posteno i zakonito pa nisu drugo cime da se bave.
    Sta bese sa snimkom sa naplatne?
    To dok se ne resi nema ni Suda ni pravde ni zakona

  • Smuk II

    17:19 // 11. 4. 2022.

    Ma, i one su nešto petljale k'o Starac Fočo "od stotinu ljeta" ... u SAVI Maloj pod krinkama tj. krinolinama ! Ali , sad kad gi u'apse - neće više biti korupcije! Ja vi kažem!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: