Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 30. 1. 2023.

| Hronika

Četrnaestogodišnjak iz Vranja nova žrtva nasilja među decom

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
policija, nis, januar 2023, foto jelena misic 2
Dečak nakon tuče hospitalizovan u vranjsku bolnicu; foto: Jelena Mišić

Posle serije zabeleženih slučajeva nasilja među decom krajem prošle godine u Pčinjskom okrugu i dva meseca zatišja, u Vranju je prošle nedelje prijavljen još jedan incident. Ovoga puta nekoliko vršnjaka pretuklo je 14-godišnjaka u dvorištu Osnovne škole “Svetozar Marković”.

Dečak je napadnut u četvrtak, 26. januara u večernjim satima, a nakon toga je hospitalizovan u Vranju sa prelomima i modricama.

U Višem tužilaštvu u Vranju potvrđuju Južnim vestima da je slučaj prijavljen i kažu da su policiji naložili da prikupi sve podatke i obavi razgovore sa učesnicima događaja.

Prema saznanjima Južnih vesti, to bi trebalo da se realizuje još danas, s obzirom na to da je pretučeni dečak trebalo da napusti bolnicu.

Zbog toga što je reč o maloletnicima, a istraga u toku, više detalja o ovom slučaju nisu otkrili iz tužilaštva i policije.

Podsetimo, krajem prošle godine u Pčinjskom okrugu su prijavljena četiri slučaja vršnjačkog nasilja za samo mesec dana.

Prvo su 8-godišnjaci pretukli vršnjaka u igraonici u Vranju, a zatim je učenik četvrtog razreda Poljoprivredno-veterinarske škole u tom gradu, sa još jednim maloletnikom, pretukao dvojicu 15-godišnjaka, a onda od njih tražio da se skinu goli i šetaju po učionici, dok su ih oni snimali mobilnim telefonom.

Nakon toga su učenika šestog razreda u Vladičinom Hanu, u učionici maltretirala dvojica dečaka i tri devojčice, a petnaestogodišnjaku iz Surdulice povređeno je oko nakon što ga je posle treninga košarke u surduličkoj školi, vršnjak napao u svlačionici.

Sa idejom da se suzbije nasilje, iz Grada je najavljeno da će se u Vranju formirati Lokalna mreža za borbu protiv vršnjačkog nasilja. Ona bi trebalo da se fokusira ne samo na decu, već i na njihove porodice, pre svega, na roditelje.

Inače, početkom decembra prošle godine prosvetari su protestovali u 47 mesta u Srbiji zbog sve učestalijeg nasilja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: