Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 20. 7. 2017.

| Hronika

Članovi kriminalne grupe i dileri iz Niša uhapšeni u nastavku "Aresa"

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
hapšenje
U akciji uhapšeni članovi međunarodne kriminalne grupe; Foto: Flickr/Keith Allison

Petorica Nišlija osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe koja je vrbovala i slala mlade osobe u Švajcarsku da prodaju heroin, uhapšeni su u nastavku policijske operacije “Ares”, saopštili su u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Pored njih, dodaju, uhapšena su još dva mladića zbog sumnje da su proizvodili i prodavali drogu i četvorica njih zbog nasilničkog ponašanja.

N. D. (39), navodi se u Ministarstvu, sumnjiči se da je organizator kriminalne grupe koja je prodavala drogu iz Turske, preko Bugarske i Rumunije, u Švajcarsku i pored njega, dodaju u policiji, uhapšeni su i M. Š. (44), D. A. (46), M. D. (34) i V. M. (42).

Postoje osnovi sumnje da su N.D. i M.Š. pronalazili mlađe osobe, koje nemaju krivični dosije i upućivali ih u Švajcarsku, kako bi tamo prodavali narkotike, a sama kupoprodaja droge ugovarala se i organizovala u Nišu. Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je kod M.Š. pronašla spisak sa podacima 35 kupaca opojne droge i šest mobilnih telefona, koji su kako se sumnja korišćeni za ugovaranje kupoprodaje, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15 telefona i 30 SIM kartica - saopštili su u Ministarstvu.

Podsetimo, novinari Južnih vesti su već pisali o slanju i odlasku mladića iz Niša u Švajcarsku kako bi prodavali heroin.


Uhapšeni i osumnjičeni za prodaju droge

marihuana U gepeku sa 30 kg marihuane; foto: MUPI. C. (24) uhapšen je zbog sumnje da je prodavao kokain, dok je D. O. (21) uhapšen kod naplatne rampe Nais, jer je kod sebe imao 30 kg marihuane u gepeku svojih kola.

Policija je marihuanu, upakovanu u 60 paketa, otkrila u torbi u prtljažniku „opel astre“, kod naplatne rampe Nais. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati - kazali su u Ministarstvu.

Oni će nakon toga, kažu u Ministarstvu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.


I učesnici tuče iza rešetaka

Četvorica učesnika tuče, u kojoj je jedna osoba i ranjena vatrenim oružjem, takođe su uhapšene u nastavku akcije “Ares”, kazali su u Ministarstvu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje uhapšeni su B.Š, U.Š, E.Š i T.I - saopštili su iz Ministarstva.

Osumnjičeni će, navode oni, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu. U saopštenju se ne navodi gde se dogodila tuča, ali pretpostavlja se da je reč o nedavnom incidentu na Stočnom trgu.

Podsetimo, u policijskoj akciji "Ares", sprovedenoj u 27 gradova u Srbiji, uhapšen je i veliki broj mlađih dilera drogom, razbojnika i reketeša iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Avko

    19:52 // 20. 7. 2017.

    Bravo Nine....cisti grad lagano

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: