Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 9. 11. 2022.

| Hronika

Dečak koga je udario voz u Nišu stabilno, iz “Železnica Srbije” kažu da je rampa bila spuštena

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
voz apelacioni
Iz "Železnica Srbije" kažu da imaju informacije da je dečak imao slušalice; foto: JV / Tamara Radovanović

15-godišnjak kojeg je u utorak udario voz u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu u stabilnom je stanju, kažu iz Univerzitetskog kliničkog centra. Oglasili su se i iz Železnica Srbije i tvrde da su rampe bile spuštene, ali da je prema nezvaničnim informacijama dečak imao slušalice na ušima kada je pokušao da pređe prugu.

Iz niškog Kliničkog centra kažu da kontrolni radiološki i eho nalazi ne pokazuju da povrede napreduju. Kako su ranije naveli, reč je o prelomima nekoliko rebara, povredi pršljena i kontuziji pluća.

U međuvremenu, iz Infrastrukture železnica Srbije ističu da je dečak pokušao da pređe prugu iako su rampe bile spuštene kada je naišao teretni voz, koji je išao iz Niša za Dimitrovgrad.

U utorak, 8. novembra 2022, u 7:57, na putnom prelazu na pruzi Niš - Ćele Kula, u trenutku kada su rampe bile spuštene, teretni voz naleteo je na 15-godišnjeg dečaka, koji je tom prilikom povređen. Putni prelaz u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije. U trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni - navode iz tog preduzeća.

Kažu i da imaju nezvanične informacije sa terena i izjave svedoka, prema kojima je dečak u trenutku nezgode imao slušalice na ušima. Međutim, poručuju da je istraga u toku i da će ona utvrditi šta se dogodilo i zašto je došlo do nezgode.

Apeluju na građane da poštuju propise i znakove na pružnim prelazima i upozoravaju da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene, kao i da pešaci i vozači moraju da budu pažljivi, savesni i odgovorni, kako bi se sprečile slične nezgode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    16:17 // 10. 11. 2022.

    Rampa jeste bila spuštena ali su je podigli da prođu kola hitne pomoći za dečaka,kada je neko slikao sa podignutom rampom. Tu rampa perfektno radi. Svaki dan tu prolazim za na posao.

  • Torpedo

    19:01 // 9. 11. 2022.

    Bravo za zeleznicu, postignut je veliki uspeh- " Rampa je bila spusena "! ?

  • Petar

    15:38 // 9. 11. 2022.

    Prvi ja koristim slusalice kada idem pesaka. telefon mi je uvek u dzepu i ne koristim ga prilikom prelaska na pešački ni kada se priblizavam raskrsnici... na svaki min pogledam sa strane za svaki slucaj i tako stalno. Navika. Ne vidim problem u slušalicama osim ako ne hodam na sred ulice..

    • Jasar

      16:15 // 9. 11. 2022.

      Takvog jednog ko ti dizase na nosila isto nije pustao muziku...

    • Razbibriga

      18:59 // 9. 11. 2022.

      E, da nam je ovako pametnih" nislija" daleko bi dogurali !
      Svaka majka bi te za zeta pozelela !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: