Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 27. 6. 2017.

| Hronika

Dečak propao kroz rešetku na čairskom bazenu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Detetu noga propala kroz plastiku oko bazena
Detetu noga propala kroz plastiku oko bazena; foto: J. Đ.

Dok je izlazio iz dečijeg bazena na “Čairu”, 5-godišnjak je stao na plastičnu rešetku koja se polomila. Dečaku je noga propala u kanal, a njegov otac kaže da se lakše povredio. Međutim, direktor SC "Čair" kaže da je kroz rešetku zapravo propao roditelj, koji se nalazio na mestu koje nije predviđeno za stajanje, niti izlazak iz bazena. 

Prema rečima Branislava Đorđevića, njegov sin je posekao petu ogrebao unutrašnju stranu skočnog zgloba i ima hematom na butini, a ove povrede su posledica toga što je propao kroz rešetku pored bazena u nedelju. 

To su mu bile povrede, naravno da je vrištao 15 minuta, jer se dosta posekao, bolelo ga je, on inače ne plače. Otišli smo kod doktorke koja je tu, ona mu je previla to. Ja sam slikao to mesto gde je polomljeno i mojoj ženi se javila devojka kojoj se prošle godine na istom tom mestu povredilo dete - priča Đorđević.

Direktor Sportskog centra “Čair” Dragan Perić međutim tvrdi da ovo “apsolutno nije tačno” i da on ima informacije da se zapravo povredio rodtelj koji je pratio dete.

Mi nemamo takvu informaciju, jer nema zabeleženo u knjigama i nema nigde ni kod lekara našeg, niti se taj roditelj obratio nama. Mi svakodnevno proveravamo ispravnost tih rešetki, imamo ih u ogromnim količinama i po njima uopšte ne sme da se hoda - kaže Perić.

On tvrdi i da na ulazu u bazen postoji natpis koji upozorava kupače da ne sme da se gazi po plastičnim rešetkama oko bazena. Svako ko sa kartom uđe na bazen je osiguran, dodaje Perić, i uz izveštaj lekara može da ode u osiguravajući zavod, a ako su ozbiljne povrede može da dobije adekvatnu nadoknadu.


Roditelj: Bazen nebezbedan za decu

Đorđević čiji je sin povređen kaže da nema nameru da tuži Sportski centar, ali želi da ukaže na problem i spreči da se slično desi i drugoj deci. Otac dečaka apeluje na roditelje da budu obazrivi Otac dečaka apeluje na roditelje da budu obazrivi; foto: J. Đ.

Naš prijatelj je dan posle toga otišao tamo da vidi kako je popravljeno, oni su stavili samo plastiku, a problem na tom konkretnom mestu je što je lajsna koja drži te plastike polomljena i svaki put kad neko dete zgazi tu dešavaju se posekotine - dodaje Đorđević.

Dečiji bazen je prilično nebezbedan, smatra Đorđević, a kao primer navodi vozić u malom bazenu u kome je postolje napravljeno sa oštrim ivicama.

Podsetimo, kada je prošle godine otvoren mini akva-park na "Čairu" roditelji su se javljali i žalili da se desetak mališana poseklo po nogama. Direktor je tada rekao da su se deca povredila u takozvanoj "sporoj reci", na rešetkama koje štite pumpu. Početkom avgusta prošle godine je 14-godišnja devojčica posekla butinu na niškom bazenu, a tada su u Upravi rekli da su oštećenja i povrede svakodnevna pojava.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    10:22 // 4. 7. 2017.

    Pa cemu sluze ove resetke ako se ne gaze a na prostoru su koji je ustvari ulaz i izlaz iz bazena.Direktoree-resetke nisu u ogradjenom delu prostora i moraju biti jake i moraju da se gaze jer su na takvom mestu i upravo za to sluze.Jadan si mi ti direktor.

  • Ivan

    12:25 // 28. 6. 2017.

    300 dinara karta za bazen, pivo 220, kafa 100... Pa oni nisu normalni! Da jedna troclana porodica podje na kupanje treba im minimum 1500 dinara jer moraju da kupe hranu tamo a zabranjeno je unosenje hrane i pica.

  • Gagi

    10:09 // 28. 6. 2017.

    Koliko rastužuje povreda, toliko zasmejava direktorovo objašnjenje. Siguran sam da će za sledeće dete reći da pripada opoziciji i da se samopovredilo s namerom da upropasti njegovo višegodišnje "uspešno" direktorovanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: