Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 6. 4. 2017.

| Hronika

Dete u "Tasinoj" školi popilo kiselinu, ali nije životno ugroženo

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
U Hitnoj kažu da je ovo "pokušaj samoubistva"; foto: JV
U Hitnoj kažu da je ovo "pokušaj samoubistva"; foto: A.K.

Ekipa Hitne pomoći intervenisala je danas u Učitelj Tasinoj školi u Nišu, jer je jedan učenik popio “Domestos”, a dežurni lekar zaključuje da je to “pokušaj samoubistva”. Dete je van životne opasnosti, ali je hospitalizovano na Dečijoj klinici, gde prate njegovo stanje.

Dok u policiji kažu da njima niko to nije prijavio, ali da "rade na slučaju", u Hitnoj kažu da su intervenisali jer je “dete samo uzelo kiselinu i popilo” i da nije bilo nasilnog ponašanja, pa zbog toga nisu bili sigurni da li je neko incident prijavio policiji, iako je dete kiselinu popilo u javnoj, obrazovnoj ustanovi, a ne kod kuće.

Saradnica direktora Kliničkog centra je precizirala da je dete popilo "Domestos", ali da su na Dečijoj klinici rekli da "nije ništa strašno".

Rekli su da ništa nije strašno i da je dete kod njih preventivno, i kako su rekli, najverovatnije će ga doktor pustiti kući popodne. Tu je samo da prate stanje - pojasnila je saradnica direktora.

Zasad je nepoznato kako je dete u školi došlo do ovog dezinfekcionog sredstva i popilo tečnost koja sadrži opasne hemikalije, koje mogu biti opasne po život.

Novinari nisu uspeli da stupe u kontakt sa direktorkom škole Radmilom Krstić, jer su u školi rekli da "nije tu".

Zbog toga još nije poznato ni zbog čega niko nije prijavio policiji incident koji se dogodio u prostorijama škole.


Koliko je "Domestos" opasan ako se popije?

U Nišu se pre tačno tri godine desio sličan incident, kada je jedno dete popilo "Domestos", ali slučajno. Srećom, nije popila mnogo, pa je prošla samo sa manjim povredama.

Tadašnja načelnica Odeljenja za toksikologiju na Klinici za endokrinologiju Kliničkog centra u Nišu Simonida Šeškar Stojančev, pojasnila je za "Blic" koliko mogu biti opasna trovanja korozivnim materijama, navodeći da su često i smrtonosna.

Detoksikacija kod ovakvih trovanja je duga i traje 15 do 30 dana zbog težine kliničke slike. Trovanja korozivnim materijama najčešće prate i oštećenja unutrašnjih organa: bubrega, jetre, želuca - dodaje Šeškar Stojančev.

U slučaj trovanja ove devojčice tada se uključilo i tužilaštvo. Ipak, ishod istrage nije poznat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kole

    19:54 // 7. 4. 2017.

    Samo da opet sva krivica ne spadne na cistacicu iz skole.Domestos nije nikakva opasna materija a to ipak nije vrtic pa treba skrivati hemikalije od njih.To su ipak velika deca i dobro znaju sta je domestos.Na zalost roditeljima i drustvu je uvek lakse krivicu potraziti tamo gde je nema.Jedino pravo pitanje je zbog cega je dete popilo domestos? Detetu zelim sto brzi oporavak i svu srecu

    • ???

      07:07 // 9. 4. 2017.

      @Kole To pitanje postavljam i ja,ali roditeljima.

  • sugradjanin

    10:33 // 7. 4. 2017.

    Nema smisla ovo komentarisati.Detetu zelim sve najbolje u zivotu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: